FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA

CFR CLUJ - CSU CRAIOVA El e specialistul! Ce se întâmplă la Craiova, după ce Reghe a anunțat că „vor apărea jucători care vor marca” de la 11 metri

El e specialistul! Ce se întâmplă la Craiova, după ce Reghe a anunțat că „vor apărea jucători care vor marca” de la 11 metri
El e specialistul! Ce se întâmplă la Craiova, după ce Reghe a anunțat că „vor apărea jucători care vor marca” de la 11 metri

Articol de - Publicat duminica, 19 septembrie 2021 18:10 / Actualizat duminica, 19 septembrie 2021 18:31

Marius Constantin a transformat peste 86 la sută din penalty-urile executate (13 din 15) și pare principalul candidat pe lista Craiovei pentru a-i succeda lui Gustavo de la punctul cu var

Craiova are o problemă cu eficacitatea în acest sezon. Doar 10 goluri de la startul campionatului, în 8 etape. Până și de la punctul cu var, oltenilor le tremură picioarele, cazul lui Gustavo, cu Sepsi (1-1), ceea ce a însemnat două puncte pierdute.

Înaintea "șocului" cu CFR, de mâine, Laurențiu Reghecampf a anunțat că, la loviturile de la 11 metri, "vor apărea jucători care vor marca". Așadar, alții decât Gustavo, care preluase "ștafeta" de la Cicâldău, după plecarea acestuia la Galatasaray.

Surse ale Gazetei susțin că pe lista antrenorului Universității s-ar afla Lyes Houri, Dan Nistor, Elvir Koljic și Marius Constantin. În ce ordine, doar Reghe știe.

Dar, dintre toți, Houri are cea mai puțină experiență. Fostul mijlocaș al Viitorului, 25 de ani, s-a aflat la punctul de la 11 metri numai de două ori în toată cariera. Ambele execuții datează din sezonul trecut, când era la MOL Fehervar, și amândouă au fost reușite.

Potrivit statisticilor, cel mai indicat să-i urmeze lui Gustavo nu este nici măcar "vârful" Elvir Koljic, cum s-ar putea crede. Sau Dan Nistor. Sunt executați buni de penalty-uri, însă fundașul Marius Constantin îi întrece pe amândoi:

ParametruM. ConstantinKoljicNistor
Total penaltyuri15107
Penaltyuri transformate1396

Problema fundașului central este că n-a mai bătut de la punctul cu var cam de mult timp, mai precis de pe 1 martie 2020, când a punctat pentru Gaz Metan chiar într-un meci disputat împotriva oltenilor.

Un bun executant este și Valerică Găman. Alt apărător central. El a transformat 7 penalty-uri din cele 8 executate în carieră. Cel ratat datează din septembrie 2012, când a câștigat cu Astra în Cupa României, 4-1 în Copou, cu Poli Iași.

Dintre rezerve, de la 11 metri s-au remarcat Mihai Căpățână (6 executate/5 transformate) și Vătăjelu cu cinci transformate din 5 executate. Un procentaj de sută la sută!

Varianta "exotică" ar putea fi portarul Mirko Pigliacelli. El a și executat un penalty pentru CS Universitatea, în februarie 2019, contra FCSB-ului (2-3). Și a înscris!

11penalty-uri a executat Gustavo în carieră. Bilanț: 8 transformate, 3 ratate

"Trebuie să reușim să câștigăm, pentru că în ultima etapă din campionat am ratat mult. Se întâmplă să ratăm mult sau penalty-uri" 
Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova, înaintea partidei cu CFR

FOTO Fanii lui CSU Craiova râd de asistența de la FCU Craiova - FCSB! Ce arată comparația și contextul detaliat

Universitatea Craiova are cifrele, CFR-ul are o criză! Atuul oltenilor + șocul de la Cluj

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează