FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

A crescut la Steaua și e categoric: „FCSB e continuatoarea. Am semnat toți!”

Marian Aliuță (43 de ani) e de părere că FCSB este continuatoarea Stelei
Marian Aliuță (43 de ani) e de părere că FCSB este continuatoarea Stelei

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 17:16 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 17:46

Marian Aliuță (43 de ani) e de părere că FCSB este continuatoarea Stelei. De asemenea, fostul fotbalist îl „înțeapă” pe George Ogăraru (41), oficialul CSA, care s-a dezis în ultimii ani de clubul patronat de Gigi Becali.

„Eu sunt cu roș-albastru. Altceva nu pot să zic. Eu rămân la părerea că în 2002, când eram acolo, am semnat toți, de la domnul Păunescu la Gigi Becali. Cred că a avut o continuare echipa, nu puteau să o numească altfel.

S-a schimbat patronul și mai mult că sigur a avut o continuitate. Ceea ce s-a întâmplat după... nu mai știm. Nu putem spune că Gigi Becali nu a fost la Steaua. S-a jucat în cupele europene. 

George Ogăraru nu poate să spună asta. Înseamnă că nu a jucat acea semifinală de Cupa UEFA, că el a fost la FCSB. Eu nu îi iau apărarea lui Gigi Becali, când am plecat de la Steaua nu am plecat foarte bine, dar Becali a venit într-un moment foarte greu la Steaua, a salvat clubul și i-a rămas lui echipa”, a declarat Aliuță, conform sport.ro.

Marian Aliuță a început fotbalul la Steaua

Aliuță și-a început junioratul la Steaua la vârsta de 8 ani, în 1986, după ce roș-albaștrii au cucerit Cupa Campionilor. Aliuță a rememorat la GSP Live, în urmă cu un an, momentul în care a ajuns la Steaua.

„Știu că ne-a chemat la selecție în ‘86, dimineața pe la 9, pe terenul de rugby. Eram foarte mulți. S-au făcut echipe și ne-au spus că primul jucător care va fi ales va primi un tricou cu Steaua, de la echipa mare. 

Aveam niște emoții... Pentru mine, să fi văzut emblema aia mare a Stelei... atunci să ai un tricou era un lux. Era mare tricoul, îmi venea până la glezne. Am fost fericit că am fost ales primul dintre sutele de copii care au fost la selecție. 

Tata era cel mai fericit, s-a lăudat în tot cartierul. Era un tricou cu Fane Petcu. Să ai un tricou cu Steaua era un lux! Știu că nu aveam cum să-l port, dar a fost cel mai mare vis al meu: să am un tricou cu Steaua. 

De acolo a început nebunia, am crescut în baza aia de la Steaua, de dimineața până seara. Cu ochii închiși aș ști să mă plimb prin toată baza”, a declarat Aliuță.

După ce și-a terminat junioratul, Marian Aliuță nu a apucat să evolueze în tricoul Stelei, pentru că a fost împrumutat la diverse echipe. Fostul fotbalist spune că dragostea pentru culorile roș-albastre l-a făcut să plece de la Șahtior Donetsk, când era într-o formă bună, și să semneze cu Steaua în 2002. 

A stat până în 2004, fără să ia vreun trofeu. Ulterior, mijlocașul a trecut și pe la rivale precum Rapid sau Poli Timișoara.

A crescut la Steaua și e categoric: „FCSB e continuatoarea. Am semnat toți!”

5 goluriîn 51 de partide are Aliuță la Steaua

Andrei Cristea: „Aveam 34 de ani, nea Gigi își dorea foarte mult să mă întorc la Steaua”

Citește mai multe știri despre conflictul FCSB - CSA Steaua:

UEFA, lovitură în disputa FCSB - CSA Steaua » Ce apare în programul pentru Euro 2020

Becali, apărat de un nume uriaș din fotbal: „FCSB e Steaua! Fanii CSA să nu mă contrazică!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (94)
chronic
chronic  •  22 Iunie 2021, 10:52

Respect Aliuta!

sil.vio_.
sil.vio_.  •  21 Iunie 2021, 21:32
Postat de catalynn pe 21 Iunie 2021, 21:21

A pierdut exclusivitatea, nu dreptul … In fine, ai și tu dreptatea ta, lucrurile sunt destul de complicate, procesul încă se judeca, vedem când Justiția va da verdictul final. PS: mi-au șters mesajul despre miză. :-(((

Culmea, eu am gasit si articolul asta: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/cutremur-pentru-rapid-tribunalul-bucuresti-sigla-606548.html . Eu asa am inteles, ca initial a fost doar drept exclusiv, dupa care a fost anulata marca pe care ei au cumparat-o prin licitatie. Ghinionul lor, au cumparat ceva 'stricat' :). Spui miza dupa miezul noptii, eu stau prin zona si astept 'pacientul' :))

steaua_adevarata
steaua_adevarata  •  21 Iunie 2021, 21:29
Postat de sil.vio_. pe 21 Iunie 2021, 21:17

Cred ca Horia Manoliu te contrazice :). Si mai stiu ca FRF nu a tinut cont de o decizia a tribunalului, unde Rapidul de acum pierduse dreptul de a mai folosi marca notorie.

Bai lucica da informat mai esti.

Vezi toate comentariile (94)
Comentează