INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Ianis Hagi, interviu pentru publicația spaniolă AS: „Încerc să transform presiunea în avantaj”

Ianis Hagi
foto:GettyImages
Ianis Hagi foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 iulie 2021 10:44 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 15:25

Ianis Hagi (22 de ani) a oferit un interviu în presa spaniolă despre modul în care s-a adaptat la traiul din Scoția, cum este să fie antrenat de Steven Gerrard, dar și despre ce înseamnă să fie fiul lui Gică Hagi.

Ianis a oferit un interviu prin videoconferință pentru cotidianul spaniol AS, în care vorbește despre mai multe aspecte ale vieții sale, printre care și adaptarea la fotbalul scoțian.

Întrebat dacă simte presiunea istoriei lui Rangers când îmbracă tricoul scoțienilor, Ianis a răspuns: „Este un club 100% special. Mentalitatea pe care o găsești aici este cea mai bună pe care o poți avea ca profesionist. Este posibil ca nivelul să nu fie cel al primelor 10 echipe din Europa, dar nici aici nu este permisă remiza sau înfrângerea. 

Asta este mentalitatea pe care o iubesc și care mă motivează. Clubul, fanii, toate titlurile pe care le-au câștigat... Totul este o mare motivație pentru mine aici”, a spus Ianis pentru sursa citată.

Ianis vorbește și despre ce înseamnă fotbalul sdikn Scoția și cum s-a adaptat după transferul la Rangers.

„Fotbalul s-a schimbat față de ceea ce era acum 20 de ani, este evident. Chiar și aici, la Rangers, există ideea de a avea posesia cât mai mult timp posibil. Dar există o parte britanică a echipei, asta este sigur. Există un amestec bun, atunci când trebuie să ne apărăm sau să fim mai fizici, apare și gena respectivă și știm cum să o facem.

Știam limba înainte de a ajunge și asta este esențial. Am înțeles rapid ce doreau de la mine echipa de antrenori și echipa. Am încercat să cresc cât mai mult posibil și trebuie să fiu recunoscător tuturor celor de la acest club pentru că mi-au permis să mă adaptez rapid”, a mai spus mijlocașul român.

Hagi: „Steven Gerrard îți oferă ceva în plus”

Ianis e încântat de antrenorul său, Steven Gerard.

„Este o mare oportunitate pentru mine să fiu antrenat de această legendă. Este un antrenor de top. Învăț în fiecare zi și mentalitatea pe care el o introduce în vestiar este motivantă. Este un învingător.

ntregul staff are grijă de cele mai mici detalii, te pregătește pe calea cea bună pentru fiecare joc. Și, evident, ascultând ultimele lor cuvinte înainte de a ieși pe teren. 

Este o ocazie excelentă pentru jucătorii tineri să facă parte din acest vestiar. Gerrard are acea mentalitate engleză de a fi sută la sută în joc, de la început până la sfârșit, de a fi consecvent. Nu doar la jocuri, ci în fiecare zi.

Am crescut cu sfaturile tatălui meu și am văzut multe asemănări între mentalitatea pe care o au amândoi, modul în care gândesc și modul în care abordează acest sport, la sesiunile de antrenament, la jocuri... Steven Gerrard îți oferă ceva în plus”, a precizta Ianis.

11goluri și 17 pase decisive în 58 de meciuri are Ianis Hagi pentru Rangers

Ianis Hagi: „Tatăl meu este cel mai mare critic al meu”

Întrebat dacă tatăl său , Gheorghe Hagi îl critică, Ianis a declarat:

„El este probabil cel mai mare critic al meu, dar cred că este un lucru bun. Este modul în care m-a crescut, nu doar ca jucător de fotbal, ci ca persoană, de când eram mic. Ori de câte ori am greșit ceva pe teren sau în afara lui, el a fost prima persoană care mi-a spus și care m-a făcut să înțeleg ce este bine și ce nu. 

M-a ajutat foarte mult și, dincolo de asta, vorbind despre fotbal, încheie mereu conversațiile într-un mod pozitiv, cu gânduri bune. Eu sunt persoana care sunt datorită lui și datorită mamei mele, desigur. Sunt foarte mândru că am părinții pe care îi am”, a spus Ianis.

Presiunea numelui Hagi

Întrebat de spanioli dacă simte presiune pentru că este fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis a răspuns: „Cred că depinde de felul în care înțelegi asta. Încerc să transform acea presiune într-un avantaj, dar da, presiunea pentru comparație există. 

Este o decizie de sine, dacă vrei să fie o greutate și ceva negativ sau dacă o vezi diferit și o înțelegi ca o motivație. Am înțeles asta încă de la o vârstă fragedă. Pentru mine este o onoare să port acest nume pe spate și o motivație care mă ajută să fiu un jucător mai bun.”

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Veste importantă pentru FCSB înaintea returului cu Karagandy » Meciul a fost mutat pe teren neutru

Messi și Ronaldo, adversari din nou » Unde se vor întâlni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Iulie 2021, 17:56

...hm...aceasta rezerva nu i buna de nimik ...ne am saturat de nepotisme ca si de cenzura...pe cine intereseaza ce spune acest jucator slab?

elgabri
elgabri  •  25 Iulie 2021, 17:29

Penibil acest personaj !!

pma77
pma77  •  25 Iulie 2021, 15:32

Iar il dati pe arici pogonici 3 goluri pe an 2 din penalty :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează