INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Mouctar Diakhaby nu face niciun pas înapoi în scandalul de rasism: „Să plătească pentru ce mi-a zis!”

Mouctar Diakhaby
Mouctar Diakhaby

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2021 12:11 / Actualizat marti, 13 aprilie 2021 13:07

Mouctar Diakhaby (24 de ani), fundașul francez al Valenciei, continuă să-l acuze de rasism pe Juan Cala, jucătorul lui Cadiz: „M-a insultat. În fotbal, se înjură, dar sunt lucruri care nu se pot spune”.

Au trecut zece zile de la Cádiz - Valencia (2-1), meciul întrerupt 25 de minute după ce Mouctar Diakhaby, fundașul francez al oaspeților, l-a acuzat pe Juan Cala de rasism.

Diakhaby: „Nu aveam în cap decât cuvintele lui”

Deși până acum nu s-a găsit nicio probă care să dovedească vinovăția stoperului lui Cádiz, Diakhaby nu dă înapoi niciun pas. Concluzia lui în interviul din AS: „Negru de rahat nu e dificil de înțeles. Nu știu dacă este rasist Cala, dar el trebuie să plătească pentru ce mi-a zis”.

A povestit că „m-a insultat când eram în careu, protejând mingea pentru portarul meu. A fost prima oară în carieră, nu mi se mai întâmplase niciodată așa ceva și, în acele momente, nu aveam în cap decât cuvintele lui”. A confirmat că „a vrut să se scuze, dar nu mă mai interesa nimic. Eram furios. În fotbal, se înjură, dar sunt lucruri care nu se pot spune”. Nu a mai vrut să joace, totuși, a apărut în tribună după incident: „Nu avem de ce să mă ascund. Voiam ca oamenii să vadă că jucătorul suspectat de rasism e încă pe teren, iar victima în tribună”.

Diakhaby: „Am izbucnit în râs”

L-a deranjat reacția lui Javier Tebas, președintele ligii, care a sugerat că Diakhaby ar fi interpretat greșit. „Am citit declarația lui Tebas și am izbucnit în râs. Nu s-au găsit probe, bine, însă cum să nu înțeleg? Am înțeles foarte bine”.

Întrebat dacă ar accepta o confruntare față în față cu Cala la Comisia de Disciplină, francezul a replicat imediat: „Sigur, nu mi-e frică! Știu că am dreptate”.

Am mai fost insultat pe teren, dar nu poți vorbi de rasă. Nu mă ataca din cauza culorii pielii. Fotbalul este un joc, însă n-ai voie să te joci cu rasismul.
- Mouctar Diakhaby, fundaș Valencia

VIDEO Maxim, despre experiențele din Germania și Spania: „La Stuttgart adormeam în vestiar”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ștefan Radu rupe tăcerea despre revenirea în România și e categoric! + Ce a văzut la Dinamo și i-a propus lui Inzaghi

Florentino Perez, încă 4 ani președinte la Real Madrid » Plan galactic cu Mbappe și Haaland

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  13 Aprilie 2021, 13:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

leu.mr
leu.mr  •  13 Aprilie 2021, 13:22

Inca un copil care se crede barbat !

chronic
chronic  •  13 Aprilie 2021, 13:04

*** Care e problema?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close