INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Decizie în cazul UEFA vs. Super Liga » Ce se întâmplă cu Juventus, Barcelona și Real Madrid

A venit decizia pentru cele 3 cluburi susținătoare ale Superligii.
A venit decizia pentru cele 3 cluburi susținătoare ale Superligii.

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 iulie 2021 19:52 / Actualizat vineri, 30 iulie 2021 20:52

Justiția spaniolă a decis: UEFA nu poate sancționa cluburile implicate în proiectul Super Ligii. Juventus, Real Madrid și Barcelona, echipele care au refuzat să renunțe la ideea unei noi competiții europene, au scăpat.

Conform deciziei de astăzi, UEFA este obligată să renunțe atât la acțiunile împotriva Super Ligii și a celor trei cluburi rămase în proiect, cât și la sancțiunile disciplinare aplicate celor nouă cluburi retrase. 

UEFA nu poate sancționa cluburile din Super Ligă

Mai mult, cele trei cluburi au reconfirmat faptul că nu vor abandona proiectul Super Ligii, dar au adăugat că vor căuta metode de a revizui formatul acestuia, pentru a fi agreat de toate părțile interesate, anunță cotidianul spaniol Marca.

Granzii europeni au postat fiecare, pe site-ul oficial, un comunicat în care anunță că nu dau înapoi în lupta cu UEFA și că vor continua disputa legală, pentru ca în final să poată implementa proiectul cu succes.

Comunicatul Super Ligii

Barcelona, Juventus și Real Madrid aplaudă decizia de azi a Curții, prin care forțează UEFA, cu efect imediat, să anuleze toate acțiunile luate împotriva Super Ligii Europene, inclusiv încheierea acțiunilor disciplinare luate împotriva celor trei cluburi care nu vor să renunțe, precum și anularea pedepselor și restricțiilor impuse celorlaltor nouă cluburi fondatoare. 

Curtea admite cererea făcută de promotorii Super Ligii, respinge apelul făcut de UEFA și confirmă avertismentul către UEFA, conform căruia organizația va fi amendată și supusă răspunderii penale, în cazul în care nu se va conforma. Cazul va fi analizat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în Luxemburg, care se va pronunța asupra poziției monopoliste pe care UEFA o are asupra fotbalului european. 

Avem datoria de a vă comunica problemele serioase pe care le așteaptă fotbalul: UEFA s-a poziționat ca singur regulator, operator exclusiv și unic proprietar al drepturilor privind competițiile de fotbal europene. Această poziție monopolistă, ce crează conflict de interese, afectează fotbalul și echilibrul său competitiv. 

Așa cum a fost arătat prin dovezi ample, controalele financiare sunt inadecvate și au fost implementate abuziv. Cluburile care participă în competițiile europene au dreptul de a-și guverna singure aceste competiții. Suntem încântați că, mergând înainte, nu vom mai fi subiectul amenințărilor din partea UEFA, care continuă și acum. 

Țelul nostru este să dezvoltăm proiectul Super Ligii într-o manieră constructivă și cooperantă, contând întotdeauna pe toate părțile interesate: fani, jucători, antrenori, cluburi, ligi, asociații naționale și internaționale. 

Suntem conștienți de faptul că există elemente are proiectului nostru care trebuie revizuite și, desigur, pot fi îmbunătățite prin dialog și comun acord. Rămânem încrezători în succesul unui proiect care va fi mereu în concordanță cu legile Uniunii Europene”, se arată în comunicatul celor trei cluburi.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Manchester City, ofertă uriașă pentru Grealish » Poate deveni cel mai scump transfer din istoria Premier League

Efect devastator pentru coeficientul României, după joia neagră » Mai jos de atât înseamnă să ne lăsăm de fotbal!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
adrian008
adrian008  •  31 Iulie 2021, 08:54

In plus Real si Barca au aderat la federatia spaniola. Deci trebuie sa se supuna regulilor ei .Federatia spaniola a aderat la UEFA. Daca aceasta decizie ramane in picioare se creaza haos. Pe cale de consecinta nici federatia spaniola nu poate penaliza in nici un fel echipele care participa la competitia organizata de ei .Adica campionatul spaniol

adrian008
adrian008  •  31 Iulie 2021, 08:49

Totul este frumos.Doar ca nu prea cred in deciziile judecatorilor spanioli. Real Madrid era o echipa falimentara care a fost iertata de statul spaniol de sute de milioane de euro.Real Madrid este echipa regelui spaniol. Nu asta este problema.In judecata vad ca nu se ia in calcul ca orice asociatie organizatoare de competitii are dreptul sa isi stabileasca regulile.Proprii .Adica nu am voie sa te scot din competitia mea? Cum vine asta? In plus federatiile nationale care au aderat la UEFA si-au insusit drepturile si obligatiile. Vad ca celor de la Real le plac banii de la UEFA. De ce nu au refuzat banii si sa spuna ,, nu multumesc ,ne organizam competitia noastra,,. Iar e vorba de sute de milioane

10153367030922960
Val Superb  •  30 Iulie 2021, 22:01

Parca se spunea ca instantele civile si nationale nu au competente de judecata pentru instantele sportive! cel putin asa ni se dadea noua, romanashilor, cu miere pe sub nas de cate ori fifa, uefa si frf faceau politica de stat in stat! E un bun pas de mers inainte si de desfiintat federatiile nationale si ajf-urile care au aceiasi pozitie monopolista si care impart bani si evazioneaza fara nici un fel de dare de seama, dar din pacate, aceste minciuni sfruntate vor fi triste adevaruri inradacinate intr-un sistem elitist si corupt! As vrea sa vad o revolutie mondiala de dezintegrare si autodeterminare pe baza acetei decizii, daca ar avea efect! Caci asta inseamna, oricine isi poate face competitia lui si sa se arondeze oricarui statut de asociatie!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează