INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Revoltă în Portugalia » Ultrașii lui Porto, protest după ce finala Ligii Campionilor a fost mutată pe Dragao

Ultrașii lui Porto, protest după ce finala Ligii Campionilor a fost mutată pe Dragao. Foto: Imago
Ultrașii lui Porto, protest după ce finala Ligii Campionilor a fost mutată pe Dragao. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2021 15:54 / Actualizat marti, 18 mai 2021 16:33

Ultrașii lui FC Porto protestează contra deciziei ca finala Ligii Campionilor (programată inițial la Istanbul) să se dispute, pe 29 mai, pe Estádio do Dragão cu porțile deschise.

"Super Dragões" și "Colectivo Ultras 95" au atârnat de podul de lângă arenă un banner cu mesajul "Fotbal în Portugalia numai pentru spectatorii englezi". Aluzie la faptul că Chelsea și Manchester City vor putea fi susținute de câte 6.000 de spectatori. Asta în timp ce la ultima etapă de campionat și la finala Cupei, portughezilor li s-a interzis accesul în tribune.

UEFA a mutat finala Ligii Campionilor în Portugalia

Istanbul ar fi trebuit să găzduiască ultimul act de Champions League și anul trecut. Din cauza pandemiei, s-a organizat un mic turneu, cu „sferturi", semifinale și finală, toate la Lisabona. UEFA a oferit Turciei meciul decisiv al Ligii în 2021, dar nu se poate nici în acest an. Se va juca din nou în cealaltă parte a Europei. La Porto.

Cum pe 29 mai se vor întâlni două echipe din Premier, Man. City și Chelsea, cu 6.000 de fani fiecare, guvernul britanic a cerut forului de la Nyon să mute finala în Anglia. Pentru că Turcia e printre țările aflate în „zona roșie" de coronavirus.

UEFA a acceptat, dar a vrut „Wembley". Și condiții speciale, cu 22.500 de spectatori în total și fără carantină nu doar pentru delegațiile cluburilor și fani, dar și pentru toți oficialii săi, jurnaliști, sponsori și invitați VIP. Premierul Boris Johnson nu ar fi fost de acord. Moment în care a apărut varianta Porto, pe „Dragão".

Istanbul va avea finala din 2023

Ca recompensă, Istanbul va găzdui finala CL în 2023. În 2022 va fi la Sankt Petersburg, în 2024 la Londra, pe „Wembley”, iar un an mai târziu la München.

Bayern Munchen a învins-o pe PSG în finala Ligii Campionilor din 2020

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

UEFA a făcut anunțul! Cine arbitrează finalele Champions League și Europa League

Coincidență uluitoare pentru Chelsea: ce s-a întâmplat în toate cele 3 sezoane în care a ajuns în finala Ligii Campionilor + Recordul lui Thomas Tuchel

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
petschovschi
petschovschi  •  18 Mai 2021, 19:25

Nu s-a decis că Istanbulul va găzdui finala din 2023.

tatageminy
tatageminy  •  18 Mai 2021, 16:47

Discriminati in propriile tari de Europa. Asa am ajuns.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează