FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA 1-0

Note GSP după derby-ul etapei » Burcă, cel mai bun + 4 alb-albaștri, sub miza partidei

CFR Cluj - CSU Craiova // foto: Imago
CFR Cluj - CSU Craiova // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 07:10 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 09:15

CFR Cluj a câștigat derby-ul etapei 9 din Liga 1, scor 1-0 cu CSU Craiova, și își consolidează poziția de lider în campionatul intern.

Într-un meci în care oltenii au avut mai multe ocazii de gol, diferența a fost făcută de un gol marcat în minutul 20 de stoperul Andrei Burcă. Centrare Claudiu Petrila, din corner, reluare Burcă, cu capul, după ce a scăpat de marcajul lui Vladimir Screciu.

CFR Cluj - CSU Craiova 1-0 » Note

Note GSP după derby-ul etapei » Burcă, cel mai bun + 4 alb-albaștri, sub miza partidei

De altfel, Andrei Burcă a fost cel mai bun jucător de pe teren. Fundașul campioanei a primit nota 8 în Gazeta Sporturilor de astăzi, fiind singurul fotbalist cu un astfel de calificativ. De el s-a apropiat doar veteranul mijlocaș Culio, care în ciuda vârstei înaintate, 38 de ani, a fost integralist. Argentinianul a primit 7. În tabăra campioanei, note peste medie au primit și Manea, Bouhenna, Camora, Bordeianu, Deac și Petrila, toți 6.

De cealaltă parte, nimeni nu a trecut de 6. Pigliacelli, Vlădoiu, Găman și Houri au fost cei mai buni, iar la polul opus sunt căpitanul Bancu - cel care a și comis un fault neglijent în careu, nesancționat de brigada de arbitri -, Screciu, cu o parte de vină la gol, Mateiu și Jovan Markovic, aceștia primind 4.

„Centralul” Marcel Bârsan, căruia Laurențiu Reghecampf i-a reproșat la final că nu a sancționat încercările jucătorilor de a trage de timp și care a ratat un fault clar comis de Nicușor Bancu în propria suprafață de pedeapsă, a primit nota 5.

Duelul antrenorilor a fost câștigat de Dan Petrescu, care a obținut prima victorie pe banca CFR-ului de la revenire. „Bursucul” a primit 7, iar Reghecampf, care rămâne cu doar 3 victorii în 8 meciuri pe banca alb-albaștrilor, 5.

Clasament Liga 1. CFR Cluj, la mare distanță de Craiova 

Citește mai multe știri despre CFR Cluj - CSU Craiova: 

Culio, în lacrimi după CFR Cluj - CSU Craiova 1-0: „A fost un an greu pentru mine! Îi dedic soției victoria” + ce spune despre retragere

Reghecampf, supărat pe jucători: „E incredibil! Am jucat foarte slab!” » De ce s-a dus glonț la arbitru

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  21 Septembrie 2021, 17:41

Articolul este tendentios, foarte tendentios. A gresit arbitrul, nu se poate contesta, dar deja era 1-0 pentru Cluj. Articolul asta pregateste un arbitraj in compensatie pentru meciul din cupa, cand se va fluera pentru chefere inca de la inceput. Ne mai prindem si noi la scheme. Apoi, nu stiu ce meci ati vazut din moment ce i-ati dat lui Pigliaceli nota 6. Sau, mai degraba, nu va pricepeti. E drept ca Mirko a scos cateva mngi care amenintau ecranul portii. Dar ... Golul este al lui. Un portar care se respecta nu trebuie sa ia gol din careul de 6 metri. Acolo nu e voie sa fie atins de adversar, si pe cale de consecinta, toate mingiile sunt ale lui. Ori, la faza golului, Pigliaceli s-a uitat la Burca, l-a vazut, dar a ramas pe linia portii si l-a lasat sa faca ce vrea. Daca intervenea pe centrare, arbitrul era obligat sa fluiere fault la portar. A mai avut cateva reflexe pe linia portii, pentru care l-ati notat cu nota 6, dar tot asa, Burca primea centrare in careul de 6, Pigliaceli ramanea pe linia portii, Burca da cu capul fix in portar. Parea ca sunt intelesi dinainte.

daniaania
daniaania  •  21 Septembrie 2021, 14:51

Foarte modest arbitrajul de aseara a lui Barsan, era penalty la Manea joc de karate pe el si la Bancu rosu(fault la Deac). Speram macar la anul la Var.

legio.sud
legio.sud  •  21 Septembrie 2021, 14:25
Postat de robotucigas pe 21 Septembrie 2021, 12:00

Este normal! Degeaba-l aduci pe Reghe și ii lași jucători ăștia. În trecut s-a greșit la aceste transferuri, au fast făcute fără cap. Iar cei ce sunt pe domeniu ar trebui dați afară și căutați altim din conducere trebuie schimbați mulți. La fiecare transfer toți spun ca sunt încântați. După câteva luni este încă un rateu. Iar jucători rămași sunt blazați. Nistor zici ca joaca cu adversari. Nu mai poate da pase, iar asta este și echipa. Cum sa dea Kolici gol sau Markovici când mingi ajung puține la ei, cum sa nu luam gol când Bancu doarme efectiv. Ivan este forțat prea mult, el mai mult nu poate. Trebuie sa aibe 100 ocazia sa între 5. La mijloc logica lipsește cu desăvârșire, acolo trebuie adus un jucător cu viziune. Iar Nistor să-și ia locul pe bancă pana își revine. Iar joaca la portar ne face sa fim miei. Adică agresivitatea dispare. Cu toate astea, echipa nu a jucat rău. Mai trebuie înlocuit ceva și va arăta bine. Aseară pastorul a fost un apărător, asta arată nivelul lui Nistor

CORECT ….. sa-l pensioneze pe nistor ca oricum term. in Iunie 2022 . cel mai slab zici ca nu face antrenament cu ei împreuna , cum poți sa greșești 90% din pase ? decât dacă ești slab sau indolent

Vezi toate comentariile (5)
Comentează