FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A rămas doar 27% din FCSB! Echipa lui Toni Petrea a ajuns într-o situație extremă

Florin Tănase, 26 de ani, se află la cel mai bun sezon din carieră, a marcat deja 22 de goluri, cu 30% peste ce înscrisese la un loc în precedentele două ediții de Liga 1 // FOTO: Cristi Preda
Florin Tănase, 26 de ani, se află la cel mai bun sezon din carieră, a marcat deja 22 de goluri, cu 30% peste ce înscrisese la un loc în precedentele două ediții de Liga 1 // FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat joi, 06 mai 2021 08:11 / Actualizat joi, 06 mai 2021 09:21

FCSB va fi lipsită la Botoșani și de aportul lui Florin Tănase, după ce în februarie l-a vândut pe Man, iar în martie l-a pierdut și pe Coman, cei 3 producând în acest campionat nu mai puțin de 46 din cele 63 de goluri marcate de roș-albaștri.

  • FC Botoșani și FCSB se întâlnesc azi, de la ora 19:45, în etapa cu numărul 6 din play-off-ul Ligii 1. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Sport+. 

FCSB n-a pierdut doar două puncte imense în derby-ul cu CFR, ci și 3 jucători de bază: Tănase, Miron și Șut. Primul e suspendat, ceilalți doi s-au accidentat. Dintre toți însă, absența decarului pare să fie aproape imposibil de surmontat. E un fotbalist care a bifat aproape 90% din cele 35 de etape, dar, mai mult, e, de departe, golgeterul echipei și chiar al Ligii 1. 

De fapt, împotriva Botoșaniului, trupa lui Toni Petrea va fi într-o situație extremă, în care nu s-a aflat deloc în actualul campionat: nu va avea în teren niciunul dintre cei 3 jucători din tridentul ofensiv pe care s-a bazat în mare parte a sezonului

FCSB, fără principalii marcatori

Tănase a luat al 4-lea cartonaș galben în play-off, în vreme ce Man a fost vândut la Parma în urmă cu 3 luni, iar Florinel Coman s-a accidentat grav în meciul România - Macedonia, când a suferit o ruptură musculară.

Cei 3 au dus echipa în spate și câtă vreme măcar doi dintre ei au fost pe teren, FCSB a dominat campionatul. De fapt, realizările lor și ponderea pe care o au în totalul golurilor bifate de roș-albaștri demonstrează dependența de ei. Împreună, cei 3 au produs nu mai puțin de 46 de goluri, dintre cele 63 marcate de FCSB. Ceea ce înseamnă un procent de 73%!!!

JUCĂTORGOLURI MARCATEPASE DE GOL*
Fl. Tănase224
D. Man142
Fl. Coman13
TOTAL379

*pase de gol oferite altor jucători în afară de Tănase, Man și Coman

Un singur meci fără Man, Tănase și Coman: dezastrul cu Liberec

În această situație, în care să nu se bazeze pe niciunul dintre cei 3, FCSB s-a regăsit la un singur joc din actualul sezon. Nu a fost unul de campionat, ci partida din turul 3 preliminar al Europa League, cu Slovan Liberec. Atunci, FCSB a fost decimată din cauza cazurilor de coronavirus, a evoluat cu o formulă improvizată și totul s-a terminat cu un eșec, 0-2, și cu eliminarea din cupele europene.

Doar o victorie când cei 3 n-au produs nimic

O dovadă că FCSB chiar a fost dependentă de măcar unul dintre cei 3 jucători ai tripletei Tănase, Man, Coman e faptul că în marea majoritate a cazurilor în care ei n-au produs absolut nimic, nici gol, nici assist, echipa lui Petrea nu a reușit să se impună. Din 8 astfel de situații, FCSB a câștigat o singură dată, împotriva Chindiei. În rest: 9 eșecuri și două remize. Mai mult, în 7 jocuri nu a marcat deloc!

Meciuri în care Tănase, Man și Coman n-au dat gol sau pasă de gol

PartidaMarcator FCSBAssist 
CFR - FCSB 2-0--
Argeș - FCSB 0-0--
FCSB - Clinceni 0-1--
Hermannstadt - FCSB 1-0--
FCSB - Chindia 1-0Olaru-
FCSB - Craiova 0-0--
FCSB - Sepsi 1-2Oct. PopescuMoruțan
Craiova - FCSB 2-0--

2,3 golurimarcate pe meci a fost media reușită de FCSB pe parcursul primelor 20 de etape, perioadă în care cuplul Tănase-Man a bifat aproape toate jocurile

1,1goluri marcate pe meci e media bifată de FCSB în campionat după ce Man a fost vândut

Totul rămâne pe umerii unei triplete de 21 de ani

În absența trioului Tănase, Man, Coman, FCSB se va baza, în ofensivă, la confruntarea de la Botoșani pe 3 fotbaliști tineri și foarte tineri, care au cifre cât de cât bune în acest campionat. Olaru, Moruțan și Octavian Popescu au marcat împreună 15 goluri. Moruțan e cel mai bun pasator al Ligii 1, are în acest moment 11 assisturi, cu 3 peste câte deține dinamovistul Sorescu.

Cine e apt de joc dintre marcatori

JucătorGoluriPase de gol
Moruțan611
Olaru61
Oct. Popescu34

VIDEO Dezvăluiri incredibile de la FCSB: „Meme Stoica a vrut să mă bată”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Prima plecare de la FCSB » Jucătorul a părăsit România!

Andrei Vlad, apărat de un rival din Liga 1: „La TV nu s-a văzut! Nu are nicio vină pentru golul primit cu CFR”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
2980001048705863
Nick Mester  •  06 Mai 2021, 19:09

La cum joacă Sepsi cu FCSB și Craiova, ar putea câștiga campionatul. Dar apoi joacă cu o echipă de bătrânei (a.k.a. CFR) și iau bătaie de fiecare dată. Hmm... —— Eu VREAU să fie blat și să câștige FCSB în seara asta. Hai băieți, faceți orice pentru cele 3 puncte, că și alții fac orice pentru ele. Lol

214218875710050
Ionut Pirva  •  06 Mai 2021, 15:31

Hahaha. Si care e pr ?! Nu e tot Iftimie finantator la Botosani ? Daca eram in locul lu' Gigi faceam si o aronganta ,il legitimam pe MM sa joace atacant ! D asta nu avem fotbal in Rom,ca totul de bazeaza pe cumetrii ,cum de altfel e tot sistemul in Ro. Cand ies in Europa ,bat doar din palme dupa ce canta inmul,pe teren nu poate sa bata pe nimeni ,ca e greu fara "omenii"!

moshu_ultra.natzionalist
moshu_ultra.natzionalist  •  06 Mai 2021, 13:25

Sanki, de fapt, în acest meci (de casă / cumetrie), sunt odihniți mai mulți titulari. Cum care va fi scorul final?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close