INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

ANALIZĂ Suntem la coadă și în lumea a 3-a! » Doar două echipe din Conference au fost mai slabe decât CFR Cluj

Dan Petrescu nu s-a întors cu noroc pe banca lui CFR Cluj +4   FOTO
Dan Petrescu nu s-a întors cu noroc pe banca lui CFR Cluj

Articol de - Publicat duminica, 19 septembrie 2021 09:00 / Actualizat duminica, 19 septembrie 2021 10:15

ANALIZĂ. Doar două echipe au fost mai slabe decât CFR Cluj în prima săptămână a grupelor din Conference League! Jocul groaznic al campioanei României de la Jablonec (0-1) reiese din toți parametrii importanți.

După returul cu Young Boys Berna (1-3, 2-4 la general), Gazeta prezenta o concluzie dură: dintre toate echipele participante în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, CFR ocupa ultimul loc la aproape toate criteriile.

Ce s-a schimbat într-o lună? CFR a ratat și calificarea în Europa League, a picat în Conference, a 3-a lume a Europei fotbalistice, a înlocuit antrenorul și a pierdut prima partidă din grupa D, 0-1 în deplasare cu Jablonec, locul 11 din Cehia.

CFR Cluj s-a făcut de râs la debutul în Conference League!

GSP are monitorizarea firmei InStat pentru prima rundă a grupelor din Conference (16 meciuri, 32 de echipe), iar CFR stă dezastruos! În topul InStat, clujenii sunt pe locul 30 din 32, având un index de 212, mult sub media săptămânii (245).

Doar NS Mura (204) - locul 5 din Slovenia - și Lincoln (202) - fosta adversară a Clujului din preliminariile Champions care evoluează în modesta ligă a Gibraltarului - stau mai rău decât „feroviarii”. Topul e dominat de AS Roma, echipa lui Jose Mourinho (297).

Ce înseamnă indexul InStat:

  • este cel mai relevant indicator, fiindcă reprezintă o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unei formații în timpul meciului; 
  • se calculează și în funcție de valoarea adversarului întâlnit.

În continuare, cei mai importanți parametri la care CFR a fost repetentă în Cehia:

  • OCAZII DE GOL | doar două create de ardeleni ⇒ locul 28/32;
     
  • POSESIE | numai 16 minute și 18 secunde a avut mingea CFR cu Jablonec. Doar Union Berlin (15:20) e mai slab poziționată în această ierarhie dintre toate cele 32 de echipe din Conference care au jucat în această săptămână;
     
  • MINGI RECUPERATE (ÎN JUMĂTATEA ADVERSĂ) | 39 (7) ⇒ locul 30. Prin comparație, Randers, adversara CFR-ului de peste două săptămâni, a recuperat de 17 ori balonul în jumătatea olandezilor de la Alkmaar în remiza din Danemarca (2-2);
     
  • PASE (REUȘITE) | 311 (231) ⇒ locul 29. AZ Alkmaar, favorita grupei D, a înregistrat 710 pase - 87% reușite;
     
  • PASE DECISIVE | Aici, CFR e codașa din Conference, cu doar o astfel de pasă reușită. Pasa decisivă se referă la cea care pune colegul de echipă într-o situație de gol (situație unu-la-unu, singur cu poarta goală, etc.), pasă unui coleg de echipă în fază activă de atac care „omite” linia defensivă adversă (3 sau mai mulți adversari). Câte au reușit celelalte echipe din grupa CFR-ului? Randers 4, Alkmaar 9, Jablonec 3;
     
  • DUELURI CÂȘTIGATE | 46% ⇒ locul 27 pentru CFR.

Pentru a observa exact cât de slabă a fost CFR cu Jablonec, armenii de la Alashkert Yerevan, cu o cotă de piață de 5 ori mai mică decât a românilor (doar 6 milioane de euro), au fost mai buni decât CFR la toate aceste capitole, deși trupa antrenată de Aleksandr Grigoryan a pierdut drastic marți, scor 1-4 pe terenul celor de la Maccabi Tel Aviv!

CFR Cluj nu strălucește la nimic, însă există anumiți coeficienți la care formația lui Dan Petrescu nu a fost chiar ridicolă:

  • INTERCEPȚII (ÎN TERENUL ADVERS)* | 55 (18) ⇒ locul 8/32;
     
  • PRESSING ÎN JUMĂTATEA ADVERSĂ | 23 de tentative (8 reușite) ⇒ locul 12;
     
  • PASE ÎN CAREU | 17 izbutite ⇒ locul 10;
     
  • CENTRĂRI | 3 reușite din 9 încercări ⇒ locul 12;
     
  • CORNERE | 5 ⇒ locul 9.

*intrare in posesia mingii după o pasă precisă sau a unui șut al adversarului. Spre deosebire de recuperare, unde CFR a dezamăgit crunt, intercepția este o acțiune activă ce intrerupe atacul adversarului. De regulă, se interceptează sau șuturile precise, sau pasele

Prestațiile individuale de la CFR Cluj

Când vine vorba despre prestația individuală a jucătorilor, căpitanul Mario Camora e capătul de linie. Portughezul a fost eliminat în minutul 50, după ce a încercat să repare gafa portarului Bălgrădean, care a ieșit eronat pe o centrare și a ratat întâlnirea cu balonul. 

Camora a oprit mingea cu mâna, la câțiva centimetri de linia porții, iar „centralul” Enea Jorgji i-a arătat „roșu” direct. Mai ales pentru acest moment, dar și pentru evoluția, per total, slabă, Mario este cel mai slab fundaș stânga care a jucat în prima rundă a grupelor din Conference League!

Chiar dacă și Bălgrădean a greșit la faza care avea să decidă partida cu Jablonec, indexul portarului e salvat de celelalte momente în care și-a salvat echipa. Astfel „Pufi” se clasează pe 1 în topul celor mai buni jucători de la CFR.

Cu excepția lui Ciprian Deac, situația e catastrofală și în restul echipei. Burcă, Mike Cestor, Cristi Manea, Boateng, Bordeianu, Păun și Petrila sunt printre cei mai slabi fotbaliști ai etapei inaugurale din grupele Conference!

NUMELOC/NR. TOTAL DE JUCĂTORI 
CARE AU EVOLUAT PE POZIȚIA LUI
INDEX
INSTAT*

PORTAR

Bălgrădean12/32260

FUNDAȘI CENTRALI

Burcă78/82209
Cestor72/82216
Bouhenna69/82220

FUNDAȘI LATERALI

Camora31/31174
Manea29/33213

MIJLOCAȘI CENTRALI

Bordeianu60/68209
Boateng59/60211
Culio49/64216
Deac33/64237

„EXTREME”

Păun47/48188
Petrila41/48212
Costache38/48216

ATACANȚI

Debeljuh53/63184
Omrani32/42215

*indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc.

3 echipeau jucat în inferioritate numerică în prima rundă a grupelor din Conference: ȚSKA Sofia (17/32 în topul InStat), Union Berlin (21/32) și CFR Cluj (30/32). Primele două n-au acuzat atât de mult „roșul” încasat, deși au întâlnit adversari mult mai puternici: Roma (1-5), respectiv Slavia Praga (1-3)

50a fost minutul din care CFR a jucat în „10” contra lui Jablonec

Programul CFR-ului în grupa D din Conference League

  • Etapa 2, 30 septembrie: CFR Cluj - Randers
  • Etapa 3, 21 octombrie: CFR Cluj - AZ Alkmaar
  • Etapa 4, 4 noiembrie: AZ Alkmaar - CFR Cluj
  • Etapa 5, 25 noiembrie: Randers - CFR Cluj
  • Etapa 6, 9 decembrie: CFR Cluj - Jablonec

Clasamentul după prima etapă:

Suntem la coadă și în lumea a 3-a! » Doar două echipe din Conference au fost mai slabe decât CFR Cluj

Ștefan Gadola, acționarul lui CFR Cluj, a intervenit la GSP LIVE după înfrângerea cu Jablonec:

Citește mai multe articole despre CFR Cluj:

Petrescu a stricat campioana! CFR Cluj, în declin după plecarea lui Șumudică

Dan Petrescu a cerut, conducerea a executat » CFR Cluj a adus un atacant: „Transfer de nicăieri! Cea mai interesantă mutare a sezonului”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
remarque
remarque  •  20 Septembrie 2021, 10:34
Postat de varicocel pe 19 Septembrie 2021, 11:19

Războiul acesta între gazetarii sudiști și CFR va culmina cu încă un titlu de campioană luat de echipa ardeleană în detrimentul mult mai iubitelor echipe de la sud de Carpați. Dacă CFR a făcut o greșeală, aceea e că au devenit prea transparenți în relația cu presa, care profită de orice zvon pt a ațâța spiritele și a destabiliza o echipă care a luptat împotriva unor mentalități și în acest moment au ajuns să se compromită cu largul concurs al unor personaje provenite din anturaje dubioase de comună speță cu autorii multor articole scrise pe-aici. S-a făcut curat, se va mai face și ușor - ușor cu încă un portar adevărat în poartă și altul la ușa birourilor, lucrurile vor intra pe făgașul nedorit de mulți de pe aici.

da. Din pacate in Romania transparenta inseamna can can. Cel mai bine e sa nu bagi in seama presa deloc, sa faci doar act de prezenta la interviurile obligatorii unde sa folosesti limbaj de lemn si atat. Sa iti vezi de treaba. Pentru ca altfel efectiv ajungi sa te manance porcii. Valabil pentru orice alt club inafara de FCSB.

115486966066476
Edi Girnita  •  19 Septembrie 2021, 17:47

Ehee, om fi ultimii din prostii europei dar cine mai cantă prin vestiare de mama focului de parcă ar fi câștigat liga campionilor,cine mai simulează ca și când ar fi loviti de trăsnet,cine mai protestează ca noi,cine se preface că joacă fotbal,cine?Nimeni,cred, doar noi.

archibald
archibald  •  19 Septembrie 2021, 16:16

Si presa este la acelasi nivel cu ce la fotbalului! Niste epigoni!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează