INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA 1986

VIDEO CSA Steaua, campanie de donare de sânge la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni! Iovan și Bumbescu, amintiri de la finala de la Sevilla: „Ienei a făcut o echipă fantastică”

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 11:11 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 11:37

Pe 7 mai 1986, la Sevilla, Steaua trecea de Barcelona (2-0 la penalty-uri) și câștiga Cupa Campionilor Europeni.

  • Astăzi se împlinesc 35 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc! Steaua a scris istorie în fața Barcelonei, în finala Cupei Campionilor Europeni 
  • Helmuth Duckadam devenea primul portar din istoria fotbalului care reușea să apere nu mai puţin de 4 penalty-uri la loviturile de departajare, performanţa sa ajungând direct în Guinness Book
  • Marius Lăcătuş și Gavril Balint au fost singurii jucători care au marcat pentru Steaua de la 11 metri, în poarta lui Francisco Gonzalez Urruticoechea

Azi, la 35 de ani de la cel mai important succes din fotbalul românesc, clubul CSA Steaua a demarat azi o campanie pentru donarea de sânge, iar centrul de transfuzie de sânge al MApN ar vrea să extindă campania și la nivelul altor cluburi din București și din țară.

La evenimentul de la stadionul din Ghencea, unde s-a adus o unitate mobilă pentru colectarea sângelui, au participat nume precum George Ogăraru sau Simona Gherman, dar și angajați ai clubului.

VIDEO CSA Steaua a demarat azi o campanie pentru donarea de sânge 

Steaua, 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

La stadionul din Ghencea au fost prezenți și doi dintre cei mai importanți jucători din echipa Stelei din 1986, Adrian Iovan și Ștefan Bumbescu, care au vorbit despre succesul obținut la Sevilla.

VIDEO  Ștefan Iovan, amintiri de la succesul Stelei din Cupa Campionilor

„Sunt sentimente de neuitat! A fost o performanță extraordinar de mare! Cei care au condus Steaua în momentul acela au avut inteligență. Fiind un club mare, au adus jucători pe alese din toată țara. S-au adus printre cei mai buni jucători din toate județele. Emerich Ienei, un om foarte vivace, a făcut o echipă fantastică dintr-o adunătură de jucători , a spus Ștefan Iovan. 

VIDEO Adrian Bumbescu, la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni: „Încă visez că mai joc”

„Dacă vezi imaginile, cu greu îți imaginezi cum ai fost înainte. De multe ori, visez noaptea că mai joc. Mai dau câte un picior prin pat... E greu când te lași. Atunci nu prea am sărbătorit că eram obosiți. Am mers cu soțiile la hotel, am ciocnit un pahar de șampanie și ne-am culcat. Când se va da drumul, poate facem un meci cu Dinamo pe acest stadion. Ar fi frumos să facem un meci demonstrativ”,  a spus și Bumbescu.

VIDEO CSA Steaua, fără petrecere de 7 mai 2021

CSA Steaua plănuia un eveniment spectaculos pentru a sărbători succesul de la Sevilla, dar totul s-a amânat din cauza stării de alertă din România și a restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Azi, George Ogăraru, team managerul de la CSA Steaua, a vorbit despre organizarea unui eveniment aniversar.

„Mă simt foarte bine că am donat sânge în această zi. Au fost pregătiri intense pentru organizarea unui eveniment, au început acum trei luni. Erau foarte multe surprize... Nu putem anunța o dată, dar evenimentul va avea loc. Și poate vor fi și fani în tribune”, a declarat George Ogăraru.

VIDEO Bumbescu, Iovan si Ogăraru, povești despre Steaua 1986

Citește mai multe știri despre succesul Stelei din 1986:

EXCLUSIV Transferul-surpriză pe care Steaua l-a făcut după Cupa Campionilor Europeni: „M-am blocat. Eu eram trei lulele la Mizil și ei mă mutau la Steaua”

Detalii de culise de la cea mai mare surpriză din istoria fotbalului românesc » Cum a ajuns Iordănescu să joace în finala de la Sevilla

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
realcf
realcf  •  07 Mai 2021, 12:55

Ienei pe care CSA nu il baga in seama! Nu are loc acolo de alti lingai!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează