FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Marius Șumudică dezvăluie cum a fost convins să semneze cu CFR Cluj + Ce spune despre grupele Champions League

Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj +30   FOTO
Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj

Articol de , - Publicat marti, 22 iunie 2021 13:00

La 50 de ani, Marius Șumudică a revenit în Liga 1 după patru sezoane pe care le-a petrecut în Turcia și în Arabia Saudită. Șumi a rămas motivat în contextul special de la CFR Cluj, unde a primit pe mână o formație care a câștigat patru titluri la rând.

  • Șumudică, noul antrenor al CFR-ului, a oferit un amplu interviu Gazetei Sporturilor în cantonamentul din Austria.
  • Corespondentul GSP, Remus Răureanu, a aflat de la Șumi cele mai importante informații despre revenirea tehnicianului în România.
  • Interviul de 3 pagini poate fi citit în Gazeta de marți (sau în ediția digitală). De asemenea, dialogul integral va fi publicat pe GSP.ro în cursul zilei.

Marius Șumudică: „CFR Cluj te obligă la performanță” + Ce spune despre grupele Champions League

- Domnule Șumudică, v-ați obișnuit cu noul job? E încă nou, ați preluat de curând conducerea CFR-ului. 
- E un nou job și parcă simt că e total diferit de ceea ce am făcut până acum. OK, ca meserie e vorba tot despre a antrena o echipă de fotbal, numai că am găsit o echipă formată, în mare parte, o formație care a avut performanțe în ultimii ani, una care te obligă să obții performanțe. În trecut, eu îmi formam echipele aducând jucători pe care îi consideram utili, indiferent de sistemul pe care îl jucam. Am fost plecat în ultimii ani și în locuri în care îmi permiteam să aduc fotbaliști de o anumită valoare financiară.

- Veți schimba multe lucruri? 
- Foloseam de obicei un sistem cu trei fundași centrali, dar acum e timpul cam scurt ca să schimb tactica. A fost bună întrebarea aia, dacă m-am obișnuit. Eu și jucătorii căutăm așa, o....

- O compatibilitate? 
- Exact, o compatibilitate. Încerc să înțeleg foarte bine grupul și să-l știu pe fiecare jucător în parte, să-i știu caracterul, potențialul tehnic, tactic. Ușor nu este, însă punem câte o cărămidă zi de zi.

- Cu ce v-a atras conducerea? Bănuiesc că salariul nu e la fel de mare ca în Turcia, ca în Arabia. 
- E diferență mare, partea financiară s-o lăsăm deoparte! Nu m-au interesat banii, nu ei m-au atras aici. Am discutat cu oamenii din stafful meu și parcă aveam nevoie de un restart, mă atrăgea ideea de a lupta pentru trofee, de a juca în cupele europene. CFR e campioana țării și e clar că nu poate fi refuzată. Cred că discuțiile au durat o oră înainte să mă convingă conducerea clubului. Nu am avut dubii, am zis că merită să încerc.

- Ce ați putea realiza, realist? Grupele Champions sunt accesibile? 
- Va fi destul de greu să ajungem în Champions League, trebuie să fim realiști. Eu voi face tot ceea ce voi putea ca să avem succes, dar nu pot să promit că vom fi în grupele Ligii Campionilor. Am avut sâmbătă un joc cu Ludogoreț, o echipă pe care am putea-o întâlni în preliminarii, și mi-am dat seama că ne putem bate cu șanse reale ca să fim în grupele Europa League. În fotbal, norocul are de multe ori un cuvânt de spus. Cu noroc, ar fi posibil să prindem și grupele Champions. Dacă nu, ca premii nu ar fi o diferență mare între Europa League și Conference, doar că e clar că sună altfel Europa!

Antrenez cât mă țin balamalele. După amicalul cu Ludogoreț cred că eram mai consumat decât erau jucătorii. Pun suflet, mă consum enorm, dar nu mă văd făcând altceva, m-am obișnuit să merg zi de zi la antrenament, să pregătesc meciuri.

- Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj

Mai multe știri din cantonamentul CFR-ului în Austria:

Marius Șumudică, prudent înainte de primul tur preliminar din Ligă: „O echipă incomodă, nu va fi ușor!”

CFR Cluj pregătește amicalul cu Akademia Puskas: cum arată antrenamentele din Austria

Daniel Graovac, primul antrenament la CFR Cluj » De ce s-a pregătit separat de restul echipei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează