FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A știut FCSB de ce renunță la Cupă! Planul blocării Stelei poate continua: „Le dăm replica milionarilor din Liga 3”

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 13 aprilie 2021 07:12 / Actualizat marti, 13 aprilie 2021 08:12

LPF a anunțat oficial datele etapelor din play-off și niciuna dintre cele 10 runde nu se suprapune peste zilele în care se va disputa barajul pentru accesul în Liga a II-a, doar finala Cupei e programată când se va juca turul dintre CSA Steaua și FCSB II, însă clubul lui Gigi Becali a fost deja eliminat din a doua competiție internă.

Program play-off Liga 1 » Șanse mari să vedem un meci cu titlul pe masă în ultima etapă

Modul în care FRF și LPF au stabilit să se desfășoare finalul play-off-ului, dar și finala Cupei României, îi oferă FCSB-ului posibilitatea de a trimite jucători de la prima echipă la clubul din al treilea eșalon pentru barajul de promovare în Liga 2, care se va disputa în compania rivalei CSA Steaua. Ultimele două etape din Liga 1 au fost programate să se joace la mijloc de săptămână, în vreme ce cele două manșe de la Liga 3 sunt fixate pentru 22 mai, prima manșă, și 29 mai, returul, adică ambele în weekend.

Final de mai incendiar pentru FCSB

Peste prima dată se va suprapune finala Cupei României, însă este o competiție în care FCSB nu se mai află, după ce a fost eliminată de Dinamo, la început de februarie. Încă de atunci, Mihai Stoica a oferit, printre altele, argumentul că o eventuală disputare a ultimului act i-ar fi împiedicat pe cei de la FCSB să pună la dispoziția echipei secunde fotbaliști care să țină piept echipei Armatei. 

Ne dorim să oferim o replică pe măsură milionarilor din Liga a 3-a", spusese Mihai Stoica după ce FCSB a pierdut cu Dinamo, scor 0-1, cu trimitere directă la bugetul imens pe care CSA Steaua îl are la acest nivel inferior, un milion de euro pe an.

Totuși, chiar și fără etape de campionat fix pe datele barajului, pentru jucătorii de la prima echipă va fi extrem de complicat de susținut un volum mare de jocuri, mai ales pe final de sezon, în care e de presupus că vor apărea oboseala și eventual și accidentări. Cele două baraje cu CSA Steaua ar urma să se joace chiar printre meciurile cele mai grele din finalul play-off-ului

În a doua jumătate a lunii mai, FCSB le va întâlni pe Sepsi, Craiova și CFR, două dintre acestea urmând să aibă loc în deplasare, la Sf. Gheorghe și Cluj.

Fotbaliștii de la FCSB ar juca 5 meciuri în 13 zile

E de așteptat însă ca unii jucători să fie nevoiți să facă acest tur de forță, mai ales că Gigi Becali a anunțat ori de câte ori a avut ocazia că și-a stabilit ca obiectiv important pentru acest sezon blocarea echipei Ministerului Apărării Naționale. La ultimul meci direct, disputat în urmă cu o lună și terminat la egalitate, scor 1-1, în Ghencea, FCSB II a avut în primul "11" doar jucători cu cel puțin un meci disputat în Liga 1. 

Formula de start atunci a fost: Târnovanu - Pantea, Nedelcu, Soiledis, Șerban - Simion, Șut, Oaidă - Ad. Niță, Buziuc, Oct. Popescu. Patru dintre acești jucători au evoluat în meciul din ultima etapă de Liga 1, cu Sepsi, e vorba despre Nedelcu, Șut, Oaidă și Octavian Popescu.

Cum ar arăta finalul lunii mai pentru jucătorii de la FCSB

DataMeciulCompetiția 
16 maiSepsi - FCSBplay-off Liga 1, etapa 8
19 maiFCSB - Craiovaplay-off Liga 1, etapa 9
22 maiFCSB II - CSA Steauabaraj promovare în Liga 2, tur
25 maiCFR - FCSBplay-off Liga 1, etapa 10
29 maiCSA Steaua - FCSB IIbaraj promovare în Liga 2, retur

Cine cu Afumați, cine cu Ulmu la baraj?

Pentru a se întâlni CSA Steaua și FCSB II în barajul de acces în Liga 2 e nevoie ca acestea să-și câștige meciurile din semifinalele play-off-ului. Cele două se vor duela cu primele două clasate din Seria 3 a Ligii a 3-a. În momentul de față, acolo conduce Afumați, care are două puncte peste Mostiștea Ulmu, cu 3 etape înainte de final. 

Dacă ierarhia se va păstra, atunci în semifinale vorm avea meciurile Mostiștea Ulmu - Steaua și FCSB II - Afumați. Și acest baraj va avea loc în dublă manșă, pe 8 și 15 mai. În Seria 4, Steaua e pe primul loc, cu 4 puncte peste FCSB II.

Cum ar arăta semifinalele barajelor pentru Liga 2, pe configurația de acum a clasamentelor din Liga 3:

  • Dacia Brăila - Foresta Suceava 
  • Bucovina Rădăuți - Oțelul Galați
  • Mostiștea Ulmu - CSA Steaua 
  • FCSB II - Afumațifc
  • Vedița Colonești - Corona Brașov 
  • Blejoi - Filiași
  • Șoimii Lipova - Viitorul Șelimbăr 
  • Măgura Cisnădie - Crișul Chișineu Criș
  • CSM Zalău - Unirea Dej 
  • CSO Cugir - Minaur Baia Mare

VIDEO. Dumitru Dragomir: „Cred că Becali ia titlul anul ăsta!”

Mai multe știri despre FCSB:

Andrei Vlad, #1 în istoria FCSB! Locul 6 într-un top uriaș: peste Prunea și Duckadam

„Minunea” Octavian Popescu s-a plictisit de fotbal! Preferatul lui Becali de la FCSB e tot mai slab

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (75)
forumeer
forumeer  •  14 Aprilie 2021, 03:43
Postat de silvio__. pe 13 Aprilie 2021, 21:47

Tu ai idee de definitia clonei? Nu cred, din moment ce tot voi spuneti ca FCSB are sediul in Ilfov.. folosirea acelei steme ridica mari semne de intrebare cu privire la intentiile CSA-ului in legatura cu sectia noua de fotbal.. de parca 3 ani de liga 4, cu buget exagerat, nu au ridicat suficiente suspiciuni. Echipele de fotbal isi mai schimba numele, isi mai schimba stema, dar raman ACELEASI ECHIPE! Ce naiba man, Steaua se numea ASA, CCA, CSCA, avea steme diferite, dar aceeasi echipa a ramas! Daca azi se numeste FCSB, si are alta stema, e automat alta echipa, sau o clona? Ce gandire primitiva aveti unii, e mirare ca stiti sa va logati pe gsp.. :)))

Gandeste macar putin si adapteaza cuv "clona" la context, nu mai fugi repede la dictionar la orice cuvant. Sustineti o clona nereusita. Ai niste filme amuzante cu suspiciuni si intentii numai de tine stiute, inteleg ca durerea realizarii faptului ca tii cu o clona nereusita te-a impins inspre variate scenarii, dar pastreza-le pt tine. Echipa ta tocmai a implinit varsta majoratului, n-a mai avut alte nume sau sigle. Iar Steaua si-a mai schimbat numele sau siglele pt ca asa a vrut, nu pt ca a fost obligata de justitie, care a motivat ca astfel nu ar mai exista confuzie intre Steaua FCfcsb. Nu mai zic ca din cei 73 de ani de existenta, clubul meu s-a numit Steaua in 60. Ramai acolo fericit cu clonuta ta, eu raman cu Steaua, indiferent de liga, rezultate, conducere/patron etc.

forumeer
forumeer  •  14 Aprilie 2021, 03:30
Postat de realcf pe 13 Aprilie 2021, 19:32

Stai flexat ca nu ne intereseaza stema aia, spalativa pe cap cu ea! Cat timp e in ligile de amatori este egala cu zero! Ca si tine de altfel!

Spalati-va, agramatule, asa se scrie. Uita-te cum plangeti dupa ea, apoi vorbeste. Iar L3 nu e de amatori, frf nu organizeaza competitii pt amatori, asta asa, ca sa iti arat inca o data ca nu stii fotbal si mai esti si prost ca noaptea.

silvio__.
silvio__.  •  13 Aprilie 2021, 21:47
Postat de forumeer.47 pe 13 Aprilie 2021, 16:53

Daca esti asa curios, poti sa intrebi la club direct. Eu as prefera versiunea mai veche a ei, dar daca vad ca provoaca atata iritare printre fcfcsbisti, ma bucur ca folosim stema actuala. Intre Talpan si Steaua nu exista alte discutii oricum, e angajatul Stelei. Nu ma intereseaza cine conduce Steaua, daca era Becali in locul MApNului cumva (Sci-Fi), tot aici eram, eu sunt stelist, deci tin cu STEAUA. Voi tineti cu o clona. Poate voi mergeti dupa patron, eu sigur nu.

Tu ai idee de definitia clonei? Nu cred, din moment ce tot voi spuneti ca FCSB are sediul in Ilfov.. folosirea acelei steme ridica mari semne de intrebare cu privire la intentiile CSA-ului in legatura cu sectia noua de fotbal.. de parca 3 ani de liga 4, cu buget exagerat, nu au ridicat suficiente suspiciuni. Echipele de fotbal isi mai schimba numele, isi mai schimba stema, dar raman ACELEASI ECHIPE! Ce naiba man, Steaua se numea ASA, CCA, CSCA, avea steme diferite, dar aceeasi echipa a ramas! Daca azi se numeste FCSB, si are alta stema, e automat alta echipa, sau o clona? Ce gandire primitiva aveti unii, e mirare ca stiti sa va logati pe gsp.. :)))

Vezi toate comentariile (75)
Comentează
Close