INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENOR

Cosmin Olăroiu, pe lista echipei naționale! Condițiile pe care le pune pentru a deveni selecționer

Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 octombrie 2021 11:17 / Actualizat sambata, 16 octombrie 2021 11:40

Cosmin Olăroiu (52 de ani) se află pe lista de posibili viitori selecționeri ai reprezentativei din Emiratele Arabe Unite.

Menționat în mod repetat în ultima perioadă drept posibil succesor al lui Mirel Rădoi pe banca echipei naționale a României, Cosmin Olăroiu ar putea prelua o reprezentativă, dar nu pe cea din țara natală. Ziarul Al-Ittihad, din Emiratele Arabe Unite, scrie că Olăroiu ar putea fi contactat pentru a deveni viitorul selecționer al reprezentativei din EAU, după ce contractul cu olandezul Bert van Marwijk va ajunge la final.

Cosmin Olăroiu, pe lista reprezentativei din Emiratele Arabe Unite 

Antrenorul român este deja familiarizat cu fotbalul din Emirate. Acolo a pregătit cluburile Al-Ain (2011-2013), Al-Ahli Dubai (2013-2017) și Shabab Dubai (iulie - decembrie 2017), fiind de două ori campion cu Al-Ain (2012 și 2013) și de două ori cu Al-Ahli Dubai (2014 și 2016).

Cosmin Olăroiu se află în Emirate în aceste zile și chiar a asistat la meciul dintre EAU și Irak din preliminariile asiatice pentru Cupa Mondială, scor 2-2.

El este liber de contract după despărțirea de Jiangsu FC, echipa pe care a făcut-o campioană în China și care ulterior a falimentat.

Condițiile lui Cosmin Olăroiu pentru a prelua echipa națională din Emiratele Arabe Unite 

Ziarul Al-Ittihad indică totuși două aspecte care ar putea împiedica numirea lui Olăroiu pe banca tehnică a naționalei din Emirate: salariul mare pe care acesta l-ar solicita și faptul că ar dori un contract pe termen lung, de 3-4 ani.

Între timp, Cosmin Olăroiu continuă să fie menționat drept posibil succesor al lui Mirel Rădoi pe banca echipei naționale a României, unde postul de „principal” ar putea deveni vacant în noiembrie, când îi va expira contractul lui Mirel Rădoi. Chiar actualul selecționer l-a propus pe Olăroiu, cu care are o relație apropiată: „Cred că în afara de Olăroiu nu poate fi altcineva”.

CV Cosmin Olăroiu 

  • 52 de ani
  • liber de contract din februarie
  • echipe antrenate: FC Național, FCSB, Poli Timișoara, Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli, naționala Arabiei Saudite, Jiangsu Suning
  • 17 trofee în palmares, între care campionatele cu FCSB și Jiangsu
  • semifinală de Cupa UEFA cu FCSB în 2006, eliminat dramatic de Middlesbrough, 3-4 la general - cea mai mare performanță atinsă de o echipă de club din România după 1989
  • finală Champions League Asia cu Al Ahli Dubai, 2015, 0-0, 0-1 contra lui Guangzhou Evergrande

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Klopp ia atitudine: „Mă duelez cu un stat întreg! Se încalcă drepturile omului”

Antrenorul lui AC Milan a lămurit situația lui Ciprian Tătărușanu: „E singurul sigur că va fi titular! Un profesionist desăvârșit”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
189254898748309
Claude SH  •  16 Octombrie 2021, 21:04
Postat de dodo001 pe 16 Octombrie 2021, 15:27

Piturca e alesul. Facem ce facem dar la jocuri cu miza e bun Piti. Chiar daca ii fac contract doar pentru meciurile de baraj. Merita sa califice Nationala. Daca o califica va merita orice banut. In momentul de față orice selectioner care nu are experienta la echipa nationala nu e bun sa trateze meciurile de baraj. Nu e rost sa vorbim de Galc, Mutu si chiar Olaroiu.

La cât de iscusit e Piturca probabil ca ar reuși sa scoată și Brazilia

dodo001
dodo001  •  16 Octombrie 2021, 15:27
Postat de dinamo100 pe 16 Octombrie 2021, 13:00

Olaroiu nu a antrenat in Europa in ultimii 10 ani (sau mai mult), e posibil ca el sa nu mai stie ce se joaca aici. In plus, eu cred ca si el se codeste sa vina. Nivelul fotbalului de la noi e foarte scazut si sansele de a face performanta sunt infime. Variantele cu Galca sau chiar Mutu mi se par mai logice.

Piturca e alesul. Facem ce facem dar la jocuri cu miza e bun Piti. Chiar daca ii fac contract doar pentru meciurile de baraj. Merita sa califice Nationala. Daca o califica va merita orice banut. In momentul de față orice selectioner care nu are experienta la echipa nationala nu e bun sa trateze meciurile de baraj. Nu e rost sa vorbim de Galc, Mutu si chiar Olaroiu.

21lva
21lva  •  16 Octombrie 2021, 13:35

Ti-au recuperat ceasul, antrenează-i acum. Apropo, cum ba să porți pe stradă ceas de 180 de mii?! Tre să fii măcar un pic cocalar să faci un asemenea gest

Vezi toate comentariile (9)
Comentează