FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONTRE

EXCLUSIV Prins la mijloc în conflictul Iordănescu - Lucescu, Christoph Daum reacționează: „Atât îi transmit”

Antrenorul german Christoph Daum (67 de ani) a căzut la mijloc în atacul lansat de Anghel Iordănescu (71) împotriva lui Mircea Lucescu (75)
Antrenorul german Christoph Daum (67 de ani) a căzut la mijloc în atacul lansat de Anghel Iordănescu (71) împotriva lui Mircea Lucescu (75)

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2021 23:18 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 23:36

Antrenorul german Christoph Daum (67 de ani) a căzut la mijloc în atacul lansat de Anghel Iordănescu (71) împotriva lui Mircea Lucescu (75), după ce tehnicianul formației Dinamo Kiev l-a propus pentru postul de selecționer al României pe Marco Rossi (56), în prezent pe banca Ungariei.

„E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu! Chiar nu mă așteptam să facă o asemenea afirmație. Ce poate să garanteze antrenorul actual al Ungariei? S-a mai făcut o greșeală cu Daum, a fost cea mai mare eroare pe care a făcut-o Federația", a fost declarația făcută de „Tata Puiu” în cadrul emisiunii "Fotbal Club" de la Digi Sport 1, care l-a atins și Christoph Daum. Neamțul i-a pregătit pe tricolori între 2016-2017, în campania ratată pentru CM 2018.

Daum îi răspunde lui Anghel Iordănescu

Contactat de Gazeta Sporturilor, Christoph Daum a reacționat cu diplomație: „Toată lumea a văzut clar că Rossi a făcut o treabă grozavă. Nu pot decât să spun în ceea ce privește perioada mea ca selecționer al României că am încercat tot posibilul pentru fotbalul românesc, dar nu ne-am putut califica pentru Cupa Mondială. Îi doresc lui Iordănescu toate cele bune și am un mare respect în ceea ce privește personalitatea sa și cariera sa de antrenor".

Anghel Iordănescu susține că fotbalul românesc are nevoie de un selecționer valoros, cu experiență, dar român, care cunoaște foarte bine competiția noastră internă, tradiția, jucătorii. "Din punctul meu de vedere, fotbalul românesc a avut posibilitatea să-i angajeze în perioada asta pe Gică Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu", a declarat Iordănescu.

Declarația care l-a deranjat pe Anghel Iordănescu:

Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță. L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor
- Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, antrenorii de legendă ai României

Cea mai bună perioadă a lui "Il Luce" se leagă de Șahtior, alături de care a câştigat de opt ori campionatul, de cinci ori Cupa Ucrainei şi de alte şapte ori Supercupa. De asemenea, a câștigat și Cupa UEFA în 2008.

35 de trofeeare Mircea Lucescu în palmares, doar Ferguson îl depășește la acest capitol (49)

4 trofeede cel mai bun antrenor al anului a câștigat Mircea Lucescu în Ancheta Gazetei Sporturilor, care a debutat această secțiune în 2004. Tot de 4 ori a câștigat și Dan Petrescu

Cu Anghel Iordănescu pe bancă, naționala României a bifat cea mai mare performanță din istorie, "sferturi" la Campionatul Mondial din 1994.

101 partideca selecționer are "Generalul" la naționala României, record. A reușit 4 calificări la turneele finale: 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016)

12 trofeea câștigat Iordănescu în cariera de antrenor

VIDEO Anghel Iordănescu: „Sunt convins că echipa României ar fi avut o prestație bună la EURO!”

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Ilie Dumitrescu, propunere în direct pentru Mirel Rădoi: „L-aș juca acolo cu ochii închiși!”

Răzvan Lucescu explică: „Ce îi lipsește României în comparație cu Ungaria”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
nealiniatul
nealiniatul  •  26 Iunie 2021, 08:29

Iordanescu a fost un antrenor foarte bun la Nationala. A avut si noroc de un grup bun de jucatori. A facut avere fiind numai in Romania. Adica a periat pe papagalii care au fost in rindul din fata politic. Daca Iordanescu era asa de mare antrenor, de ce nu a antrenat afara pe 2-3 milioane pe an? La fel si ***t de Piturca.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nealiniatul
nealiniatul  •  26 Iunie 2021, 08:27

Iordanescu a fost un antrenor foarte bun la Nationala. A avut si noroc de un grup bun de jucatori. A facut avere fiind numai in Romania. Adica a periat pe papagalii care au fost in rindul din fata politic. Daca Iordanescu era asa de mare antrenor, de ce nu a antrenat afara pe 2-3 milioane pe an? La fel si *** de Piturca.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robby73
robby73  •  25 Iunie 2021, 16:52
Postat de karolboy pe 25 Iunie 2021, 15:26

Cel mai slab antrenor din istoria nationalei a fost Daum.Juca numai defensiv ,cu vreo 3 mijlocasi defensivi,nu legau 3 pase si nu am vazut o echipa nationala jucand cu atat frica.Meciul Polonia_romania a fost o capdopera de spaima colectiva.

Înseamnă că nu ai văzut România - Armenia :-)))))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează