INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PLAY-OFF

CFR Cluj și-a aflat posibilele adversare din play-off-ul Ligii Campionilor » +Cu cine pot pica clujenii în Europa League în cazul unei eliminări cu Young Boys

CFR Cluj // foto: Imago
CFR Cluj // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 02 august 2021 13:17 / Actualizat marti, 03 august 2021 10:24

CFR Cluj, campioana României, și-a aflat posibilele adversare din play-off-ul Ligii Campionilor. În cazul în care va trece de Young Boys, adversara din turul 3 preliminar, CFR va da peste Ferencvaros sau Slavia Praga. Dacă va fi eliminată de elvețieni, CFR va da piept în play-off-ul Europa League cu pierzătoarea dintre Steaua Roșie Belgrad și Sheriff Tiraspol.

UPDATE: CFR și-a aflat posibila adversară din play-off-ul Europa League dacă va fi eliminată de Young Boys

CFR Cluj se va duela cu Ferencvaros sau Slavia Praga, echipa lui Stanciu, în playoff-ul Champions League, dacă va trece de Young Boys Berna. Dacă va fi eliminată de Young Boys în turul 3 preliminar, CFR va merge în playoff-ul Europa League, unde se va duela cu învinsa dintre Steaua Roșie Belgrad și Sheriff Tiraspol.

Știre inițială: CFR Cluj ar da peste Ferencvaros sau Slavia Praga în play-off-ul Ligii Campionilor

Repartizată pe traseul campioanelor, CFR Cluj nu a fost cap de serie și ar fi putut da peste Red Bull Salzburg, Dinamo Zagreb / Legia Varșovia, Ferencvaros / Slavia Praga sau Olympiacos / Ludogorets.

În calea campioanei României, în cazul în care aceasta trece de Young Boys în turul 3 preliminar al Ligii, va fi una dintre Ferencvaros și Slavia Praga. Prima este campioana Ungariei, Slavia este „regină” în Republica Cehă.

Slavia Praga are și un român în lot, pe mijlocașul Nicolae Stanciu, unul dintre cei mai importanți jucători străini din campionatul ceh.

Cum arată meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor

Traseul campioanelor

  • Red Bull Salzburg - Brondby 
  • CFR Cluj / Young Boys - Ferencvaros / Slavia Praga 
  • Malmo / Rangers - Olympiacos / Ludogorets 
  • Steaua Roșie / Sheriff - Dinamo Zagreb / Legia Varșovia

Traseul campionatului

  • AS Monaco / Sparta Praga - Genk / Shakhtar Donetsk 
  • Spartak Moscova / Benfica - PSV / Midtjylland

Young Boys până la play-off

Până la play-off, CFR Cluj trebuie să treacă de un tur de foc, în care va întâlni Young Boys Berna, campioana Elveției. Marius Șumudică, antrenorul „vișiniilor”, este conștient că echipa sa va avea o dublă manșă extrem de dificilă.

„Urmează un meci extraordinar greu cu Young Boys, va trebui să fim atenți. Mă uitam și acum, au făcut 0-0 cu Grasshoppers. Au avut 30 și ceva de ocazii de a marca, cu 9 șuturi pe spațiul porții. Au o forță teribilă, întâlnim o forță din toate punctele de vedere și va trebui să fim perfecți dacă ne dorim să avem șanse.

Acolo jucăm și pe sintetic, care dă viteză jocului, iar ei au jucători de viteză. Va trebui să pregătim această dublă bine”, a mai spus Șumudică după meciul dintre CFR Cluj și Chindia, scor 1-0.

Acum ne gândim doar la Young Boys, vrem să facem o partidă bună, să câștigăm. Ne bucurăm că încă suntem acolo pentru România. 

- Denis Ciobotariu, CFR Cluj

Cu Young Boys va fi meci foarte important, eu cred în karma și sper că ne vom răzbuna pentru ce am pățit la ei, eu cred că atunci meritam să ieșim din grupe. Eu cred că va fi un meci foarte echilibrat, eu cred că meritam să îi batem și acasă atunci. Nu știu cum arată acum, am înțeles că le-au plecat câțiva jucători. Noi trebuie să dăm 100% în meciul următor, de acasă, apoi să ne fie mai ușor la ei, pentru că au un teren sintetic și nu este foarte ușor să joci acolo. 

Nu ne uităm la alții, doar la noi. Ne-a interesat să fim pragmatici și să trecem de cele două tururi. Nu e important jocul nici acum, cât calificarea. Am arătat în ultimii ani că de multe ori când nu am jucat bine am câștigat, iar când am făcut-o, am luat gol pe final. Important e să jucăm la rezultat. 

- Cristi Manea, CFR Cluj

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Denis Alibec a marcat primul gol la CFR și a explicat de ce a ales campioana: „E cea mai mare echipă din țară”

Înțepături către rivale, dinspre CFR Cluj: „De 4 ani suntem singuri în Europa” + „Cred în karma, ne răzbunăm pe Young Boys!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
radoo93
radoo93  •  03 August 2021, 01:19
Postat de realcf pe 02 August 2021, 16:28

Pe bune? Dupa ce te-ai "chiniuit" efectiv cu bosniecii si cu aia din gibraltar, tu visezi, ca e usor cu YB? Viseaza in continuare...

Nu, atât doar că omul, spre deosebire de tine, gândește. Nu trebuie să trecem de Young Boys pt Europa League, ci doar de Sheriff Tiraspol în play-off (bănuiesc că Steaua Roșie îi elimină)

leu.mr
leu.mr  •  02 August 2021, 19:12

"CFR va da piept în play-off-ul Europa League cu pierzătoarea dintre Steaua Roșie Belgrad și Sheriff Tiraspol." Sigur cu PIERZATOAREA ?

kyil
kyil  •  02 August 2021, 18:49

Borac ,lincoln si sheriff, pana in grupele Europa.League. Asta se intampla cand tratezi competiile cu respect si nu ai antrenori in loje

Vezi toate comentariile (47)
Comentează