FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cristi Săpunaru, mesaj de susținere pentru Mirel Rădoi: „În România, tot timpul distrugem, ne contrazicem și există numai ceartă!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 21:30 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 21:58

Cristi Săpunaru s-a retras oficial de la echipa națională în urmă cu doi ani, dar nu e de acord cu tratamentul de care beneficiază selecționerul Mirel Rădoi. 

Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, fundașul Rapidului, a transmis un mesaj clar de susținere al selecționerului și spune ce ar trebui schimbat în cel mai scurt timp pentru a avea din nou rezultate importante la nivel de primă reprezentativă.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cristi, de Mirel Rădoi ce părere ai?

- Îmi place.

- Doar că n-avem niciun rezultat cu el.

- Dar nu s-a început pe o reconstrucție? Dacă toată lumea a început pe premisa unei reconstrucții, lăsați omul să construiască. Veniți și ajutați-l!

- Păi, și atunci ce caută la Jocurile Olimpice?

- Aveam antrenor acolo? La noi se vorbește numai contra, pro nu spune nimeni nimic. Rădoi e al nostru și trebuie ajutat. Dacă i se dă în cap repede...

- Spune-mi, te rog, Cristi...

- Știți ce mi-aș dori și am spus-o de nenumărate rânduri și-o să o spun până, poate, mă aude și pe mine cineva?

- Te rog.

- Aș vrea mai mult suport pentru echipa națională din partea tuturor. Președinți de cluburi, jurnaliști, oameni pe la emisiuni, foști fotbaliști. Dar nu numai pentru echipa națională, ci pentru tot fotbalul românesc! Dacă noi construim toți împreună, putem să ajungem cum au ajuns ungurii. Și sunt la o aruncătură de băț de noi.

România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
+36 FOTO

- Crezi?

- Noi tot timpul încercăm să distrugem, ne contrazicem, n-avem cum! La noi există numai ceartă și trebuie să schimbăm asta. Am încredere că se va întâmpla ceva. Noi, dacă ajutăm fotbalul ăsta bolnav, vom ajuta și echipa națională.

- Totuși, tu ai plecat de tânăr și ai reușit în străinătate.

- Pentru că mentalitatea trebuie să și-o facă jucătorii când ajung afară, nu în țară. Când ajung acolo să-și dea seama despre ceea ce vor să facă și despre ceea ce vor să fie. Eu când am semnat cu Porto, după o săptămână am sunat acasă, la nevastă-mea, și i-am zis că vreau să mă întorc, că nu rezist. "Băi, ești tâmpit?! Cum să te întorci acasă, ești la o câștigătoare de Champions League, ai luat-o razna?!". După șase luni m-am acomodat și-am început să intru în ritm.

- Dar ai avut parte de înțelegere.

- Oamenii au avut răbdare cu mine. Trebuie să-ți schimbi mentalitatea, că nu mai ești în fotbalul din România. Noi avem oameni talentați în toate domeniile, chiar suntem noi cei mai proști? Noi n-avem grijă de talentele pe care le avem! Tentația din ziua de azi e mare...

- Mult prea mare.

- Dar cine vrea să ajungă și să facă ceva în viață trebuie să aibă grijă de el! Dar nu mai sunt oameni care să ajute neinteresat. Societatea e de vină pentru asta. Iar eu sunt optimist pentru viitorul fotbalului românesc. Sunt optimist când văd câți copii vin la sport când ar putea să stea acasă, pe telefon!

URMĂREȘTE TOT INTERVIUL CU CRISTI SĂPUNARU

CITEȘTE ȘI

„Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă" » 5 lucruri inedite despre puștiul-fenomen David Popovici: de ce i se spune „Micul Google”

EXCLUSIV / FOTO S-a ales praful după Euro! » N-am învățat nimic: imagini deplorabile de pe Arena Națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adwd
adwd  •  28 Iulie 2021, 22:25

vai da scuza ne ca ne luam de antrenor, castiga saracu sute de mii de euro sa ne prezinte o turma de martoage care iau bataie de la oricine. inca o data mii de scuze! continuati sa faceti ceea ce faceti, rezultatele se vad. mi as dori ca firmele care va platesc din reclame sa isi dea seama ca ar trebui sa primiti mai putin, poate cine stie?va apucati si de fotbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează