INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Marius Șumudică, show în stilul caracteristic înainte de Malatyaspor - Altay: „Sunt ca un suporter, trăiesc meciul, nu stau niciodată jos”

Marius Șumudică
Foto: Imago
Marius Șumudică Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2021 20:32 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 21:10

Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul celor de la Malatyaspor, a vorbit înaintea partidei cu Altay, primul meci pe care îl va disputa în fața propriilor suporteri de la venirea la clubul turc.

După ce a debutat perfect în noul mandat, câștigând 2-0 în fața formației lui Balotelli, Adana Demirspor, Șumudică a făcut apel suporterilor să vină în număr mare la primul meci al tehnicianului pe teren propriu, spunând că „fotbalul fără spectatori este ca un film care rulează cu sala goală”.

Sunt ca un suporter, trăiesc meciul, nu stau niciodată jos. Încerc să ofer echipei mentalitatea mea, toată energia mea. Avem nevoie de suporteri, echipa asta nu este nimic fără fani. Este valabil pentru toate echipele fără suporteri. Dacă nu ai suporteri, nu ai o identitate. Pentru cine jucăm fotbal? Jucăm pentru suporterii noștri.

Este ca un film care rulează într-o sală de cinema de unde lipsește audiența. Nu este un film bun. Așa că trebuie să jucăm bine, iar fanii trebuie să fie întotdeauna lângă echipă.

Dacă ai 15 puncte în campionat, nu este deloc accidental. Altay are 15 puncte. Dacă ai câștigat cu Beșiktaș și Alanya, nici asta nu este accidental. Altay are jucători de calitate și un antrenor cu multă experiență. Respect echipa Altay. Încercăm să nu pierdem jucători. Este foarte important să câștigăm meciul cu Altay”, a declarat Marius Șumudică la conferința de presă.

Marius Șumudică, impresionat de jucătorii lui Malatyaspor: „Sunt foarte dornici să învețe”

Vreau să dau agresivitate și o parte din mentalitatea mea echipei. Am vorbit cu jucătorii, au înțeles foarte bine ce vreau de la ei. Au înțeles strategia mea, filozofia mea și ce sistem joc. Din primele două zile am văzut că au înțeles rapid ce vreau. 

Am lucrat la mai multe echipe din Turcia, dar jucătorii de la Malatyaspor sunt foarte dornici să asculte și să învețe atunci când vorbesc și explic ceva. 

Am jucători cu experiență care sunt ca tinerii și vor să învețe de parcă ar fi la școală. Simt că e o relație foarte bună între mine și ei. Și este ușor pentru că sunt jucătorii cu calitate”, a spus tehnicianul român în urmă cu câteva zile.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Derby dupa derby în weekend! De la Barcelona - Real Madrid, la Manchester United - Liverpool » Cine transmite la TV

Barcelona și-a anunțat coregrafia pentru El Clasico » Cum va arăta Camp Nou la marele meci cu Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează