INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Sancțiuni uriașe pentru maghiari, după incidentele rasiste de la Ungaria - Anglia 0-4

Fanii maghiari au aruncat cu obiecte pe teren în Ungaria - Anglia 0-4 // foto: Guliver/gettyimages
Fanii maghiari au aruncat cu obiecte pe teren în Ungaria - Anglia 0-4 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 09:43 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 10:35

Comitetul de Disciplină al FIFA a sancționat dur Federația Maghiară de Fotbal pentru derapajele rasiste ale suporterilor de la Budapesta din timpul meciului Ungaria - Anglia, scor 0-4, care a contat pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

În timpul meciului disputat pe 2 septembrie, Jude Bellingham și Raheem Sterling au fost ținta unor scandări rasiste din partea fanilor maghiari. Fanii gazdelor au aruncat obiecte pe teren, au folosit materiale pirotehnice și au provocat incidente în tribune. Toate acestea au determinat FIFA să deschidă o anchetă disciplinară, în urma căreia s-a lăsat cu sancțiuni drastice pentru Federația Maghiară de Fotbal.

FIFA a sancționat drastic Federația Mahgiară de Fotbal

Astfel, reprezentativa Ungariei va juca următorul meci pe teren propriu în competițiile aflate sub egida FIFA fără suporteri. Sancțiunea se aplică cu suspendare și pentru al doilea meci „acasă”, maghiarii fiind de acum într-o perioadă de probă de doi ani.

Pe deasupra, Federația Maghiară a fost amendată cu 200.000 de franci elvețieni, echivalentul a aproximativ 185.000 euro. Este una dintre cele mai mari amenzi dictate vreodată de forul internațional, conform Sports Illustrated. 

„Poziția FIFA rămâne fermă și respinge absolut orice formă de rasism și de violență, precum orice altă formă de discriminare sau abuzuri. FIFA adoptă o poziție cu zero toleranță împotriva unui astfel de comportament oribil”, se arată în decizia forului internațional.

Meciul la care Ungaria joacă fără suporteri:

  • Ungaria - Albania (9 octombrie 2021)

Gareth Bale: „Interziceți țara din competiții”

Incidentele de la meciul găzduit de Budapesta au avut un ecou puternic. La începutul lunii, galezul Gareth Bale a opinat că echipele ale căror fani dau dovadă de rasism ar trebui excluse din competiții.

„Trebuie luate măsuri pentru a opri asta. Cel mai ușor ar fi să interzici fanii pe stadion, dar dacă ei continuă să facă asta, ceea ce pare că se întâmplă, atunci interzici țara din competiții! Cred că asta ar elimina rasismul din prima.

Dacă țara respectivă continuă să facă astfel de gesturi oribile, atunci poate cel mai bine ar fi să scapi de ea, să dictezi o suspendare și poate așa se vor învăța minte”, a spus jucătorul lui Real Madrid

Ungaria a primit deja o pedeapsă pentru rasism și discriminare din partea fanilor la meciurile de la EURO 2020. Ca atare, următoarele 3 meciuri jucate de reprezentativa maghiarilor în competițiile UEFA se vor disputa cu porțile închise.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Robert Lewandowski a primit azi Gheata de Aur! Este al 2-lea jucător al lui Bayern care reușește asta

Dat afară de Gigi Becali, Ante Vukusic e erou în Italia » Decisiv în ultimul meci: „Acum îmi pot demonstra valoarea”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (6)
caravela
caravela  •  22 Septembrie 2021, 21:09
Postat de György Pauli pe 22 Septembrie 2021, 12:29

FIFA abia a așteptat să taxeze Ungaria după treaba cu înghenuncherea și după scandalul privinddu-i pe cei reprezentați de curcubeu...... gazistu-le...sunt curios cât de tolerant ești tu față de porumbeii de Copșa Mică care v-au invadat localitățile părăsite de sașii vânduți de acest stat primitor și îngăduitor...

voi mai stati?

ucluj2011
ucluj2011  •  22 Septembrie 2021, 13:38

FIFA... această organizație mafiotă o face pe justițiara??? Trăim vremuri tulburi și ciudate fraților!!! dacă Federația Maghiară merită o asemenea pedeapsă pentru *** , atunci cei din fruntea FIFA ce mai merită? ***i? Avem și noi o mică FIFA în România. Se numește FRF și ei fac tot felul de matrapazlâcuri , de *** , de *** și *** pentru că nu-i așa... ei POT... dar îi găsește justițialitatea și excesul de zel dacă un antrenor (sau 4) dau declarații la sfârșitul meciului... pentru că... nu-i așa... este contra regulilor FRF!!! A venit vremea proș tilor , a bandi ților , a incompetenților... a infractorilor. Acum cei care "fură un ***" , îi judecă pe cei care "fură un ou"!!! INTERESANT... !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

395169085516796
György Pauli  •  22 Septembrie 2021, 12:29

FIFA abia a așteptat să taxeze Ungaria după treaba cu înghenuncherea și după scandalul privinddu-i pe cei reprezentați de curcubeu...... gazistu-le...sunt curios cât de tolerant ești tu față de porumbeii de Copșa Mică care v-au invadat localitățile părăsite de sașii vânduți de acest stat primitor și îngăduitor...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează