INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DANEMARCA

Costel Gâlcă, final de aventură la Vejle » Clubul a anunțat despărțirea

Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Articol de GSP - Publicat marti, 18 mai 2021 14:22 / Actualizat marti, 18 mai 2021 15:23

La finalul acestui sezon, Costel Gâlcă (49 de ani) se va despărți de Vejle Boldklub, echipa pe care a promovat-o în prima ligă din Danemarca.

După mai bine de doi ani, colaborarea dintre antrenorul român și clubul din Vejle va ajunge la un final. Anunțul a fost făcut de danezi, printr-un comunicat oficial: „Antrenorul principal de la Vejle Boldklub, Constantin Gâlcă, și Vejle Boldklub vor încheia colaborarea după ultimul meci din acest sezon”.

Costel Gâlcă pleacă de la Vejle

Ajuns la Vejle în martie 2019, Gâlcă a avut obiectivul de a salva echipa de la retrogradare, însă nu l-a putut realiza. S-a revanșat promovând după un singur sezon petrecut în al doilea eșalon, iar în actuala stagiune a evitat retrogradarea, Vejle ocupând locul 10 din 12 cu două etape înainte de finalul sezonului.

Henrik Tønder, directorul sportiv de la Vejle, a avut cuvinte de laudă la adresa antrenorului român: „Gâlcă a venit la Vejle ca un antrenor internațional cu un nume pe care Vejle nu și-ar permite în mod normal să îl angajeze. Misiunea a fost de a asigura rămânerea în prima ligă, și am fost aproape. A reușit apoi să promoveze într-un sezon în care doar o echipă a putut urca în prima ligă. 

A fost o realizare specială care nu a primit creditul pe care îl merita. În acest sezon, Vejle și Constantin Gâlcă au terminat deasupra liniei și au asigurat supraviețuirea în prima ligă pentru prima dată după anul 2000. Este o realizare minunată, Gâlcă pleacă lăsând aici o fundație puternică și o organizare mai profesionistă decât erau când a venit. 

Constantin Gâlcă merită mult respect și credit pentru ce a realizat, este un antrenor care își merită locul în istoria clubului. Acum trebuie să jucăm cele două meciuri rămase cât de bine putem, apoi să ne luăm adio de la Gâlcă în ultimul meci, cu Lyngby”.

În finalul de sezon, Vejle va juca cu Aalborg în deplasare și Lyngby pe teren propriu. Costel a pregătit-o pe Vejle pentru 80 de meciuri, reușind să obțină 36 de victorii, 22 de egaluri și 22 de înfrângeri. Celelalte echipe care antrenorul român le-a pregătit sunt Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun și Al-Fayha.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Harry Kane s-a săturat să piardă la Tottenham: „Lasă-mă să mă transfer!” » 4 giganți sunt gata să plătească o sumă fabuloasă

Nici titlul nu-l mai ține pe Zidane la Real Madrid! Un club uriaș așteaptă răspunsul francezului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ionnis
ionnis  •  18 Mai 2021, 16:28

Era prea bun pentru Vejle :)). Il vrei la FCSB? :D

1948
1948  •  18 Mai 2021, 16:07

calmati va ca nu vine sa antreneze in scandaluri si mocirla mioritica

21lva
21lva  •  18 Mai 2021, 16:06

Sper să preia o echipă mai importantă din Danemarca

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close