INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Lewandowski, sprint spre două trofee și un mare record: aproape de Gheata de Aur și Balonul de Aur

Articol de - Publicat duminica, 09 mai 2021 14:21 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 14:47

Robert Lewandowski, 32 de ani, are 39 de goluri în Bundesliga, într-un sezon cu un ”poker”, 4 hattrick-uri și 5 „duble”. Încă două reușite și performanța lui Gerd Müller (40) va cădea după jumătate de secol.

Pentru Bayern, titlul nu mai e o nicio surpriză. An de an, invariabil, din 2013, Die Roten sărbătoresc locul 1 în Bundesliga. „Suntem iar campioni, a noua oară la rând, o performanță extraordinară. Chiar și după un sezon istoric, jucătorii au rămas cu aceeași foame de victorii, de trofee. Am primit a 5-a stea, pe care o vom purta pe tricou mult timp de aici înainte", a spus Karl-Heinz Rummenigge. 

Directorul executiv al lui Bayern Munchen e fericit după al 31-lea titlu, zece câștigate de Thomas Müller și David Alaba (va părăsi clubul după 11 ani), veteranii lotului.

Robert Lewandowski are 18 goluri cu Freiburg și 20 cu Augsburg

A mai rămas o țintă de atins în această lună. Pentru Bayern și pentru cel mai bun jucător al său. Robert Lewandowski trebuie să depășească recordul lui Gerd Müller, ce rezistă de aproape jumătate de secol (1971/1972). 40 de goluri într-o stagiune de Bundesliga.

Dacă nu ar fi pierdut cele patru meciuri din aprilie, din cauza accidentării, polonezul l-ar fi întrecut deja pe Müller în sprintul marilor „bombardieri" ai münchenezilor. După hat-trick la 6-0 cu Gladbach, când a sărit și peste bariera celor 200 de goluri în campionat în tricoul roșu, Lewy are 39 de reușite și e gata să facă un pas înaintea lui Gerd.

„Întrebarea nu e dacă Lewandowski va bate recordul lui Müller, ci când: la Freiburg sau la Augsburg?", comentează Bild.

Împotriva lui Freiburg, RL9 a punctat de 18 ori în 17 meciuri, mereu în ultimele patru dueluri. Cu Augsburg, are 20 de reușite în 16 partide. În ultimele două „ciocniri" pe „Allianz Arena", a înscris două și trei goluri!

201goluri a marcat Robert Lewandowski la Bayern în Bundesliga (217 meciuri)

Robert Lewandowski: „Nu le-am cerut colegilor să-mi dea mai multe pase"

Hansi Flick și Rummenigge sunt entuziasmați de el. „Gerd a fost un idol pentru mine. Iar Robert reprezintă astăzi ceea ce era Müller în copilăria mea. Merită acest record", afirmă antrenorul. 

„Mă uimește! Când Gerd a stabilit acea performanță, mă gândeam că nimeni nu o va depăși niciodată", adaugă liderul clubului. Flick îl avertizează însă: „Are patru cartonașe galbene. Încă unul și va fi suspendat. Ar fi păcat. Trebuie să fie atent".

Ce spune Lewy? „Nu le-am cerut colegilor să-mi dea mai multe pase. Am învățat că, atunci când îți dorești prea mult un lucru, nu se împlinește", crede Robert. „Dacă joci ca o echipă, mereu vor fi șanse de gol".

292goluri a înscris atacantul polonez la München în toate competițiile (327 partide)

Robert Lewandowski, medie de 1,7 goluri pe meci

La 32 de ani, Lewandowski e în punctul culminant al carierei. Are cea mai bună medie de goluri pe meci (1,7 în Bundesliga, 1,56 în toate competițiile), adunând în campionat un „poker", patru „triple" și cinci „duble", și va cuceri două trofee individuale care-i lipsesc din palmares:

  • Sigur, va fi Gheata de Aur a Europei. Are 11 goluri (39-28) și 22 de puncte (78-56) înaintea lui Messi. E imposibil să-l mai ajungă!
  • Aproape sigur, va fi și Balonul de Aur. Dacă France Football nu ar fi retras trofeul anul trecut, din cauza pandemiei, 100% ar fi fost al lui. Dar, într-un asemenea ritm, nu-l va mai pierde acum.

Polonezii urmăresc cursa lui Lewy în centrul capitalei

La Varșovia, în centrul orașului, a fost amplasată o tabelă electronică la care se urmărește live cursa lui Lewandowski spre depășirea recordului deținut de Gerd Müller. Toți cei care trec prin centrul capitalei Poloniei știu în fiecare clipă ce face căpitanul naționalei lor la Bayern.

17trofee a cucerit Lewy în șapte sezoane în Bavaria (inclusiv 7 titluri de campion)

Poliția din München: „Căutăm concurență în Bundesliga. A dispărut"

Cel de-al 9-lea titlu consecutiv cucerit de Bayern a declanșat glumele în Germania. Poliția din München a postat pe pagina sa de Twitter: „Căutăm concurență în Bundesliga. A dispărut de nouă ani. Dacă aveți informații despre această problemă, trimiteți-le la orice secție de poliție".

Hansi Flick, după al 7-lea trofeu: „Două sezoane minunate"

Hansi Flick, numit întâi ca interimar, pe 3 noiembrie 2019, după demiterea lui Niko Kovaci, a impresionat la Bayern. Șapte trofee, două titluri, și se desparte fericit de bavarezi. „Încă de când eram copil am fost fanul lui Bayern. Am petrecut două sezoane minunate aici". Flick, 56 de ani, se pregătește să-l înlocuiască pe Joachim Löw. După Euro, va fi noul selecționer al Germaniei.

Citește și alte știri din Bundesliga:

Bayern Munchen, 9 titluri la rând în Bundesliga! Dortmund a făcut-o campioană

VIDEO Ce bijuterie! Robert Lewandowski, execuție de pe altă planetă în meciul care i-a adus titlul lui Bayern

Lewandowski, atras în Premier League! Se pregătește un supertransfer

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  09 Mai 2021, 16:37

Mari pesti in borcan. S-au facut de ras in Champions League.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close