INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Salvatorul Florin Niță! Evoluție excelentă în meciul cu Rapid Viena » Cum au reacționat coechipierii săi după calificare

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 29 iulie 2021 12:32 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 12:50

Portarul „naționalei” a apărat în final șutul care ar fi trimis meciul cu Rapid Viena în prelungiri. Și toți „spartanii” au sărbătorit calificarea în propriul careu, cu Niță în mijlocul lor. Sparta a trecut în turul 3 preliminar al Ligii, după 2-0 la Praga. În prima manșă, pierduse cu 1-2 la Viena.

Pe 6 aprilie, Florin Niță semna noul contract cu Sparta. Era alături de Tomas Rosicky, fostul mare internațional ceh, ex-Dortmund și Arsenal, actualul director sportiv al clubului praghez. „E un pas important pentru mine și familia mea. Sunt fericit că voi rămâne încă doi ani la Sparta. Sper să joc bine și de acum înainte", spunea portarul „naționalei" în acea zi. E la Praga de trei ani și jumătate. Din ianuarie 2018.

1,35milioane de euro a plătit Sparta Praga pentru a-l achiziționa pe Niță de la FCSB, în ianuarie 2018

Florin Niță, „spartanul" numărul 1

Cum a început noul sezon, goalkeeperul s-a remarcat deja. A fost unul dintre cei mai buni vișinii miercuri, la 2-0 cu Rapid Viena, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. După 1-2 în prima manșă, continuă traseul în Champions.

La sfârșit, după ultimul fluier al arbitrului scoțian Bobby Madden, toți jucătorii au sprintat spre propriul careu. L-au îmbrățișat pe Niță și, cu el în mijloc, au sărbătorit calificarea. De ce în jurul lui? Pentru că portarul care a împlinit 34 de ani pe 3 iulie a apărat o minge decisivă. Petrovici a fost uitat nemarcat în careu de fundașii gazdelor, față în față cu Florin. Dar nu a putut înscrie golul care ar fi dus meciul în prelungiri. „Spartanul" numărul 1 s-a opus!

1,5milioane de euro este cota portarului în vârstă de 34 de ani, potrivit site-ului transfermarkt.de

Antrenorul a aterizat în cap

A fost delir pe stadion după eliminarea lui Rapid Viena. Antrenorul Pavel Vrba a vrut să facă o tumbă și a aterizat în cap. Și el, și Rosicky, și toți jucătorii au celebrat victoria împreună cu fanii. Îi așteaptă însă o dublă manșă mult mai dificilă în turul 3. Pe 3 și 10 august vor juca împotriva lui Monaco, locul 3 sezonul trecut în Ligue 1.

26de meciuri a apărat Niță sezonul trecut în campionatul ceh, reușind să păstreze poarta neatinsă 9 jocuri

Citește și alte știri despre stranieri:

Transferul lui Cicâldău, pus la îndoială: „Nu știu ce le face Giovanni! N-a realizat nimic”

Cu Ianis Hagi titular, Rangers a învins-o pe Real Madrid! Victorie mare pentru scoțieni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  29 Iulie 2021, 13:59

Sparta macar stie ca daca nu se califica ii elimina Monaco cu un lot mult superior.La noi CFR pare chiar sa nu aiba vreo sansa cu Young Boys dupa ce Lincoln a ratat la Cluj 3-4 ocazii destul de mari. Azi e posibil mai mult ca toate trei echipele noastre sa rateze decat sa se califice.Imi doresc sa se califice dar nu intrevad minunea.De sase ani unul vrea sa demonstreze ca se poate face performanta fara antrenor si are "rasplata",altii au antrenor de 2 zile care in ultimii 4 ani nu a demonstrat ceva,iar ceilalti afla acum ce inseamna Trnava in deplasare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează