INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  MACEDONIA DE NORD

Macedonia de Nord a prins curaj înaintea meciului cu favorita Grupei C: „Jucătorii mei s-au obişnuit cu presiunea jocurilor tari”

Macedonia de Nord speră să câștige primele puncte la Euro împotriva Țărilor de Jos
Macedonia de Nord speră să câștige primele puncte la Euro împotriva Țărilor de Jos

Articol de - Publicat vineri, 18 iunie 2021 10:36 / Actualizat vineri, 18 iunie 2021 11:20

În timp ce noi vedem Euro 2020 la televizor, Macedonia de Nord, adversara noastră în calificările pentru Mondialul din Qatar, deși eliminată după două eșecuri, acumulează o experiență prețioasă.

Învinsă de Austria (1-3) și de Ucraina (1-2) în primele sale două apariții la un turneu final, Macedonia de Nord este eliminată din competiție înaintea ultimului meci pe care-l mai are de disputat, cel cu Olanda.

Igor Angelovski: „Am pierdut, dar am și avut multe de învățat”

Selecționerul adversarei noastre în preliminariile CM 2022, Igor Angelovski, preferă totuși să vadă partea plină a paharului. „Suntem la cea dintâi experiență a noastră la o mare competiție. Am pierdut, dar am și avut multe de învățat. Acum, jucătorii mei s-au obișnuit cu presiunea de la un mare turneu, cum este un campionat european, cu presiunea meciurilor mari”, a explicat selecționerul nord-macedonean. 

Pe termen scurt, Angelovski speră ca acumulările de până acum să-i folosească în ultima confruntare, cu Olanda, „și astfel să câștigăm și primele puncte la Euro”. Pe termen lung, acestea și moralul ridicat după acel senzațional 2-1 cu Germania, din preliminariile Mondialului qatarian, se anunță veritabile atuuri în duelurile ce vor urma după Euro 2020. 

Unul dintre acestea este cu „tricolorii", pe 8 septembrie, la Skopje!

3-2este scorul cu care tricolorii i-au bătut pe nord- macedoneni la București, în startul preliminariilor CM 2022

3 puncteau nord-macedonenii în fața „tricolorilor”, în grupa J a calificărilor pentru CM 2022

Să joci bine doar 45 de minute într-o asemenea competiție nu e de ajuns. Trebuie să evoluăm cum am făcut-o în prima repriză pe toată durata meciului. Oricum, noi jucăm la un nivel așa de ridicat pentru prima oară în carierele noastre 
- Goran Pandev, căpitan Macedonia de Nord

VIDEO Vedeta Ucrainei, show la conferință după meciul cu Macedonia de Nord de la București

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Răzvan Marin a luat decizia! Unde va juca în sezonul viitor: „Sunt mai bine ca niciodată!”

UEFA amenință Londra: „Mutăm semifinalele și finala Euro la Budapesta dacă nu faceți asta!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează