INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Agüero a ratat șansa de a fi eroul titlului la despărțirea de City: „Le cer scuze tuturor. Am decis greșit”

Penalty-ul ratat de Aguero în meciul cu Chelsea, scor 1-2 // Foto: Getty Images +11   FOTO
Penalty-ul ratat de Aguero în meciul cu Chelsea, scor 1-2 // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 09 mai 2021 12:09 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 12:30

Sergio Aguero, 32 de ani, decisiv la primul titlu cucerit la Manchester, în 2012, a ratat penalty-ul care ar fi pus capăt campionatului cu o „scăriță” eșuată lamentabil. „A șutat cum a șutat. Nu mai e nimic de adăugat”, s-a plâns Pep Guardiola.

În urmă cu nouă ani, Sergio Agüero a fost eroul. Pe 13 mai 2012, argentinianul marca în minutul 90+4, City câștiga incredibil, 3-2 în fața lui QPR (după 1-2 când s-a intrat în prelungiri), devenind campioana Angliei pentru a treia oară, la 44 de ani de la precedentul trofeu. De atunci, a mai cucerit trei titluri și, mai mult ca sigur, va încheia și acum pe primul loc la final.

Aguero nu și-a mai pus ultima semnătură

Totuși, Agüero nu va mai fi eroul. Și în această vară se va despărți de Manchester după un deceniu. Golgeterul all-time (și în Premier League, și în cupele europene, și în toate competițiile) și jucătorul cu cele mai multe trofee din istoria clubului, însă nu a mai fost el cel care și-a pus semnătura pe acest ultimul trofeu de Premier.

La 1-0, exact înaintea pauzei (45+3), argentinianul a avut șansa de a transforma un penalty și de a pune punct meciului cu Chelsea și campionatului. A preferat „scărița", dar Mendy nu a mai plonjat, prinzând mingea cu ușurință. Și, în loc de 2-0, s-a terminat 1-2.

Seara, Kun a postat un mesaj pe Twitter: „Le cer scuze colegilor, antrenorilor și fanilor pentru că nu am marcat la 11 metri. Am hotărât greșit și îmi asum toată responsabilitatea".

15trofee va avea Sergio Agüero cu titlul cucerit în 2021, record la City; poate încheia cu 16, dacă învinge în finala Ligii

Pep Guardiola: „Decizia de a trage astfel i-a aparținut lui Aguero"

Reacția lui Guardiola a fost mai mult decât sugestivă. Văzând lamentabila „panenka", Pep s-a întors pe bancă, nervos, dezamăgit, cu mâna dreaptă străbătând aerul. Ca și cum ar fi spus: „Nu de asta aveam nevoie acum!".

„N-am știut să profităm de penalty. Decizia de a trage astfel i-a aparținut lui Agüero. E alegerea celui care execută. A șutat cum a șutat, nu mai e nimic de adăugat", s-a plâns managerul. „Data viitoare, vom încerca să înscriem când avem o lovitură de pedeapsă". Titlul rămâne totuși foarte aproape.

258de goluri a marcat Agüero în toate competițiile în zece ani în tricoul bleu: record, la fel ca în Premier (182) și în Europa (43)

Chelsea e o echipă de top, dar noi am jucat mai bine. Peste 21 de zile, ne întâlnim din nou, în finala Ligii. Vom folosi această înfrângere ca o lecție - Pep Guardiola, manager City 

Tuchel, trei victorii cu "Big Six" și dublu succes contra lui Guardiola

Au trecut 104 zile de când Thomas Tuchel a semnat cu Chelsea. Cu el, londonezii au câștigat 3 meciuri în deplasare în fața echipelor din „Big Six" (2-1 cu City, după 1-0 cu Liverpool și 1-0 cu Tottenham), ceea ce nu reușise Frank Lampard într-un an și jumătate (două două succese). 

Mai mult, Tuchel l-a învins de două ori în trei săptămâni pe Pep Guardiola: 1-0 în semifinala Cupei Angliei și 2-1 în Premier. Pe 29 mai, încă o confruntare directă, în finala Champions. „Vom intra pe teren știind că o putem bate pe City", a declarat Tuchel. „Am fost șocat de reacția băieților, de performanța lor în repriza a doua. Glorioasă".

Citește și alte știri din Premier League: 

Manchester City - Chelsea 1-2 » Superficialitatea lui Aguero o „îngroapă” pe City, care ratează șansa de a cuceri matematic titlul

Lewandowski, atras în Premier League! Se pregătește un supertransfer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează