INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fotbalistul lui Chelsea care a încetat să mai îngenuncheze împotriva rasismului. Explicația din spatele deciziei

Marcos Alonso, primul din stânga // foto: Guliver/gettyimages
Marcos Alonso, primul din stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 13:15 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 13:53

Marcos Alonso (30 de ani), fundaș stânga la Chelsea, a încetat să îngenuncheze în sprijinul mișcării Black Lives Matter înainte de meciurile din Premier League.

În Premier League, îngenuncherea înainte de începutul partidelor a devenit o obișnuință. Gestul se practică în semn de sprijin pentru mișcarea intitulată „Black Lives Matter”, care are scopul de a lupta împotriva rasismului.

Marcos Alonso, jucătorul lui Chelsea, nu mai îngenunchează înaintea meciurilor din Premier League

Marcos Alonso, fundaș stânga la Chelsea, liderul din Premier League, care sezonul trecut îngenunchea asemenea coechipierilor și adversarilor, preferă acum să susțină cauza într-un mod diferit. În loc să îngenuncheze, arată spre mâneca tricoului unde scrie „No to racism”. În traducere, „nu rasismului”.

Alonso și-a explicat decizia: „Prefer să o fac așa. Este felul meu de a o face. Cred că există o altă cale, gestul (îngenuncherea, n.r.) își pierde puțin din putere. Așa că prefer să îmi arăt sprijinul pentru lupta împotriva rasismului în felul meu.

Sunt complet împotriva rasismului și a tuturor felurilor de discriminare. Prefer să-mi pun degetul unde scrie «No to racism», așa cum se face în alte țări”, a spus Alonso potrivit The Guardian. 

„Nu am vorbit cu coechipierii despre decizia mea. În vestiar, suntem ca o familie, am o relație foarte bună cu toată lumea. Până acum nu am vorbit despre asta, nu cred că este necesar, dar dacă va trebui să vorbesc cu cineva, îi voi spune aceleași lucruri, nu cred că ar fi o problemă”, a adăugat fundașul spaniol.

„Părinții mi-au spus să fiu mândru că sunt negru”

Un alt jucător de seamă din Premier League, Wilfried Zaha, a încetat la rândul său să îngenuncheze. El și-a anunțat decizia încă din luna februarie: „Consider că sensul din spatele gestului devine ceva ce facem doar acum. Nu este suficient, nu voi mai îngenunchea. Crescând, părinții mei mi-au spus să fiu mândru că sunt negru, indiferent de circumstanțe, și cred că ar trebui să stăm drepți”.

În acest sezon, în care Chelsea a început cu 4 victorii și un egal, fiind lider în Premier League, Marcos Alonso a jucat în toate cele 5 partide, adunând un gol și o pasă decisivă.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo, victima unei escrocherii! Ce sumă a pierdut starul portughez

Acum s-a aflat » Gestul care l-ar fi făcut, de fapt, pe Pochettino să-l schimbe pe Messi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  21 Septembrie 2021, 15:06

Primele semne de normalitate; speram sa nu fie inabusite din fasa...

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  21 Septembrie 2021, 14:58

Bravo lui ingenunchearea e pentru servitori

Vezi toate comentariile (2)
Comentează