FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Dilema momentului în Liga 1 » Ce mai poate Reghecampf fără Anamaria Prodan?

Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan nu mai formează un cuplu
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan nu mai formează un cuplu

Articol de , , - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 21:00 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 22:13

Ruptura dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan ridică un mare semn de întrebare în privința modului în care antrenorul va mai atinge nivelul pe care l-a avut atunci când soția sa l-a sprijinit, ca impresar, dar și prin alte mijloace, să aibă rezultate.

Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan nu mai formează un cuplu. Ceea ce se știa de ceva timp a devenit oficial în momentul în care Reghe a anunțat public că a înaintat actele de divorț.

Știrea în sine, despre separarea celor doi, ține mai degrabă de presa mondenă. Totuși, divorțul lor ridică un foarte mare semn de întrebare și în privința modului în care Laurențiu va mai reuși sau nu să atingă performanțele pe care le-a avut, ca tehnician, în trecut, atunci când a avut-o alături pe soția sa.

Anamaria Prodan l-a inventat pe Reghecampf la Buftea și la Snagov

Aceasta a jucat un rol important, din calitatea de persoană extrem de influentă în fotbalul românesc. La toate nivelurile, prin rețeaua de relații pe care și-a dezvoltat-o: prieteni buni și foarte buni în rândul oamenilor de afaceri care dețineau cluburi de fotbal în primele două eșaloane, un număr impresionant de fotbaliști pe care îi avea sub contract, dar și prietenii mari și foarte mari cu oameni puternici inclusiv din interiorul FRF și LPF.

De fapt, crearea lui Reghecampf ca antrenor i-a aparținut aproape în exclusivitate Aneimaria, care în primăvara lui 2009 a reușit să-l instaleze "principal" la două cluburi de Liga a 2-a: CS Buftea și Sportul Snagov. La ambele, Ana avea o influență mare, mai ales datorită amiciției cu primarii celor două localități: Ion Stoica și Apostol Mușat.

La Snagov, unde practic se poate considera că Reghe și-a făcut cu adevărat debutul, Anamaria avea o prietenie și cu consilierul local, Gabriel Oprea, cel care practic conducea clubul atunci. Atât de mare era influența din partea Anei încât Reghe a fost instalat fără să aibă, de fapt, nicio calitate de antrenor. Nu deținea nimic la mână.

+45 FOTO

Dezvăluire făcută de primarul Snagovului, Apostol Mușat, pentru ProSport Live în 2015, când emisiunea era moderată de Costin Ștucan:

„Și a venit el, a venit și cu «Țaca», cu Țermure secund. Eu îi zic: «Bă, dar ce îți mai trebuia și Țermure?». Mie nu mi-a spus că nu avea carnet de antrenor. Știi când am aflat că nu avea carnet de antrenor? A venit nea Mircea Rădulescu și a făcut o ședință de asta cu cursanții aici, la Snagov. Și acolo, eu am o sală de ședințe, îi văd pe Contra, pe Gane, pe el… Și zic: «Ce e, băi, cu voi?» Gabi, care mă ținea la curent, îmi spune. «Păi, cum, mă, ăsta nu e antrenor?» Bă, f***-vă-n bot! De aia îți trebuia «Țaca»”.

La Chiajna, Anamaria Prodan era șeful lui Reghecampf

Tot în baza relației de prietenie pe care familia Reghecampf a dezvoltat-o cu primarul Snagovului, Laurențiu și-a creat o adevărată plasă de siguranță pentru toate rateurile pe care le-a dat la începurile meseriei de tehnician. A revenit la Snagov de nu mai puțin de 3 ori, după ce a dat greș la Craiova lui Mititelu, de două ori, și la Bistrița, unde Pădureanu l-a dorit antrenor, iar intermediarul trecerii lui în Ardeal a fost Ionuț Lupescu.

Tot pe conexiunile soției, Reghe și-a făcut loc și la Chiajna, unde Prodan a fost instalată manager general, în baza faptului că era o apropiată a primarului din localitate, Mircea Minea. Antrenor în mandatul ei a fost pus chiar soțul ei, iar Laurențiu a reușit o minune atunci. Un retur fabulos, Concordia salvându-se de la retrogradare, deși șansele între tur și retur erau practic nule. Chiar și trecerea la FCSB, în vara lui 2012, a fost facilitată și de Anamaria, nu doar de faptul că Reghe reușise un miracol la Chiajna.

Suspiciuni în dreptul unor adversare ale FCSB-ului

La FCSB, succesul formidabil pe care l-a avut tehnicianul a fost întreținut cu largul ajutor și al soției sale. Care a jucat un rol determinant nu doar din perspectiva de impresar, toți jucătorii buni pe care îi deținea erau direcționați automat către FCSB, dar presa a dezvăluit de multe ori modul măcar dubios în care unele adversare ale FCSB-ului, unde Ana reprezenta un număr mare de fotbaliști, se prezentau în disputele directe cu gruparea roș-albastră.

În plus, chiar Anamaria dezvăluia din acea perioadă că a reușit să fie aproape ca un manager al clubului, în sensul că devenise foarte bună prietenă cu majoritatea soțiilor și iubitelor jucătorilor, cărora le rezolva toate problemele extra-fotbal, reușind să-i creeze un climat de liniște soțului la echipă.

Pasaj dintr-un interviu pe care Anamaria l-a acordat în Gazeta Sporturilor, în ianuarie 2019:

  • - Chiar crezi că aia a fost cheia succesului la Steaua, spre deosebire de ce se întâmplă acum? 
     
  • - Toate ziarele bubuiau atunci: "Steaua s-a reunit la Snagov! Grătare peste grătare!". Da! Pentru că asta a fost cheia succesului. Jucătorii care intră pe teren și au probleme acasă cu soția, cu mama, cu cățelul, cu purcelul, cu copilul, ei nu vor da randament! Trebuie să fie cineva, cum am fost eu, care să adune familia. Vorbeam între noi toate problemele și eu știam tot. Că ăla s-a certat cu nevasta, că ăla își operează mama. Eu rezolvam absolut tot și cu doctori, cu amante sau cu prietene și iubite. Jucătorii nu mai aveau nicio grijă, iar când intrau pe teren se gândeau doar la fotbal.

I l-a adus pe Samaras la Al Hilal

Lucrurile au funcționat perfect pentru Reghe în acea perioadă. A câștigat două titluri cu FCSB, a dus echipa în grupele Champions League și până în "optimile Europa League". Succesul ca antrenor, dar și existența unui agent în spatele lui, care a devenit tot mai puternic prin acapararea unui număr tot mai mare de fotbaliști, l-au făcut pe Laur să parcurgă timp de câțiva ani o perioadă excelentă.

Cu oferte mari și foarte mari din zona Golfului, unde a ajuns la cel mai bogat club, Al Hilal. Chiar și aici a beneficiat de ajutorul soției: cea care a făcut posibil transferul unui fotbalist cu o cotă excelentă atunci, atacantul grec Samaras.

Și revenirea la FCSB, după ce a eșuat în Bulgaria, a fost facilitată de relația bună pe care Anamaria a știut să o cultive în continuare cu Gigi Becali, chiar și după ce Reghe plecase în Asia. Între 2017 și 2020, el a activat tot în Golf, de această dată în Emirate, cu rezultate decente, la cluburi precum Al Wahda și Al Wasl. Unde, familia Reghecampf l-a adus și pe Adrian Mutu, cu care se afla în relații excelente la acea vreme.

După ruptură, contract umilitor cu Al Ahly

Ruptura soților Reghecampf s-a produs însă undeva spre finalul anului trecut, debutul lui 2021. Cel puțin, în acest interval au apărut primele suspiciuni și speculații ale presei că cei doi nu mai formează un cuplu.

De atunci, după ce a fost dat afară de la Al Wasl, Laurențiu a mai găsit în primăvara acestui an un contract în Arabia Saudită. Însă a fost unul extrem de dubios, chiar umilitor pentru un tehnician cu CV-ul său: a fost angajat de probă, pentru doar două luni. Iar la final a fost îndepărtat.

Craiova l-a luat tocmai fiindcă nu mai poartă influența Anei

Din iunie a rămas liber până în momentul în care l-a ofertat Universitatea Craiova. Este practic primul contract pe care Reghe îl semnează fără a beneficia de ajutorul soției. Ba chiar, propunerea venită de la Mihai Rotaru n-ar fi apărut dacă cei doi nu ar fi divorțat, clubul din Bănie fiind unul dintre cele care n-a prea dorit și nici n-a prea avut colaborare cu Anamaria Prodan în toți acești ani.

Fără un parcurs ieșit din comun, cel puțin până în momentul de față în Bănie, Reghecampf se află, din postura de "principal" al Universității Craiova, în fața a două mari provocări:

  • 1. Să-și atingă obiectivul impus de conducere, titlul de campioană. 
  • 2. Să reușească prima performanță ca antrenor și singur, fără să fie în umbră partenera de viață, care a jucat un rol important în cariera lui în ultimii 13 ani.

Și Ana a profitat de succesul soțului

Nu doar Reghecampf a fost cel care a avut beneficii în fotbal de pe urma mariajului cu Anamaria. Și aceasta din urmă a știut să profite din plin de faptul că Laurențiu a antrenat timp de 3 ani și jumătate, în două mandate, la FCSB. 

A fost perioada în care la multe dintre achizițiile de jucători pe care le făcea clubul lui Becali, prima condiție care i se impunea respectivului fotbalist era să accepte să fie reprezentat de Prodan, lucru care s-a și întâmplat. Cazurile Stanciu, Varela, Man sunt doar câteva dintre exemplele care confirmă că așa au stat lucrurile în acea perioadă.

Amândoi au început să se prăbușească

În ultimii ani, Laur și Ana n-au mai fost la nivelul de până în 2018-2019, primul în antrenorat, iar soția sa în privința transferurilor importante. Ultimul succes important reușit de Laurențiu îl reprezintă ocuparea locului 2 în 2018, dar și cucerirea Supercupei și a Cupei cu aceeași echipă, în Emirate, cu Al Wahda. De atunci, nu s-a mai remarcat cu absolut nimic. A terminat la mijlocul clasamentului cu Al Wasl, de unde a fost îndepărtat, după care a deziluzionat crunt la Al Ahly, iar acum e la Craiova. La fel stau lucrurile și cu Anamaria. 

În 2016 reușea o adevărată bombă pe piața transferurilor, Stanciu la Anderlecht pentru 9,8 milioane de euro, record absolut pentru Liga 1 la acel moment. Apoi, în vara lui 2019, l-a dus pe Nicușor Stanciu la Slavia Praga. "Aș vrea să aud acum vocea contestatarilor! Mai bine, gura mică", anunța triumfătoare Ana. 

De atunci însă n-a prea mai contat, iar ceea ce s-a întâmplat la începutul acestui an, când trecerea lui Man, jucător reprezentat de ea, de la FCSB la Parma s-a făcut peste capul agentei, iar tranzacția a fost intermediată chiar de rivalul ei numărul 1, Ioan Becali, i-a prăbușit imaginea de impresarul numărul 1 în fotbalul românesc.

TOP 5 cele mai mari performanțe obținute de Reghe ca antrenor

  1. A calificat-o pe FCSB în optimile de finală în Europa League, după ce a câștigat o grupă cu Stuttgart, Copenhaga și Molde și a eliminat-o pe Ajax în "16-imi".
  2. A dus-o pe FCSB, după o pauză de 5 ani, în grupele Champions League.
  3. A câștigat, într-un mod autoritar, două titluri de campion cu FCSB.
  4. A câștigat cu Al Wahda Cupa și Supercupa Emiratelor.
  5. A câștigat trofeul de cel mai bun antrenor în Ancheta Gazetei Sporturilor în anul 2013.

TOP 5 cele mai mari contraperformanțe din dreptul lui Reghe ca antrenor

  1. A pierdut finala Champions League Asia cu Al Hilal în fața unei formații care a terminat campionatul din Australia pe penultimul loc, Western Sydney Wanderers: 0-1 în tur, 0-0 în retur.
  2. A pierdut titlul în Liga 1 cu FCSB în sezonul 2016-2017.
  3. A ratat cu FCSB accesul în primăvara europeană din Europa League dintr-o grupă cu Villarreal, Osmanlispor și Zurich.
  4. A ratat calificarea în "16-imile" Champions League Asia cu Al Ahli.
  5. A rezistat doar 4 luni într-un alt campionat în afară de Liga 1, care să fie tot din Europa, la Litex Loveci a stat între august și decembrie 2015.

Laurențiu Reghecampf după victoria cu Academica Clinceni: „Echipa începe să arate așa cum îmi doresc”

Citește mai multe știri despre divorțul dintre Anamaria Prodan și Laurențu Reghecampf:

Anamaria Prodan, comunicat după ce Laurențiu Reghecampf a depus actele pentru divorț: „O să-l ajutăm!”

Cum se împarte averea: Anamaria Prodan a anunțat câți bani primește Reghecampf la divorț + Mesaj dur pentru antrenorul Craiovei: „Trădătorul e în genunchi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
226126659445813
Nelutu Goia  •  21 Octombrie 2021, 11:25

Poate intelege si A.. ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui si nu invers!

romeverest
romeverest  •  21 Octombrie 2021, 10:21

Este jenant ceea ce faceti !! Pana acum ati tacut cu privire la acest subiect si deodata cineva *** sa abordati tocmai acum aceasta problema !! Credeti ca licenta de antrenor a lui Reghecampf a fost obtinuta in dormitorul comun, sau la FRF dupa un examen ?? Cand s-au casatorit cei doi, madame Prodan era vreo impresara de talie mondiala, sau s-a apucat de aceasta activitate dupa casatoria cu Reghecampf ?? Calificarea Stelei prin grupele Ligii Campionilor a obtinut-o Prodanca pe la forurile europene, sau Reghecampf cu jocul sau si a fotbalistilor sai ?? Cand baiatul asta juca finala Ligii Campionilor din Asia cu Al Hilal, madame Prodan i-a aranjat meciurle prin Asia, sau a fost meritul sau ?? Vorbiti desprw ea ca si cum ar fi vreun Mendez, sau Raiola, feminin, cand in realitate ea nu a transferat in toata cariera sa vreun jucator in campionatele din Vestul Europei !! Nici pe Nicusor Stanciu nu l-a transferat ea la Anderlecht, afacerea fiind rezolvata de secundul lui Daum de la nationala !! Inexplicabil cum puteti sa puneti la indoiala capacitatea profesionala a unui om format aproape in totalitate in campionatul german, doar de dragul de a-i ridica osanale unei fiinte conflictuale plina de ea !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amadeus2021
amadeus2021  •  21 Octombrie 2021, 10:16
Postat de dincraiova pe 21 Octombrie 2021, 08:20

Domnilor *** (craitoiu, udrea, raureanu) umila mea parere este ca sunteti niste personaje ***, care doriti sa faceti scandal din orice, sau sunteti pur si simplu ***. A antrenat cumva prodanca in locul lui incat sa-i luati lui din merite? ***

Pentru onor gazeta, contează mai mult can-canul, bârfele, șusotelile în detrimentul performanței sau fotbalului în sine. Reghecampf antrenează obține rezultate. Este treaba lui cu cine se însoțește în viața privată, dincolo de stadion. Scormonind în toate mizeriile, căpătați doar antipatia iubitorilor de fotbal, nu de cancan și bărfe.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează