INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Conducerea lui Dinamo, arătată cu degetul de proprietarul Legiei după negocierile pentru Sorescu: „Români frivoli!”

Deian Sorescu, Dinamo // foto: Cristi Preda - GSP
Deian Sorescu, Dinamo // foto: Cristi Preda - GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 20 septembrie 2021 13:14 / Actualizat luni, 20 septembrie 2021 13:21

Dariusz Mioduski, proprietarul și președintele clubului Legia Varșovia, a vorbit în presa poloneză despre încercarea de a-l transfera pe Deian Sorescu (24 de ani) de la Dinamo.

Vara trecută, campioana Poloniei a insistat pentru transferul căpitanului dinamovist. Negocierile între cele două cluburi au început în luna iunie, prima ofertă oficială fiind dezvăluită în exclusivitate de Gazetă. Polonezii ofereau inițial 350.000 de euro achitați în două rate plus un bonus de 50.000 de euro pentru îndeplinirea unor condiții.

Ulterior, Cristian Cernodolea, reprezentant al firmei britanice de avocatură McHale și intermediar la negocierile dintre două cluburi, a transmis pentru GSP.ro că discuțiile între Legia și Dinamo s-au întins până în ultima zi a perioadei de mercato (31 august în Polonia) și că oferta făcută de campioana Poloniei ar fi crescut la 1,4 milioane de euro cu tot cu bonusuri. 

Chiar și așa, Dinamo a preferat să-l păstreze pentru Sorescu, conducerea Legiei fiind dezamăgită de poziția clubului bucureștean.

Dinamo, arătată cu degetul de proprietarul Legiei: „Românii s-au dovedit frivoli”

Dariusz Mioduski, proprietarul Legiei, a afirmat în presa poloneză că Sorescu a fost prioritatea clubului în perioada de transferuri.

„Am avut un anumit buget pregătit. Am avut o prioritate... Szysz? Nu. A fost Deian Sorescu, dar românii s-au dovedit complet frivoli, deși le-am acceptat toate cerințele”, a spus Mioduski, potrivit TVP Sport.

Administratorul judiciar nu avea interes să-l vândă pe Deian Sorescu

A surprins încăpățânarea cu care Dinamo l-a blocat pe Sorescu în vara aceasta, în care jucătorul a fost ofertat și din România, și din străinătate. „Câinii” au nevoie urgentă de bani, și totuși nu și-au vândut căpitanul. FCSB a propus întâi 500.000 de euro, apoi a crescut oferta până la 700.000 de euro.

Dinamo a respins toate ofertele. Administratorul judiciar ar fi pierdut dacă ar fi acceptat în vară un transfer al lui Sorescu. Dacă-l vinde după aprobarea planului de reorganizare, RTZ&Partners, firma lui Răzvan Zăvăleanu, beneficiază de 6 la sută din suma transferului. Ar lua 60.000 de euro dintr-o afacere de un milion, dacă Deian va fi cedat contra acestei sume.

Explicația oficială a clubului a fost că lui Sorescu nu i-a fost permis un transfer deoarece Dinamo nu avea dreptul să legitimeze fotbaliști noi și și-ar fi subțiat prea tare lotul prin vânzarea celui mai bun jucător. „Câinii” au scăpat între timp de interdicția aceea și au legitimat câțiva jucători.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

PCH, mesaj pentru jucătorii lui Dinamo după înfrângerea cu FC Botoșani » Ce i-au cerut lui Torje

Iuliu Mureșan surprinde după eșecul lui Dinamo cu Botoșani » Care crede că a fost cheia meciului + ce spune de Bonetti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
vendredi13
vendredi13  •  21 Septembrie 2021, 10:56

Păi, dacă intrau 1,4 mil nu se mai intra în insolvență. Erau lichidități. Dacă nu se ridica interdicția de transferuri, banii plecau spre ăia doi. Deci, rămâneau fără lichidități. E simplu. O fi și comisionul, dar asta e principala cauză pentru care nu l-au dat acum. Interdicția de transferuri și vor să intre în insolvență neapărat. Pe asta o rezolvă repede dacă se respectă termenele de judecată.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  21 Septembrie 2021, 09:44

Ceva e putred aici. Care era rostul si rolul unei firme britanice de avocatura intr-o tranzactie intre o echipa poloneza si una romaneasca? Pt ce atata intermediari, nu ne mai putem intelege direct om cu om?

dd.x
dd.x  •  20 Septembrie 2021, 19:04

...Dariusz Mioduski, proprietarul Legiei - s-a dovedit o rapciuga...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează