INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA

VIDEO+FOTO Anglia, sancționată de UEFA după haosul de la finala Euro! Fanii au vrut să invadeze Wembley-ul și s-au bătut cu stewarzii

Sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de finala Euro 2020, Italia - Anglia. +8   FOTO
Sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de finala Euro 2020, Italia - Anglia.

Articol de GSP - Publicat luni, 18 octombrie 2021 21:12 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 21:18

Anglia a primit pedeapsa UEFA azi, după ce sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de finala Euro 2020, câștigată de Italia.

UEFA a decis că Anglia va juca un meci acasă cu porțile închise, plus o pedeapsă cu suspendare de încă un meci, dacă recidivează. Sancțiunea se aplică doar în cazul competițiilor UEFA, așa că Anglia o va executa în iunie 2022, când joacă în Liga Națiunilor.

Haos pe Wembley, în luna iulie

Oamenii de ordine au fost luați prin surprindere de atitudinea suporterilor, pașnici pe parcursul zilei. Încă de la prânz străzile care duceau spre Wembley au fost ticsite de fani. 

+4 FOTO

Seara nu a fost lipsită de incidente, din păcate. Un grup de indivizi a încercat să rupă cordoanele de securitate pentru a intra în stadion. În replică, au fost ridicate alte bariere metalice. 

După mai multe lupte - unele, de-a dreptul violente! - între stewarzi și fani, ordinea a fost restabilită. Poliția Metropolitană a avertizat oamenii care nu aveau bilete la finală să se îndepărteze de căile de acces în stadion. 

UEFA a calmat spiritele printr-un comunicat oficial, la acel moment: „Fanii au sărit peste bariere, e adevărat, dar nu au apucat să intre în stadion. Totul e sub control”.

Citește mai multe știri de actualitate:

„Messi nu merită Balonul de Aur” » Propunere surprinzătoare: „Pentru mine e clar”

Napoli are punctaj maxim în Serie A și visează la titlu după 32 de ani: ”Suntem o bandă de prieteni”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează