INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - DINAMO KIEV

Alt scandal la Barcelona » Pique „s-a aprins” când l-a auzit pe Bartomeu: „Dacă încep să vorbesc, voi exploda!”

Articol de - Publicat marti, 19 octombrie 2021 12:42 / Actualizat marti, 19 octombrie 2021 13:14

Gerard Pique, 34 de ani, din 2008 pe „Camp Nou”, s-a aprins când l-a auzit pe fostul președinte Josep Bartomeu spunând că a greșit când i-a ascultat pe jucători pentru a nu face schimbarea de generații la Barcelona.

Chiar și după 3-1 cu Valencia, duminică, în LaLiga, atmosfera rămâne apăsătoare pe „Camp Nou", apare mereu un subiect care afectează vestiarul Barcelonei.

Josep Maria Bartomeu, fostul președinte blaugrana, a vorbit despre ultimii ani ai echipei catalane într-un interviu pentru postul TV catalan Esport3, făcându-i vinovați tot pe jucători pentru lipsa lui de reacție.

0-4 cu Liverpool, momentul ratat de Bartomeu la Barcelona

Un moment esențial, din perspectiva lui, a fost dezastrul de la Liverpool, acel 0-4 suferit pe „Anfield" în primăvara lui 2019, în returul semifinalelor Ligii Campionilor, după 3-0 în prima manșă. „A fost o mare eroare să nu realizez că după înfrângerea cu Liverpool era nevoie de o schimbare. O schimbare de generații", a declarat Bartomeu. „I-am ascultat pe jucători și am greșit".

575de meciuri și 50 de goluri are Gerard Piqué în 13 ani la Barcelona

Gerard Pique: „Tot ce afirmă acum Bartomeu mă aprinde"

Cuvintele acestuia l-au enervat pe Gerard Piqué, unul dintre ultimii veterani ai Barçei, 34 de ani, din 2008 în Catalunya. Într-o discuție cu Ibai Llanos, cunoscut în Spania pentru subiectele create pe YouTube și Twitch (platformă de streaming în timp real), fundașul central a replicat: „Am auzit ce a zis Bartomeu... Dacă încep să vorbesc, voi exploda. Tot ce afirmă acum Bartomeu mă aprinde". Jucătorul a preferat să se oprească. Deocamdată.

30de trofee a cucerit fundașul central numai în tricoul blaugrana

Bartomeu: „L-am vrut pe Mbappé la Barcelona”

O altă dezvăluire a lui Bartomeu. Înainte ca Mbappé să ajungă la PSG, în 2017, pentru 145 de milioane de euro, atacantul putea semna cu Barcelona. „Am analizat posibilitatea de a-l cumpăra pe Mbappé", a afirmat fostul președinte al clubului. 

A dat vina pe antrenor pentru ratarea acestei ocazii: „Stafful tehnic l-a preferat pe Ousmane Dembélé, pentru că echipa avea nevoie de un jucător care să creeze spații". Dembélé a fost achiziționat de la Dortmund pentru 135 de milioane.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

A refuzat prelungirea! Barcelona îl poate pierde gratis, Manchester United a pregătit deja oferta

„Messi nu merită Balonul de Aur” » Propunere surprinzătoare: „Pentru mine e clar”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează