INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA - INTER 1-3

Atacantul lui Inter, după 3-1 cu Fiorentina: „Îl voi întreba pe Mister Inzaghi dacă a băut ceva...”

din Dzeko, adus gratis de la Roma în august, e cel mai prolific, cu 4 reușite
din Dzeko, adus gratis de la Roma în august, e cel mai prolific, cu 4 reușite

Articol de - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 10:58 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 11:33

Campioana Inter Milano, rămasă fără antrenorul Antonio Conte și trei jucători importanți, Lukaku-Hakimi-Eriksen, joacă parcă mai alert ca sezonul trecut, marcând 18 goluri în cinci etape. 

Inter e lider după 3-1 cu Fiorentina. Edin Džeko, adus gratis de la Roma în august, e cel mai prolific, cu 4 reușite. A râs când a aflat că Inzaghi voia să-l schimbe înainte să înscrie. 

Inter, campioana sezonului trecut, după o așteptare de 11 ani, s-a despărțit de antrenorul Conte, a vândut doi jucători esențiali, golgeterul Lukaku și fundașul-aripă Hakimi, și l-a pierdut pe Eriksen, care ar putea să nu mai revină în iarbă după atacul cardiac suferit la Euro. O lovitură mai dureroasă ca alta.

Inter, 18 goluri în 5 runde de Serie A, după 61 de ani!

Dar nerazzurrii se regenerează, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Cu Simone Inzaghi pe bancă, ritmul e parcă mai bun, jocul mai alert, concentrarea la finalizare mai mare. La cinci etape de la start, sunt lideri (marți, 3-1 cu Fiorentina), egalând două recorduri lombarde în Serie A:

  • 18 goluri înscrise în primele 5 runde (3,6 în medie pe meci), exact ca în urmă cu 61 de ani, în sezonul 1960-1961.
  • 24 de partide consecutive cu gol marcat; au trecut 72 de ani de la precedenta performanță, înregistrată în premieră în 1949-1950.

În vară, la jumătatea lui august, după plecarea belgianului Lukaku, un atacant în vârf de formă, la 28 de ani, și sosirea bosniacului Edin Džeko (gratis, de la Roma), aflat pe ultimii metri ai carierei, la 35 de ani, fanii interiști s-au cam strâmbat, nemulțumiți.

Edin le-a răspuns tuturor celor care n-au avut încredere în el. Are patru goluri în cinci etape, cel mai prolific jucător al lui Inzaghi.

Curios, antrenorul tocmai voia să-l schimbe pe Džeko. În minutul 52, la 1-0 pentru Fiorentina, i-a chemat de la încălzire pe Dumfries și Alexis Sánchez, pentru a-i înlocui pe Darmian și Džeko. Chiar atunci, Darmian a egalat. Puțin mai târziu, Edin a punctat și el, 1-2 în trei minute.

Reacția amuzantă a bosniacului Edin Dzeko

Aflând de la jurnaliștii Gazzettei dello Sport că Inzaghi avea de gând să-l treacă pe bancă, bosniacul a început să râdă: „Poate îl voi întreba pe Mister dacă a băut ceva...". „Mister" a confirmat la final că „Džeko urma să fie înlocuit, asta era sigur". Golul lui Darmian l-a convins să amâne mutările. Le-a făcut când campionii erau deja în avantaj.

11jucători interiști au marcat în actualul campionat, ultimii Darmian și Perišici; cele mai multe, Džeko (4)

1.500de victorii are Inter în Serie A în actualul sistem (înainte, campionatul se disputa pe grupe regionale)

Citește și:

Mario Balotelli, show total contra lui Beșiktaș » A marcat un gol superb, apoi a avut un mesaj pentru antrenorul advers și a provocat un conflict general

VIDEO Robert Lewandowski a primit azi Gheata de Aur! Este al 2-lea jucător al lui Bayern care reușește asta

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  22 Septembrie 2021, 13:35
Postat de reteleanu pe 22 Septembrie 2021, 11:56

bine ca l-au pastrat pe lautar. ala si correa pot face un cuplu chiar mai bun in atac.

Dzeko e mult peste Correa...

reteleanu
reteleanu  •  22 Septembrie 2021, 11:56

bine ca l-au pastrat pe lautar. ala si correa pot face un cuplu chiar mai bun in atac.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează