INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Nici titlul nu-l mai ține pe Zidane la Real Madrid! Un club uriaș așteaptă răspunsul francezului

Juventus vrea să-l readucă pe Zidane la Torino după 20 de ani. Foto: Imago
Juventus vrea să-l readucă pe Zidane la Torino după 20 de ani. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2021 11:40 / Actualizat marti, 18 mai 2021 11:51

Juventus se desparte de Pirlo și insistă să-l pună antrenor pe Zinedine Zidane (48 de ani), care i-ar lăsa locul la Real lui Massimiliano Allegri (53 de ani), dorit de Pérez și-n 2018, după prima plecare a francezului. Acesta și-a făcut un nume ca jucător la Juventus (1996-2001), reușind 31 de goluri în 214 meciuri. Ca antrenor, ar veni deja consacrat.

Juventus și-a pierdut supremația în Italia și vrea să se regrupeze cu un antrenor titrat și experimentat după ce a dat-o în bară cu pariul Pirlo. Obiectivul primordial nu e Massimiliano Allegri, fostul tehnician al bianconerilor din perioada 2014-2019, cum s-a tot vehiculat, ci Zinedine Zidane. 

Zidane poate reveni la Juventus

Gazzetta dello Sport scrie că francezul îi ține pe toți cu sufletul la gură, în așteptarea unei decizii. Mai are un an contract cu Real, însă chestiunea plecării lui, puse încă din ianuarie după eliminarea din Cupa Regelui cu Alcoyano, a devenit iminentă acum.

Zizou nu i-a spus nimic lui Florentino Pérez, deși se pare că nici păstrarea titlului în LaLiga nu l-ar convinge să continue la Madrid, unde a obosit și s-a săturat de probleme. În vara trecută, l-a refuzat pe Andrea Agnelli, "acum nu pot, vorbim mai târziu", dar la sfârșitul acestui sezon negocierile s-ar relua. Surse autorizate susțin că ZZ ar spera și la o ofertă de la națională după Euro (dacă Deschamps va pleca) sau n-ar fi exclus să ia o pauză. "Situație în care Juve s-ar orienta spre unul dintre Simone Inzaghi, Rino Gattuso și Sinișa Mihajlovic", dezvăluie cotidianul roz.

Greu fără Ligă

Zidane câștigă 12 milioane de euro net plus bonusuri la Real, salariu ce i-ar putea fi păstrat la Torino, în condițiile avantajelor fiscale pentru străini prin Decreto Crescita: ar avea 18 milioane brut în loc de 24. Mutarea depinde de rezultatul tratativelor dintre Pérez și Allegri, dorit și în 2018 la Madrid. Los blancos i-au pregătit un acord pe două sezoane cu aceiași bani plătiți lui Zizou. Va conta mult ultima etapă din Serie A. Dacă îl vrea pe francez, "Bătrâna Doamnă" trebuie să prindă loc în Liga pe care curtatul tehnician a cucerit-o de trei ori.

5 ania jucat Zidane la Juventus, cucerind șase trofee. A pierdut două finale de Ligă. Ca antrenor la Real, are 11 trofee, între care 3 Ligi la rând 11 trofee a câștigat Allegri între 2014 și 2019, între care cinci scudetti, la Juventus , pe care a condus-o și în două finale ale Ligii, la fel pierdute

Zinedine Zidane la Juventus

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo și-a mutat colecția de mașini din Torino la 3 dimineața! Șanse tot mai mici să rămână la Juventus

Zidane i-a certat pe ziariști, după Bilbao-Real Madrid: „Cum să le zic jucătorilor asta?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează