INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIU

Video Robert Lewandowski a primit azi Gheata de Aur! Este al 2-lea jucător al lui Bayern care reușește asta

Robert Lewandowski
Foto: bayernmunchen
Robert Lewandowski Foto: bayernmunchen

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 23:19 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 23:19

Robert Lewandowki (33 de ani), atacantul celor de la Bayern Munchen, a primit astăzi Gheata de Aur a Eurpei, trofeu destinat celui mai bun marcator din sezonul precedent.

Polonezul este al doilea jucător din istoria bavarezilor care reușește această performanță după Gerd Muller, în 1970 și 1972.

Precedenții au fost Immobile și Messi, ultimul reușind această performanță de 6 ori. Lewandowski a marcat 41 de goluri în 29 de meciuri în sezonul trecut, depășind oricare alt golgeter din celelalte campionate.

Robert Lewandowski: „Dedic acest premiu tuturor oamenilor care sunt alături de mine în fiecare zi”

„Dedic acest premiu tuturor oamenilor care sunt alături de mine în fiecare zi. Aș dori să mulțumesc familiei mele, colegilor de echipă, echipei de antrenori și întregului staff de la Bayern. Nu aș putea câștiga titluri ca acestea fără sprijinul lor. 

În sport, ca și în viață, este crucial să vă prețuiți reciproc, să vă susțineți reciproc, să fiți întotdeauna corecți unul cu celălalt și să încercați să fiți un model pentru ceilalți. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat împreună ca echipa”, a spus Lewandowski.

Podiumul pentru cel mai bun marcator din Europa a fost completat de Leo Messi, cu 30 de goluri, și de Cristiano Ronaldo, cu 29 de reușite. 

Punctajul din clasamentul pentru Gheata de Aur este realizat în funcție de numărul de goluri marcate de fotbaliști și de importanța campionatelor în care aceștia activează.

CLASAMENT PENTRU GHEATA DE AUR

  • Robert Lewandowski (Bayern) - 41 de goluri 
  • Lionel Messi (PSG) - 30 de goluri 
  • Cristiano Ronaldo (Manchester United) - 29 de goluri 
  • Andre Silva (RB Leipzig) - 28 de goluri 
  • Kylian Mbappe (PSG) - 27 de goluri 
  • Erling Haaland (Borussia Dortmund) - 27 de goluri 
  • Luis Suarez (Atletico Madrid) - 26 de goluri
  • Romelu Lukaku (Inter Milano) - 24 de goluri 
  • Gerard Moreno (Villarreal) - 23 de goluri 
  • Harry Kane (Tottenham) - 23 de goluri

Nagelsmann, propunere revoluționară în fotbal

Tehnicianul bavarezilor vrea ca FIFA să modernizeze fotbalul prin implementarea unor noi tehnologii. Inspirat de modul în care se comunică în NFL, Julian Nagelsmann este de părere că fotbalul european ar trebui să împrumute din cel american anumite elemente.

„Căpitanul aude ce spune antrenorul pe teren. Cred că uneori ratăm anumite oportunități, dar acum avem șansa de a moderniza sportul nostru pe viitor. 

Nu trebuie să ne mai ascundem în spatele tradiției și trebuie să revoluționăm fotbalul”, a spus Nagelsmann, potrivit bavarianfootballworks.com.

Nagelsmann inspirat din NFL: vrea căști în timpul jocului

Julian Nagelsmann s-a întâlnit cu Andy Reid, antrenorul echipei Kansas City Chiefs, iar în urma discuțiilor pe care cei doi le-au avut despre tehnologia avansată de comunicare care se folosește NFL, antrenorul neamț a ajuns la concluzia că această tehnologie ar fi utila și în fotbal.

Deși în prezent doar arbitrii au căști care le permit să comunice între ei, dar și cu camera VAR, Nagelsmann ar dori ca și propriii jucători să aibă un fel de microfon care să le permită să vorbească cu el în timpul jocurilor.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Mesajul lui Laporta pentru fanii Barcelonei: „Știm ce trebuie făcut!”

Cosmin Contra recunoaște: „Merit o nouă șansă! Vreau să revin acolo, e visul meu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează