INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RANGERS

Scandal în Scoția: jucătorii lui Rangers, acuzați că l-au înjurat pe Papă la petrecere! Cum a reacționat clubul

Scandal în Scoția: jucătorii lui Rangers, acuzați că l-au înjurat pe Papă +17   FOTO
Scandal în Scoția: jucătorii lui Rangers, acuzați că l-au înjurat pe Papă

Articol de GSP - Publicat luni, 17 mai 2021 19:50 / Actualizat luni, 17 mai 2021 20:15

Rangers, echipa lui Ianis Hagi, a devenit campioană în Scoația după 10 ani, la capătul unui sezon în care nu a pierdut niciun meci, dar acum se află în mijlocul unui scandal.

Pe Twitter circulă un videoclip de la petrecerea jucătorilor, aceștia fiind acuzați de un derapaj incredibil. Fotbaliștii lui Steven Gerrard cântă și dansează pe melodia „Sweet Caroline”, a lui Neil Diamond, însă, în timpul refrenului, jucătorii sunt acuzați că adresează înjurături Papei, cântând „F*ck The Pope”.

Scoțienii s-au revoltat după apariție videoclipului și comunitatea catolică chiar a făcut o sesizare la adresa Premierului Scoției, Nicola Sturgeon. 

Rangers neagă autenticitatea filmulețului

Rangers, club care la origini reprezenta protestanții din orașul Glasgow, opusul fanilor catolici ai lui Celtic, a emis un comunicat prin care contestă autenticitatea videoclipului. 

Suntem la curent cu un videoclip care circulă pe rețelele sociale. Este evident că acest videoclip a fost publicat cu intenția să discrediteze jucătorii noștri și reputația clubului Rangers. Acest lucru evidențiază pericolele „unui proces în social media”.

Este profund îngrijorător faptul că acest videoclip a fost luat drept autentic și a fost distribuit la scară largă, inclusiv de unii reprezentanți politici, care ar trebui să fie conștienți de influența lor și de procedurile legale.

Echipa noastră este foarte diversă. Sectarismul este inacceptabil și nu are loc în clubul nostru, ceea ce este subliniat de campania noastră.

Suntem încrezători că nu a avut loc nicio infracțiune. Am căutat consiliere juridică și așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu Poliția din Scoția

– Comunicat Rangers

VIDEO Ianis Hagi, analizat de fostul internațional Ianis Zicu: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Șoc în Serie A » Antrenorul lui Chiricheș și-a anunțat plecarea! Merge să se lupte pentru titlu cu Mircea Lucescu

UEFA a postat un video genial cu Hagi din finala câștigată cu Arsenal, acum fix 21 de ani: „Un talent incredibil”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
scandautor
scandautor  •  17 Mai 2021, 22:49

Ziariști și, în general, contestatari de net „lost in translation”. De fapt ăia-l înjurau pe Nick Pope, portarul lui Burnley - aveau o râcă mai veche cu el, că încă mai avea să le dea-napoi 200 de lire cu care-l împrumutaseră mai demult „până la salariu”, plus 3 litri de neagră de Purcari pe care le primise de la un cumătru de-al lui din Ghidighici și le promisese solemn că nu-l bea singur...

22cea
22cea  •  17 Mai 2021, 21:51
Postat de paul801 pe 17 Mai 2021, 21:49

astia sunt aia de-i acuzau pe est-europenii de la Salvia Praga de rasism? astia sunt britanici in proportie de 99%

Si care e legatura cu rasismul Pablito ?

paul801
paul801  •  17 Mai 2021, 21:49

astia sunt aia de-i acuzau pe est-europenii de la Salvia Praga de rasism? astia sunt britanici in proportie de 99%

Vezi toate comentariile (8)
Comentează