INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Ionuț Lupescu, dur la adresa Super Ligii: „O prostie! Se trece ușor cu vederea peste asta”

Ionuț Lupescu
Ionuț Lupescu

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021 22:30 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 23:29

Ionuț Lupescu (52 de ani), fost oficial UEFA, critică înființarea Super Ligii Europei, numind inițiativa cluburilor fondatoare drept „o prostie”.

„Kaiserul”, care a fost mai întâi director tehnic la UEFA, apoi a ocupat un post pe partea tehnică, în care lucra cu alte confederații, nu vede înființarea noii competiții cu ochi buni. Lupescu spune că miza este reprezentată de bani, cluburile participante urmând a primi sume imense.

Ionuț Lupescu, despre Super Liga Europei: „Miza este de natură financiară”

„Se trece ușor cu vederea peste faptul că aceste cluburi, deși foarte mari, au datorii la fel de mari. Miza, în mod evident, este de natură financiară. Unii patroni sunt din Statele Unite ale Americii și vor să creeze un sistem NBA, în care nimeni nu promovează, nimeni nu retrogradează. Numai că tradiția în Europa este alta. 

Mi se pare o prostie să apară o competiție de acest gen, nu se identifică deloc cu ceea ce văd europenii în fiecare an”, a declarat Lupescu pentru Playsport.

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

Cum se va juca Super Liga Europei

Vor participa 20 de cluburi, 15 „fondatoare" și încă 5 echipe care se vor califica anual în funcție de performanța din sezonul precedent. Toate meciurile se vor disputa în timpul săptămânii, formațiile urmând să continue să joace și în ligile naționale.

Stagiunea SLE va începe în august, iar cele 20 de participante vor fi împărțite în două grupe de 10, care vor juca fiecare cu fiecare. Primele trei din fiecare serie se vor califica automat în sferturile de finală. Locurile 4 și 5 din ambele grupe se vor întâlni într-un play-off tur-retur pentru ultimele două bilete. „Sferturile" și semifinalele, în dublă manșă, finala într-un singur meci, la sfârșitul lunii mai, pe teren neutru.

S-a mai anunțat că, după startul turneului masculin, va fi lansată și o competiție similară feminină.

Protest la Leeds - Liverpool, împotriva Super Ligii

+11 FOTO

Mai multe știri despre Super Liga Europei:

Champions League, în aer! 3 semifinaliste EXCLUSE până vineri: „Trebuie eliminate!”

Ce nebunie! Klopp se ridică împotriva deciziei lui Liverpool: „Ieri am aflat” » Pleacă neamțul? „Patronii să părăsească orașul!” + Protest vehement la Leeds - Liverpool

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
10156013562479806
Oprisan Niculae  •  20 Aprilie 2021, 09:14

Din ce inteleg eu nu retrogradeaza nimeni si nu promoveaza nimeni.Va fi in final foarte plictisitor.Pentru jucatorii la pariuri va fi un fiasco.Multe meciuri fara miza reala si aranjamente mai mari decat in Liga I.In afara de niste sume colosale , aceasta competitie nu va avea niciun altfel de tel.

gabri80el
gabri80el  •  20 Aprilie 2021, 05:06

mai bine se doc echipele italiene pentru ca ele sunt experte in manipularea jocurilor. cand se simt cu cutitul la os italienii incearca o alta usa.jenant! cine ajunge in aceasta liga trebuie desfiintat de tot si niciun jucator sa nu mai fie recunoscut iar spectatorii sa nu participe la asemenea tampenie.

3374675502640955
Olaru Alin-Andrei  •  19 Aprilie 2021, 23:33

Nu se va înființa nicio super ligă...rămâne asa cum este!!! Dar UEFA este obligată sa ia măsuri drastice împotriva celor 12,inclusiv excluderea din competițiile europene 1 an! Sa simta pe barba lor ce înseamnă pierderi financiare și cât valorează real această competiție!!! Au ajuns sa aibă bugete de sute de ori mai mari decât peste jumătate dintre echipele participante datorită UEFA si CL,iar acum vor sa bage toată mana la savarina

Vezi toate comentariile (3)
Comentează