FOTBAL  »  LIGA 3  »  SPECIAL GSP

EXCLUSIV Faceți cunoștință cu fiul lui Alexandru Tudor! Povestea unui adolescent atipic: locuiește la cămin și vine cu trotineta la antrenament + a înscris primul gol la seniori

Vlad Tudor / Captură FC Argeș TV
Vlad Tudor / Captură FC Argeș TV

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2021 17:00 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 17:43

Un eveniment petrecut în week-end în ligile inferioare din România a trecut aproape neobservat: Vlad Tudor, fiul fostului arbitru Alexandru Tudor, a înscris primul său gol la profesioniști. S-a întâmplat în meciul din Liga 3 dintre Real Bradu și FC Argeș II, încheiat 0-2.

Vlad Tudor are doar 18 ani și e considerat unul dintre puștii de viitor din curtea lui FC Argeș. Fiul lui „Brad Pitt” a ajuns la Pitești în urmă cu mai mulți ani și, de atunci, a evoluat în permanență pentru grupele de copii și juniori ale piteștenilor. 

Din vară, evoluează la „satelitul” lui FC Argeș, proaspăt înființat și înscris în Liga 3, după ce, în prealabil, s-a antrenat și alături de prima echipă, sub comanda lui Prepeliță și Ianovschi.

În week-end, Vlad Tudor a înscris primul său gol la seniori, după ce în ultimul sezon fusese printre cei mai buni marcatori de la U19. Antrenat de Constantin Schumacher, puștiul a înscris golul de 2-0 în repriza secundă, echipa lui bifând prima victorie din actualul sezon.

VIDEO Golul reușit de Vlad Tudor: 

Vlad Tudor, un adolescent atipic

Vlad, care evoluează pe postul de atacant, are o poveste atipică, pe care GSP.ro v-o prezintă astăzi în exclusivitate. Fiul fostului arbitru FIFA, devenit între timp consilierul de nădejde al lui Gigi Becali, nu intră în tiparul adolescenților din ziua de astăzi. Crescut departe de tentațiile de orice fel, Vlad e descris de colegi drept un tip cu o conduită ireproșabilă atât la antrenamente, cât și la școală.

Aici intervine unul dintre amănuntele interesante din viața lui Vlad Tudor. Deși părinții lui locuiesc în București, Vlad face liceul la 115 kilometri distanță de Capitală și de familie, mai exact la Pitești, unde locuiește într-un cămin! 

Fiul lui Alexandru Tudor e în clasa a douăsprezecea la Colegiul Național Zinca Golescu, cel mai bun liceu din Pitești, iar cei care îl cunosc dezvăluie că Vlad e extrem de preocupat și de școală, nu doar de fotbal. „E politicos, nu deranjează pe nimeni”, îl descrie un apropiat.

Fără rețele de socializare, vine la antrenamente cu trotineta

Vlad pare să fi preluat din rigurozitatea și stilul de viață ale tatălui său. Nu folosește deloc rețelele de socializare și nici măcar nu deține un smartphone. 

„Venea la antrenamentele lui FC Argeș cu trotineta”, mărturisește pentru Gazeta un fost coleg de-ai lui Vlad de la juniori. „E de treabă și e și superdeștept. Plus că joacă bine, sigur ajunge mare”, adaugă acesta. 

Constantin Schumacher: „Foarte profesionist, la fel ca taică-su”

Contactat de GSP.ro, Constantin Schumacher, antrenorul lui FC Argeș II, i-a făcut o scurtă caracterizare lui Vlad Tudor. Cuvintele sunt, din nou, laudative la adresa atacantului:

„E un băiat foarte profesionist, e la fel cum a fost și taică-su ca arbitru. E foarte serios la antrenamente, nu am avut probleme cu el. E foarte cuminte, se pregătește și în plus

E foarte bun și cred că, în foarte scurt timp, va ajunge să cocheteze și cu echipa mare. Dar sunați-l pe antrenorul Robert Enache, el l-a avut la juniori”.

Dezvăluirile antrenorului care l-a adus pe Vlad Tudor la FC Argeș: „A stat la mine în casă până și-a găsit cazare la cămin”

Gazeta Sporturilor a purtat o discuție amplă cu Robert Enache, cel care l-a antrenat pe Vlad Tudor la U19 și, totodată, cel care l-a adus pe atacant la juniorii lui FC Argeș. Cei doi au o relație specială, Tudor junior locuind o perioadă în casa acestuia.

„Vlad are o relație specială cu mine. A venit odată cu mine la FC Argeș, în 2019, după ce avusese o experiență cu mine și la CS Mioveni. Din momentul respectiv, ne-am apropiat foarte tare, chiar a fost o perioadă în care el a stat la mine acasă până și-a găsit cazare la cămin.

E un băiat care și-a văzut de treaba lui, care e preocupat de pregătire. Are un plus pe partea fizică pentru că mama lui, soția domnului Tudor, e antrenoare de atletism. Din punct de vedere tehnico-tactic, a avut o creștere însemnată, iar din aces motiv a și ajuns să joace la Liga 3. Cred că va ajunge să facă parte din lotul echipei mari.

A ajuns la Pitești printr-o conjunctură favorabilă lui. Eu eram antrenor la CS Mioveni și a venit să se antreze cu mine acolo. Apoi eu am ajuns la FC Argeș și cred că i-a plăcut ce a lucrat cu mine și a venit la Pitești”. 

„N-are aere de superioritate, e o figură!”

Robert Enache, omul care a asistat îndeapoape la maturizarea lui Vlad Tudor, oferă informații și despre relația fotbalistului cu ceilalți colegi:

„Vlad a fost integrat de vestiar, chiar e o figură în cadrul grupei. E un băiat modest, are un comportament specific vârstei, n-are aere de superioritate, nu e diferit pentru că e băiatul cui e. Din contră! La început, era o presiune pentru el. 

Domnul Tudor tot venea la meciuri, au fost momente în care chiar au filmat niște meciuri de-ale lui. Încercau dumnealor să facă o analiză, eu i-am spus să ia doar lucrurile pozitive. Munca noastră a dat rezultate și sper că acesta să fie doar începutul pentru el”, a încheiat Robert Enache. 

Vlad Tudor vrea la prima echipă: „Sper să prind măcar 10-15 minute”

Într-un interviu acordat celor de la FC Argeș în urmă cu mai multe luni, Vlad Tudor își exprima marea dorință: aceea de a face pasul către prima echipă a piteștenilor.

Sper că, în campionatul următor, să fiu și eu luat în lot, să pot să prind măcar 10-15 minute, ar fi excelent. Antrenamentele cu echipa mare ajută foarte mult, fiindcă e o foarte mare diferență. E vorba de ritmul de joc, de presiune. Ca junior, crești foarte mult la echipele de seniori”. 

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Povestea unui gol memorabil » Radu Ungurianu a vorbit cu GSP despre cum a marcat al cincilea cel mai rapid gol din istoria fotbalului: „Mi-am dus nebunia la bun sfârșit”

VIDEO Gol de Guinness Book în România! A marcat după 4 secunde și a bătut recordul lui AC Milan

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
propaganda
propaganda  •  21 Septembrie 2022, 23:57

Doamne ajuta, abia astept sa ajunga mare si sa le dea peste nas RUSOFILILOR de pe GSP! !!

propaganda
propaganda  •  21 Septembrie 2022, 23:51
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Septembrie 2021, 17:59

....ne am saturat de nepotisme...faceti l arbitru ...

Ma Boogie pe tine nu te mai salveaza nimeni si nimic! Si pe Danielus la fel.

1144777148894656
Moloiu Dragos  •  25 Septembrie 2021, 02:55

se vede ca sunteti niste ***. faptul ca fisu lu tudor a venit la pitesti inseamna ca Fc Arges a inceput a dat foc iar la motoare aviz academia hagi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează