FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV 5 scouteri din La Liga l-au analizat pe noul fotbalist de la Dinamo » Raportul care i-a sabotat transferul: „Nu l-aș lua”

Articol de , - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 10:21 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 11:04

Dinamo a oficializat marți transferul portughezului Andre Pinto (31 de ani), jucător adus pentru a rezolva problemele din centrul defensivei. În urmă cu 6 ani, fotbalistul a fost analizat de scouterii Granadei, echipă din La Liga. 

Cu un CV interesant, care include echipe precum Porto, Sporting sau Braga, Andre Pinto a fost, în sezonul 2014-2015, în atenția spaniolilor de la Granada, club din prima ligă din Spania, dar transferul nu s-a materializat. 

Clubul iberic a trimis în Portugalia 5 scouteri (David Pelaez, David Buitrago, Manolo Marquez, Alberto Gonzalez și Tomas Amaral) pentru a-l urmări la Braga pe fundașul care are și o selecție în echipa națională a Portugaliei, iar Gazeta Sporturilor a intrat în posesia rapoartelor făcute de aceștia, care prezintă calitățile și minusurile noului transfer de la Dinamo.

Patru dintre cei cinci scouteri au recomandat transferul acestuia și doar unul dintre scouterii Granadei, Manolo Marquez, a anticipat că în cariera lui Andre Pinto va urma un declin și a sugerat ca acesta să nu fie transferat, prezentând și ce defecte a găsit în jocul lui.

100.000 de euroa plătit Sporting Braga firmei de impresariat Energy Soccer LDA, în 2013, pentru a obține semnătura lui Andre Pinto

Ce defecte i-au găsit lui Andre Pinto scouterii Granadei

„În acest sezon a avut continuitate la Braga, iar din analiza prestațiilor sale, am aceeași impresie pe care am avut-o când l-am văzut live. Cred că statura și fizicul său îl fac un jucător care nu e agil, slab în duelurile unu contra unu și cu multe carențe când trebuie să-și abandoneze zona pentru a urmări adversarul. 

În opinia mea, nu știe să sară la cap și nu se desprinde suficient de la sol. Câștigă duelurile doar datorită înălțimii. Nu-l consider rapid și nici bun cu mingea la picior. Este un fundaș central pe care nu l-aș transfera”, au fost minusurile găsite de Manolo Marquez. 

Ce calități au remarcat scouterii la Andre Pinto

Cei patru scouteri ai Granadei care l-au lăudat pe Andre Pinto au remarcat că acesta este un jucător foarte puternic, are o tehnică bună și este inteligent tactic. Spaniolii au scos în evidență și faptul că Andre Pinto se poziționează foarte bine în teren, lovește mingea foarte bine și are capacitatea de a ieși cu mingea la picior din defensivă. 

Granada nu l-a cumpărat pe Andre Pinto la finalul acelui sezon și stoperul a ajuns, în 2017, la Sporting Lisabona. 

5 scouteri din La Liga l-au analizat pe noul fotbalist de la Dinamo » Raportul care i-a sabotat transferul: „Nu l-aș lua”
Contractul lui Andre Pinto cu Braga

Andre Pinto a avut clauză de 45 de milioane de euro

Pinto a fost la academia lui FC Porto de la 9 ani dar nu a jucat în vreun meci oficial pentru echipa mare, fiind împrumutat la echipe precum Santa Clara, Vitoria Setubal, Portimonense sau Olhanense.

În 2012 s-a transferat la Panathinaikos. A revenit în Portugalia în 2014, la Braga, unde a rămas 3 ani și jumătate și a fost căpitan. A fost dat afară de la prima echipă în aprilie 2017, pentru că n-a vrut să-și prelungească înțelegerea, și a semnat cu Sporting, unde a avut o clauză de 45 de milioane de euro. A fost rezerva lui Coates și Mathieu. 

În august 2019 a mers la Al Fath, în Arabia Saudită, dar a rezistat doar câteva luni, semnând apoi cu Farense, unde a adunat 12 meciuri și un gol. 

VIDEO Mureșan, deranjat că a fost ”sărit” de la discuțiile cu Mircea Rednic

Citește și: 

Ionel Ganea, derapaj incredibil la adresa conducătorilor DDB: „Boschetarii ăia nu au ce să caute acolo să conducă! E un haos total. Tot cu minciuni, tot cu păcăleli și vrăjeli”

Portretul noului fundaș de la Dinamo: carieră cu nume tari în Portugalia + martor într-un proces uriaș

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
alex.aelev
alex.aelev  •  24 Septembrie 2021, 07:00
Postat de creeperno115 pe 22 Septembrie 2021, 22:41

Va zic eu ca va fi cel putin la nivelul lui albentosa. O sa avem defensiva asa buna incat vom lua gol doar din 2 in 2 meciuri

Veti lua gol (pierde) din doua in doua meciuri si in rest veti face 0-0.

creeperno115
creeperno115  •  22 Septembrie 2021, 22:41

Va zic eu ca va fi cel putin la nivelul lui albentosa. O sa avem defensiva asa buna incat vom lua gol doar din 2 in 2 meciuri

titiduru22
titiduru22  •  22 Septembrie 2021, 16:41
Postat de dorelobossulbossilor pe 22 Septembrie 2021, 11:37

rupe tot acest fundas portughez ... vitanu e fortza ... de acum n-o sa mai ia de la 5 goluri in sus , o sa ia de la 6 goluri in jos ...

Dorele , da cu latul ba ca ascutitul s-a tocit :)))

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close