INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

VIDEO + FOTO Ligue 1 = HAOS! Ultrașii au intrat pe teren și au făcut prăpăd » Decizia Ligii

Startul partidei St. Etienne - Angers din runda #11 a campionatului francez a fost amânat +10   FOTO
Startul partidei St. Etienne - Angers din runda #11 a campionatului francez a fost amânat

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 22:13 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 23:05

Startul partidei St. Etienne - Angers din runda #11 a campionatului francez a fost amânat după ce fanii gazdelor au creat haos și i-au cerut violent demisia antrenorului Claude Puel (60 de ani). Partida programată la 22:00 a început cu o oră mai târziu.

Chiar în momentul în care fotbaliștii se pregăteau să iasă de la cabine, gazonul a fost asediat cu materiale pirotehnice. Pe gazon au pătruns și câțiva ultrași cu fumigene în mână.

+6 FOTO

Startul meciului St. Etienne - Angers, amânat

Jucătorii s-au întors la vestiare din motive de siguranță, în timp ce jandarmii au intervenit să elibereze dreptunghiul verde.

St. Etienne, unul dintre cele mai mari cluburi din Franța, are un start catastrofal de sezon, fiind pe ultimul loc în Ligue 1 cu doar 4 puncte acumulate în 10 etape. „Demisia, Claude Puel!”, s-a auzit minute întregi pe Stade Geoffroy-Guichard!

După ce terenul a fost eliberat, organizatorii au întâmpinat alte probleme: plasele perforate de fani și fumul care a afectat sistemul VAR. Totul s-a rezolvat într-o oră, iar meciul a început la 23:00.

Delegația Ligii a luat decizia ca meciul să se joace în această seară: „Jocul va fi suspendat la cel mai mic incident!”, au transmis oficialii.

Haos în Ligue 1: ultrașii au provocat mai multe scandaluri

De-a lungul sezonului, campionatul Franței a atras atenția de mai multe ori prin episoade reprobabile.

1. În minutul 75 al disputei dintre Nice și Marseille, etapa #3, fanii gazdelor au aruncat cu diverse obiecte spre Payet, în momentul în care mijlocașul francez încerca să execute o lovitură de la colțul terenului. O sticlă plină l-a lovit în spate. 

Jucătorul oaspeților a reacționat nervos, a aruncat-o înapoi spre fani și a declanșat haosul. Ultrașii gazdelor au coborât din zona scaunelor, unii au pătruns chiar pe gazon și s-au luat la bătaie cu jucătorii lui Marseille. Forțele de ordine au reușit cu greu să îi țină pe fani în spatele panourilor publicitare.

2. La pauza meciului dintre Lens și Lille (runda #6), campioana Franței, au existat incidente extrem de grave! Un grup de ultrași din tabăra gazdelor de la Lens - 100, estimează L'Equipe - au sărit pe teren pentru a ajunge să se bată cu fanii lui Lille. Repriza a doua a fost reluată cu 30 de minute întârziere, după ce poliția i-a separat și evacuat din arenă pe huligani. Câțiva ultrași au fost arestați chiar pe gazon.

3. După Angers - Marseille 0-0, runda #7, suporterii lui Marseille au părăsit sectorul destinat oaspeților și s-au îndreptat către sectorul gazdelor, iar forțele de ordine au reușit cu greu să-i oprească. Situația a escaladat rapid, în ciuda apelurilor la calm ale crainicului de la stadion: „Nu așa, băieți! Ce imagine oferim?!”, s-a auzit în special la stațiile de amplificare.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Salah, comparat cu Cristiano Ronaldo, înainte de Liverpool - Manchester United! Ce spune Klopp despre cei doi jucători

Manifestul lui Guardiola: „E oribil ce se întâmplă, incredibil! Suntem tratați groaznic”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  23 Octombrie 2021, 01:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  22 Octombrie 2021, 22:46

Se spunea că suntem popor necivilizat, dar vad ca la alții cu pretenții e mai rău ca la noi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează