FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Popescu își face „mea culpa” pentru rezultatele Viitorului: „Recunoaștem situația de criză. Asta a fost greșeala majoră”

Gică Popescu, președinte Viitorul
Gică Popescu, președinte Viitorul

Articol de GSP - Publicat marti, 13 aprilie 2021 11:31 / Actualizat marti, 13 aprilie 2021 12:09

Gică Popescu (53 de ani), președintele clubului Viitorul, admite că dobrogenii au greșit când au renunțat la filosofia cu care s-au consacrat, de a utiliza în principal jucători tineri, promovați din propria Academie.

Viitorul, campioana României în 2017, trece printr-o perioadă delicată. Echipa dobrogeană a ajuns la 3 antrenori în acest sezon și a încheiat sezonul regulat din Liga 1 pe locul 13, de baraj. Gică Popescu, președintele clubului, admite că s-a greșit atunci când strategia de promovare a tinerilor a început să fie ignorată, dar promite că Viitorul va reveni la filosofia sa inițială odată cu numirea lui Cătălin Anghel ca antrenor principal și cu revenirea lui Gică Hagi aproape de echipă.

Gică Popescu: „Gică Hagi va fi aproape de Cătălin Anghel”

„Așteptam ca anul acesta să jucăm în play-off. Din păcate, schimbarea lui Gică după o perioadă de 5 ani de zile la cârma echipei a lăsat urme. Aducerea lui Ruben de la Barrera nu a fost una inspirată. Apoi am mers pe mâna lui Mircea Rednic, iar rezultatele nu au fost cele pe care le așteptam. Atât s-a putut. Din păcate nu avem o situație prea fericită și locul din clasament de acum este unul pe care nu l-am dorit niciodată. 

Este o situația de criză pe care o simțim, o recunoaștem. Am făcut și greșeli anul acesta, mă bucur că l-am adus pe Cătălin Anghel, secundul lui Gică 15 ani. Lucrul cel mai important este că revenim la filosofia pe care am avut-o încă de când Gică a început acest proiect. Cât timp echipa a fost antrenată de Ruben de la Barrera și de Mircea Rednic, Gică Hagi a evitat să participe sau să meargă la antrenamente. A stat deoparte, însă acum, odată cu aducerea lui Cătălin Anghel, Gică va fi mai aproape de el, îl va ajuta. 

Cred că este nevoie de prezența lui Gică alături de echipă, lucrul acesta s-a văzut deja de la meciul de aseară (n.r. - cu Gaz Metan, 0-2) când am arătat diferit. Am avut foarte multe ocazii, dar nu am reușit să marcăm. Este un blocaj pe care echipa îl are, sper ca în meciurile pe viață și pe moartă din play-out toate aceste ghinioane sau această lipsă de încredere pe care o au jucătorii să dispară”, a declarat „Baciul” la Pro X.

Gică Popescu: „Asta a fost greșeala principală”

„Am făcut greșeli, ni le asumăm. Eu cred că greșeala principală pe care am făcut-o este că am deviat de la principiile și identitatea noastră. Nu trebuia să facem acest lucru, identitatea pe care am avut-o a creat rezultate. Indiferent de ce se va întâmpla anul acesta, eu cred că revenirea la identitatea noastră este lucrul cel mai important, care cu siguranță va produce rezultate pe termen lung.

Greșeala majoră a fost că noi, încercând să îi oferim noului antrenor un lot cât mai experimentat, am înlocuit strategia noastră, jucătorii din Academie, cu jucători cu experiență, pentru a ajuta un antrenor care venea într-un campionat nou. Am greșit, trebuia să mergem pe aceeași filosofie, să aducem jucători din Academie care cunoșteau filosofia, sistemul și se adaptau mult mai ușor la cerințele tehnico-tactice pe care le aveam”, a adăugat Popescu. 

Va fi un final de sezon foarte greu, avem un play-out destul de dificil, dar sunt convins că avem capacitatea să o scoatem la capăt și să rămânem în prima divizie pentru anul viitor.

La câtă experiență avem eu și Gică, este greu să ne speriem. Este o situație de criză, dar eu cred că avem bagajul necesar, atât fotbalistic cât și experimental, astfel încât să trecem de perioada proastă pe care o traversăm.

A fost un an atipic, am avut jucători infectați cu COVID-19, jucători accidentați, ieri abia am găsit perechea de fundași centrali. A fost un an pe care dorim să îl încheiem cât mai repede, astfel încât să putem pregăti sezonul viitor.
- Gică Popescu, președinte Viitorul

VIDEO. Suma colosală investită de Gică Hagi în Viitorul și în Academie: „Atât am băgat în zece ani! Niciodată nu e prea mult”

Mai multe știri din Liga 1:

Cum s-ar putea transforma FCSB într-o fortăreață: „Dacă fac asta, pot ajunge puternici și în cupele europene!”

Gigi Mulțescu, avertizat de una dintre emblemele lui Dinamo: „Cu siguranță va fi schimbat, chiar dacă salvează echipa”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
ray51
ray51  •  14 Aprilie 2021, 11:31

Popescule, de ce nu recunosti motivul pentru care n-a mai antrenat Hagi? De ce umblati cu fofarlica? Adicatelea, daca Hagi era in tara, la Ovidiu, ar fi putut sa stea deoparte la infrangerile consecutive ale Viitorului? Hai sa fim seriosi. Intotdeauna ai spus adevarul post-mortem. Pacat de blazonul tau.

enigmaticul
enigmaticul  •  13 Aprilie 2021, 17:56
Postat de Adrian Carlo Bonicioli pe 13 Aprilie 2021, 13:46

Stiati ca e inceputul sfarsitului. Si l-ati atras si pe amaratul ala de Rednic. Îi vindeati jucători inainte de meci sau cand era izolat de la Covid. Trebuia sa-l lasati sa-si faca treaba. Marele vostru noroc e ca va retrograda Iasi si Dinamo. Dar de la anul, daca nu schimbati ceva in bine din strategie, sunteti candidati siguri la Retrogradare

Aloooooooo, dar de unde ești atât de sigur că va retrograda Dinamo și Iași? Dar ce, cei din comuna Ovidiu tușesc dacă joacă în B? S-ar putea să ai o mare surpriză la sf. sezonului, așa că nu cânta ”prohodul” altora.

1737160896507567
Sorin Dumitrescu  •  13 Aprilie 2021, 17:05

Rednic , e expirat!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează