INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Steve Bruce, concediat oficial de Newcastle! Cine e favorit să antreneze echipa celor mai bogați patroni din fotbal

Steve Bruce a fost lăsat totuși încă un meci, al 1.000-lea al carierei sale, la 2-3 acasă cu Tottenham, foto: Sportimage
Steve Bruce a fost lăsat totuși încă un meci, al 1.000-lea al carierei sale, la 2-3 acasă cu Tottenham, foto: Sportimage

Articol de - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 13:11 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 13:49

Steve Bruce, managerul în vârstă de 60 de ani care era din 2019 pe „St. James' Park”, a fost demis după al 1.000-lea meci al carierei sale. 

  • Potrivit jurnaliștilor britanici, portughezul Paulo Fonseca, ex-Roma, ar fi favoritul miliardarilor saudiți de la Newcastle, dar lista cu tehnicieni e lungă.

Încă din prima zi, pe 7 octombrie, când Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite a cumpărat clubul Newcastle, pentru 305 milioane de lire sterline (420 milioane de dolari), se aștepta ca managerul Steve Bruce să fie concediat. 

Din 2019 pe „St. James' Park", tehnicianul englez Steve Bruce a fost lăsat totuși încă un meci, al 1.000-lea al carierei sale, la 2-3 acasă cu Tottenham. Ultimul la „coțofene".

Presa din Spania anunță marea „bombă”: pe cine a recomandat Cristiano Ronaldo ca antrenor la Manchester United!
Manchester United
Presa din Spania anunță marea „bombă”: pe cine a recomandat Cristiano Ronaldo ca antrenor la Manchester United!

Steve Bruce va fi despăgubit cu 8 milioane de lire de Newcastle

Astăzi, conducerea grupării a anunțat oficial că alb-negrii s-au despărțit de Bruce, care va fi despăgubit cu 8 milioane de lire. În locul lui, a fost numit Graeme Jones. Interimar, pentru meciul cu Crystal Palace, de sâmbătă.

Potrivit presei britanice, portughezul Paulo Fonseca, 48 de ani, liber de contract, ultima oară la AS Roma (2019-2021), ar fi favorit să devină noul manager. Lista este însă lungă, incluzându-i pe Frank Lampard, Lucien Favre, Antonio Conte, Roberto Martinez, Steven Gerrard și Graham Potter.

Cifrele lui Steve Bruce: 

  • 43 de ani ca jucător și manager;
  • 20 de ani ca fotbalist;
  • 23 de ani ca manager;
  • 926 de meciuri jucate (cele mai multe, la Man. Unite, 414);
  • 113 goluri marcate (fundaș central);
  • 1000 de meciuri pe bancă (cele mai multe la Birmingham, 270);
  • 376 de victorii ca antrenor (370 înfrângeri).

Citește și: 

Ce au scris italienii despre Tătărușanu, după înfrângerea lui AC Milan în fața lui FC Porto

Benzema concurează la Balonul de Aur, dar a început azi procesul contra lui. Riscă 5 ani de închisoare!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  20 Octombrie 2021, 16:06

Well, you know...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close