FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A dat lovitura FCSB? 3 schimbări-cheie, după transferul lui Vinicius

FCSB l-a transferat pe Paulo Vinicius (36 de ani), fundașul central care a evoluat în ultimiii 4 ani la CFR Cluj, alături de care a reușit să câștige 4 titluri la rând.
FCSB l-a transferat pe Paulo Vinicius (36 de ani), fundașul central care a evoluat în ultimiii 4 ani la CFR Cluj, alături de care a reușit să câștige 4 titluri la rând.

Articol de GSP - Publicat marti, 27 iulie 2021 17:21 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 18:19

FCSB l-a transferat pe Paulo Vinicius (36 de ani), fundașul central care a evoluat în ultimii 4 ani la CFR Cluj, alături de care a reușit să câștige 4 titluri la rând.

Foarte bun la mingile înalte și cu o atitudine de lider, Vinicius s-a impus la Cluj din start, din 2017, când ardelenii l-au adus de la Apollon Limassol. 

Conducerea a considerat în vara aceasta că sud-americanul e departe de forma lui cea mai bună și că n-ar mai fi util, așa că nu i-a propus prelungirea contractului și l-a lăsat să plece. CFR a adus alți apărători în locul lui: Bouhenna, Graovac, Meleke.

Gigi Becali, patronul vicecampioanei, a anunțat deja că Vinicius va fi titular la roș-albaștri, urmând să facă pereche în centrul defensivei cu Alexandru Crețu, reprofilat din mijlocaș defensiv. 

Însă ce înseamnă mai exact pentru FCSB transferul stoperului brazilian?

1. FCSB și-a luat fundaș marcator!

În 114 meciuri în Liga 1, Vinicius a marcat de 15 ori. În același interval, Iulian Cristea și George Miron, singurii fundașii centrali din lotul FCSB-ului care au jucat doar în România în această perioadă, au 10, respectiv 7 reușite.

Iar Vinicius a marcat de-a lungul șederii în Gruia goluri importante. De pildă, brazilianul a reușit 4 goluri sezonul trecut, toate decisive, în meciuri în care CFR a câștigat grație lui Vini.

2. Garantul lui Dan Petrescu, pe placul lui Gigi Becali

Vinicius a lucrat cel mai mult la CFR alături de Dan Petrescu, un antrenor cunoscut pentru atenția pe care o acordă defensivei. În cele două mandate ale „Bursucului” în Gruia, Paulo a fost un om esențial al „feroviarilor”. 

În plus, atitudinea sa din teren, una dusă până la limita regulamentului de cele mai multe ori, este pe placul lui Becali, care a declarat în mai multe rânduri că este invidios pe „jocul bărbătesc” al CFR-ului.

2020este anul în care Vinicius a fost desemnat cel mai bun stranier al campionatului în celebra anchetă a GSP

3. Paulo Vinicius, campionul din apărare

Vinicius va împlini 37 de ani pe 12 august și devine cel mai vârstnic fotbalist de la FCSB. Experiența lui nu e demonstrată doar de ani, ci și de titluri.

Dintre jucătorii de profil defensiv de la FCSB, Vinicius este singurul care are un titlu câștigat (4 cu CFR).

15.000 de euroîncasează Vinicius la FCSB

Cum poate arăta FCSB după venirea lui Vinicius: A. Vlad – V. Crețu, Al. Crețu, Vinicius, Radunovic – Cordea, Olaru, Moruțan – Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman

Da, l-am adus pe Vinicius. Nici Crețu, nici Vucur nu dau cu capul. Până nu găsesc unul care să dea cu capul, nu mă opresc! Când iei unul liber, te mai interesează dacă mai poate? Riști 180.000 de euro. Trebuie să avem lot mare ca să facem față. Probabil că vor juca Vinicius cu Alex Crețu
Gigi Becali, patron FCSB

Vasile Maftei: „Vinicius va fi mai expus la FCSB decât la CFR Cluj”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Și Moruțan la Galata?! Giovanni Becali are vești de ultimă oră: „Am stat de vorbă toată noaptea cu Fatih Terim”

Gigi Becali s-a pus pe schimbări importante la FCSB în plin campionat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
catalynn
catalynn  •  28 Iulie 2021, 00:54

Omul e serios, un adevărat profesionist. Aici nu exista discuții … Problema e vârsta, și noi il avem pe Băjenaru, excepțional, însă are 38 de ani … In fine, pt L2 cred ca e OK, cei tineri au ce învața de la el. In L1, și mai ales fundaș central, nu știu, in apărare greșelile se văd al naibii, e aproape ca in cazul portarilor. In atac, daca mai ratezi o execuție sau dai o pasa aiurea mai e cum mai e, însă daca ti-ai “scăpat” omul din marcaj si încasezi gol …

861553623922104
Gigel Borcanel  •  27 Iulie 2021, 23:35

Când au dat lovitura, când e cal troian ... Plus un articol ca zvon, unul la semnătură și uite așa bietul Vinicius pune de vreo 10 articole.

iosif_ac_dc
iosif_ac_dc  •  27 Iulie 2021, 21:22

sunt curios ce clauza de reziliere are acest batran

Vezi toate comentariile (12)
Comentează