INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȘAHTIOR DONETSK - DINAMO KIEV

Mircea Lucescu, umilit în Supercupa Ucrainei de fosta echipă, Șahtior

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 21:08 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 22:58

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu a pierdut la scor de neprezentare partida cu marea rivală Șahtior din Supercupa Ucrainei.

După un sezon în care a cucerit toate cele trei trofee interne cu Dinamo Kiev, titlul, Cupa și Supercupa, Mircea Lucescu a pierdut aseară primul său meci decisiv în Ucraina. 

Învins chiar de Șahtior, fosta sa echipă. Un eșec usturător, 0-3 la Kiev. Alb-albaștrii au început bine, au avut două ocazii mari la 0-0, inclusiv bara lui Supriaga, apoi adversarii au deschis scorul: Lassina Traoré (30). 

În repriza secundă, Șahtior i-a surprins pe contraatac pe jucătorii lui Luce, desprinzându-se. Traoré a punctat pentru 0-2 (54), iar Alan Patrick a făcut 0-3 (61)

Șahtior Donetsk - Dinamo Kiev 3-0

  • Au marcat: Traore 30, 54, Alan 61

Șahtori - Dinamo Kiev, echipe de start:

Șahtior: Pyatov - Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily - Maycon, Stepanenko - Pedrinho, Alan Patrick, Marlos - Traore
Rezerve: Shevchenko, Antonio, Konoplya, Korniienko, Kryvtsov, Sikan, Solomon, Tete, Vitao
Antrenor: Roberto De Zerbi

Dinamo Kiev: Boyko - Kedziora, Zabarny, Syrota, Mykolenko - Sydorchuk, Shaparenko - Tsygankov, Buyalskyy, de Pena - Supryaga
Rezerve: Bushchan, Andriyevski, Garmash, Karavaev, Shabanov, Shepelev, Tymchyk, Verbic, Vitinho
Antrenor: Mircea Lucescu

Mircea Lucescu poate cuceri în această seară al 36-lea trofeu al carierei și al 4-lea de când o antrenează pe Dinamo Kiev. 

De când a venit Lucescu, nu doar eu, ci întreaga echipă a început să joace mai bine. Ca toți colegii mei, încerc să absorb ca un burete tot ce ne spune Lucescu. Să cresc în fiecare zi, în fiecare antrenament, în fiecare meci
-Viktor Țigankov, mijlocaș Dinamo Kiev

Meci cu scandal pentru Mircea Lucescu înaintea Supercupei

Dinamo Kiev vine după un meci câștigat un meci dramatic, după un penalty transformat în minutul 90+7.

Deși victorios, Mircea Lucescu a fost un „car de nervi” în timpul partidei. Chiar înaintea pauzei, Mircea Lucescu i-a reproșat pe un ton vehement că a dat fault în atac la Buialski, deși mijlocașul gazdelor fusese cel oprit neregulamentar. 

Lucescu s-a oprit în fața „centralului” Dmitro Krivușkin, gesticulând și urlând la el. În cele din urmă, s-a liniștit. 

Eliminare în minutul 90+13!

Finalul a fost și mai agitat. În 90+7, Dmytro Krivușkin a dictat penalty pentru Dinamo, după ce a fost avertizat de VAR și a revăzut acțiunea pe monitorul de la marginea terenului. Garmaș a fost tras de tricou! Țigankov a marcat, și alb-albaștrii păstrează trei puncte avans față de Șahtior. 

Dar partida de pe „Olimpiski” nu se încheiase. În al 13-lea minut de prelungire, Kiriuhanțev (Oleksandria) l-a împins cu capul în frunte pe Șabanov, fiind eliminat. Șabanov a exagerat însă căderea.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Mama lui Cristiano Ronaldo a spus unde și-ar dori ca fiul său să-și încheie cariera: „Înainte să mor, vreau să te văd întorcându-te acolo”

Top 10 cei mai bine plătiți fotbaliști din lume! Surpriza din aceasta ierarhie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  23 Septembrie 2021, 10:36

Cred ca Lucescu are zilele numarate la Dinamo Kiev !! Sevcenko este deja cu bagajele in curtea clubului ucrainean !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează