INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Veste-șoc: Qatarul ar putea interzice jucătorii nevaccinați la Mondial!

Sunt vizați în primul rând spectatorii, dar și toți membrii delegațiilor, inclusiv fotbaliștii/ foto: Guliver/Getty Images
Sunt vizați în primul rând spectatorii, dar și toți membrii delegațiilor, inclusiv fotbaliștii/ foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 20 septembrie 2021 13:43 / Actualizat luni, 20 septembrie 2021 13:57

CM 2022. Oficialii statului din Golful Persic încearcă să impună cele două doze de vaccin tuturor participanților la turneul final de anul viitor: sunt vizați în primul rând spectatorii, dar și toți membrii delegațiilor, inclusiv fotbaliștii

O nouă problemă se profilează la orizont înaintea Mondialului din 2022, primul turneu final care se va desfășura spre sfârșitul anului, între 21 noiembrie și 18 decembrie.

Granit Xhaka refuză! Și nu e singurul

Potrivit site-ului britanic The Athletic, Qatarul ar face presiuni pentru a refuza intrarea în țară pe perioada competiției nu doar a fanilor nevaccinați, ci și a fotbaliștilor aflați în aceeași situație. Ar lăsa astfel naționalele fără mai mulți jucători importanți care refuză să-și facă în 2022 cele două doze de vaccin.

Un exemplu este Granit Xhaka. Mijlocașul lui Arsenal și căpitanul Elveției nu vrea să se vaccineze. Și nu este singurul. Sunt mulți care au reacționat la fel ca Xhaka.

Alternativa: test negativ din 3 în 3 zile

Pentru FIFA, CM 2022 lipsit de mai multe vedete nu poate fi luat în calcul. Ar însemna o pierdere prea mare. Jurnaliștii insulari susțin că va exista probabil și o alternativă. Cei care nu s-au imunizat să fie testați din trei în trei zile. Și doar rezultatul negativ le va permite să continue Mondialul.

Statul din Golful Persic a anunțat că a vaccinat până în prezent 82 la sută din populație.

Guardiola și Mourinho au încurajat jucătorii să se vaccineze

Chestionați în legătură cu același subiect, marii antrenori ai lumii nu doar că n-au refuzat să răspundă, ba chiar au făcut recomandări publice jucătorilor. Unul dintre tehnicienii care și-a îndemnat fotbaliștii să se vaccineze este Pep Guardiola.

„Jucătorii trebuie să știe că vaccinul îi protejează pe ei, pe familiile lor, cât și restul societății. Nimeni nu îi poate obliga să o facă, astfel că cea mai bună cale este să le explici care sunt beneficiile de a fi vaccinat, pentru sănătatea lor, a celor dragi și a celor din jur. 

Când toți oamenii de știință, medicii și specialiștii din sănătate spun că vaccinarea este singura soluție pentru a eradica pandemia sau pentru a merge înainte după acești doi ani, cred că ar trebui că jucătorii să ia asta în considerare”, a declarat managerul lui Manchester City.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Situația alarmantă la Real Madrid: s-a „rupt” încă un titular! 7 jucători ai madrilenilor, indisponibili

De Gea, eroul lui Solskjaer! Reacția portarului spaniol după penalty-ul apărat în prelungiri împotriva lui West Ham

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
lionforever
lionforever  •  20 Septembrie 2021, 23:03

Stire neinteresanta pentru România, doar printr-un miracol ne putem califica.

paul801
paul801  •  20 Septembrie 2021, 16:23
Postat de cirus11 pe 20 Septembrie 2021, 15:42

Ideea de imunitate de turma e perimata, s-a renuntat la idee din 2020. In primul rand pentru ca imunitatea data de boala e sub 6 luni, cea data de vaccin putin mai mare dar si ea se duce. Apoi se tot discuta anul trecut ca daca ai 70% din populatie imunizata ai rezolvat raspandirea bolii, ok dar asta era calculata pentru primele variante de covid. Delta e mult mai virulenta, noul calcul facut in SUA este ca ai nevoie de peste 90% in zonele urbane, ceea ce realist nu ai cum sa obtii.

astia sin USA le stiu pe toate...am vazut in Pandemie cat de pregatiti sunt si ei, si vedem si cam ce prapad fac prin lume cu alti ''virusi'' exemplu bun de urmat, USA astia...ca o paranteza, stii ca 90% din ei n-au vazut cum creste o rosie?

paul801
paul801  •  20 Septembrie 2021, 16:21
Postat de Bolon Yokte pe 20 Septembrie 2021, 15:04

Cine este Qatar? Ce reprezinta ei in fotbal de organizeaza CM de fotbal?? Înainte vreme CM de fotbal era org.prin rotație de EUROPA și SUD AMERICA, adica cind Brazilia,cind Germania, Argentina, Anglia,Uruguay,Franta, Mexic,Spania, Italia, etc.Dupa ce că Qatar sint zero in fotbal și in orice sport, mai pun conditii oricare ar fi alea? Anchetele jurnalistice despre mita oferita unora din FIFA pt. atribuirea CM din 2022 in ce stadiu mai e??

inainte si noi eram condusi de comunisti, si zic unii ca nu era bine

Vezi toate comentariile (18)
Comentează