FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA TÂRGOVIȘTE

Fortăreață! Cifre imaculate pentru o echipă din play-out + exemplul oferit de antrenor

Chindia impresionează în acest play-out și o depășește și pe FC Argeș, altă surpriză a campionatului. Sursă foto: Facebook FC Argeș
Chindia impresionează în acest play-out și o depășește și pe FC Argeș, altă surpriză a campionatului. Sursă foto: Facebook FC Argeș

Articol de , - Publicat marti, 04 mai 2021 12:30 / Actualizat marti, 04 mai 2021 12:51

După victoria scurtă cu UTA, 1-0, Chindia continuă să ducă și mai sus recordul all-time din play-out, deținut deja după etapa a 4-a, fiind singura echipă din această fază a campionatului care nu a încasat încă niciun gol după 5 runde.

Una dintre revelațiile acestui sezon, Chindia Târgoviște continuă să uimească și în play-out. A terminat prima parte a campionatului pe 9, aproape de a prinde ultimul loc de play-off, având una dintre cele mai bune defensive: 26 de goluri încasate, pe locul 4-5, la egalitate cu Academica Clinceni, cele două fiind devansate doar de CS Universitatea Craiova (14), CFR (15) și FCSB (22), cele 3 care se bat la titlu. În partea a doua a întrecerii interne, după alte 5 runde din play-out și play-off, chiar nu mai are rival la capitolul golurilor încasate. Este singura care nu a primit niciunul.

În play-out, Chiajna și Botoșani fuseseră cel mai aproape

De 6 ediții de campionat, sezonul intern s-a schimbat, trecându-se la forma cu play-off și play-out. Acesta este însă primul de acest tip, în care în play-out sunt 10 echipe în loc de 8, dar care vor juca doar o singură manșă, nu tur-retur (9 runde în total). 

În precedentele 5 ediții, Concordia Chiajna deținea recordul celor mai multe partide consecutive fără gol primit. O făcuse în sezonul 2015-2016, când a reușit ca în primele 3 runde să nu încaseze nimic. La capitolul cea mai bună defensivă după primele 5 runde de play-out, cel mai bine stătea FC Botoșani, care în sezonul 2017-2018 primise numai unul. 

Ambele recorduri au fost doborâte de micuța echipă condusă de Emil Sandoi, care, deocamdată, e prima în play-out, cu 13 puncte din 15 posibile și un golaveraj de 6-0. Și cu 4 runde înainte de final, are șanse foarte mari de a prinde prima fază a barajului spre Europa Conference League.

CELE MAI BUNE LINII DE CLASAMENT DUPĂ 5 ETAPE ÎN PLAY-OUT

Fortăreață! Cifre imaculate pentru o echipă din play-out + exemplul oferit de antrenor

O singură schimbare în formula de start, în primele 4 runde

Chiar dacă s-a jucat foarte des în acest play-off, o dată la 3-4 zile, Chindia a continuat să fie printre cele mai stabile în privința formulei de start

În primele 4 runde, în „11-le” de început, Emil Săndoi a făcut o singură schimbare, în linia de mijloc, când în locul lui Yameogo (etapa 1) a întrat Neguț (etapele 2-4). Abia în runda a 5-a, tehnicianul a ales să mai odihnească din oamenii de bază, făcând cinci schimbări în formula care a început partida cu UTA: Martac, Pițian și Kocici în defensivă, Yameogo și Berisha în linia de atac. Chiar și așa însă, echipa nu a primit gol!

Formula Chindiei în primele 4 etape de play-out:

  • Aioani - Căpușă, P. Iacob, Celea, C. Dinu - Neguț (Yameogo o etapă), Rață, M. Dulca, D. Dumitrașcu - D. Popa, D. Florea

4din cele 6 goluri înscrise de Chindia în primele 5 etape din play-off au fost marcate de Daniel Florea

VIDEO Imagini cu noua arenă din Târgoviște

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO + FOTO Un stadion emblematic din România a ajuns în paragină! Proiect pentru o arenă nouă + fanii strâng bani pentru brandul legendar

Dinamo vrea să continue cu „Robin Hood” » Primul jucător din „haită” căruia i se oferă prelungirea contractului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mircea.b
mircea.b  •  04 Mai 2021, 14:47

Felicitări Chindia! Felicitări Emil Sandoi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează