FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Miță Iosif, laude pentru suporterii lui Dinamo înainte de derby: „N-am cum să uit acest lucru”

Mihai Iosif
Mihai Iosif

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2021 19:47 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 20:25

Dinamo și Rapid se întâlnesc sâmbătă seară pentru prima dată după 6 ani în Liga 1. Antrenorul giuleștenilor, Mihai Iosif a vorbit înaintea derby-ului din „Ștefan cel Mare” și îi laudă pe fanii „câinilor” pentru un episod petrecut în trecut, imediat după ce Rapid a dat faliment.

Totul se petrecea în 2015, la un meci de old-boys, când fanii lui Dinamo au uitat de rivalitatea cu giuleștenii și cele două galerii au scandat împreună mesaje de susținere pentru Rapid, care tocmai dăduse faliment. 

Iosif nu a uitat, iar acum, când Dinamo se află într-o situație dificilă, promite să onoreze acest derby.

„E un derby de tradiție al fotbalului românesc, e un derby frumos. Eu nu pot să uit, în 2015, atunci când am intrat în faliment, dacă nu mă înşel, a fost un meci de old-boys în sala Dinamo, iar suporterii noştri, alături de cei ai lui Dinamo, au strigat: «Rapid nu moare!»

Eu n-am cum să uit acest lucru şi acum sper să supravieţuiască şi Dinamo. E un derby, eu şi jucătorii mei vrem să onorăm acest meci, vom da totul pe teren pentru a obţine un rezultat cât mai bun. Mă bucur că pot lua parte la aşa ceva. 

Ne-ar fi plăcut să jucăm pe Arena Naţională, poate veneau şi mult mai mulţi spectatori, dar nu avem ce face. Aşa cum şi noi am fost nevoiţi să jucăm în etapa trecută la Mioveni, dinamoviştii sunt şi ei în aceeaşi situaţie”, a declarat Mihai Iosif.

Alex Ioniță vrea să ia un trofeu cu Rapid

Revenit la Rapid în meciul cu CFR, Alex Ioniță anunță că este gata să câștige trofee cu giuleștenii și că vrea victoria cu Dinamo.

„Sper să câştigăm, deşi sunt sigur că se poate întâmpla orice la meciul acesta. E un teren pe care mie îmi place să joc. Nu suntem favoriţi, dar am încredere in colegii mei şi sunt sigur că vom da totul pe teren. Cred că orice se poate întâmpla la un meci de fotbal. 

Nu contează că Dinamo este mai jos in clasament. Îmi pare rău de Dinamo. Îmi doresc să fie fotbalul de altădată, cu Dinamo, Steaua, Craiova. La fiecare meci ne dorim să luăm maximum de puncte. Luăm fiecare meci pas cu pas. 

Nu am niciun trofeu cu Rapid, de data aceasta chiar îmi doresc. Abia apoi mă gândesc la lucruri măreţe pentru mine. Sper să câştig cel puţin un trofeu. Ar fi ceva de vis să câştigăm un trofeu pe noul stadion”, a declarat Ioniță la Telekom Sport.

Citește alte știri din Liga 1:

Dănuț Lupu știe care poate fi atuul lui Dinamo în derby-ul cu Rapid: „Nu putem să-i punem pe picior de egalitate”

„Va sta cel puțin 3 săptămâni” » Cine e cel mai nou nume pe lista indisponibililor de la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
trink
trink  •  22 Octombrie 2021, 18:31

EU ZIC SA-I LASATI SA CASTIGE IN MEMORIA CELOR PETRECUTE!

octavianus
octavianus  •  22 Octombrie 2021, 11:53

Cand Rapid a fost declarat in faliment si cativa suporteri rapidisti disperati au intrat in greva foamei pe gazonul din Giulesti, cativa suporteri de la Dinamo au venit cu apa si si-au aratat sustinerea, aratand ca inteleg perfect ce inseamna sa-ti iubesti echipa poate mai mult decat viata. Cred ca au fost singurii si eu nu am sa uit asta niciodata, in plus vad cat se lupta acum pentru a sustine Dinamo, eu asta cred ca este spiritul adevarat al unui suporter. Pentru asta am sa-i respect toata viata. FZR si Doamne ajuta !!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  22 Octombrie 2021, 11:39

Eram copil cand se obisnuia sa se strige pe stadioane: "Rapid Bucuresti. Frate cu Dinamo esti!" sau "Rapid CFR. Frate cu Dinamo, e !".

Vezi toate comentariile (4)
Comentează