FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Ține cu dinții de contract » Edi Iordănescu este hotărât să răzbească la FCSB în ciuda declarațiilor lui Becali

Edi Iordănescu, antrenor FCSB // foto: Imago Images
Edi Iordănescu, antrenor FCSB // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 07:51 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 08:56

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost supărat din cauza declarațiilor critice ale lui Gigi Becali. Sfătuit de tatăl său și de alte persoane apropiate, Edi are însă de gând să reziste în funcție indiferent de comentariile viitoare ale patronului. Documentul e imposibil de rupt fără ca FCSB să-i achite antrenorului 500.000 de euro.

Colaborarea lui Becali cu Iordănescu junior va continua până la sfârșitul sezonului, cu speranța că împreună vor deveni campioni, sau va fi înlocuită cu un proces pe care clubului îi va fi imposibil să-l câștige.

Antrenorul a fost supărat din cauza comentariilor prin care patronul a criticat în public stilul echipei. FCSB se află în cea mai bună formă pe care a înregistrat-o în perioada recentă, cu șase victorii la rând, și Edward s-a simțit nedreptățit.

Patronul de la FCSB s-a „sucit”: „Am discutat ieri cu Gigi Becali, vorbea numai la superlativ despre Edi Iordănescu”
FCSB
Patronul de la FCSB s-a „sucit”: „Am discutat ieri cu Gigi Becali, vorbea numai la superlativ despre Edi Iordănescu”

Fiindcă tehnicianul a arătat de-a lungul carierei că nu suportă să fie șicanat și că preferă să renunțe atunci când întâlnește piedici pe care i le pune conducerea proprie, despărțirea a părut să fie iminentă.

Edi Iordănescu „nu pleacă de la FCSB până în vara anului viitor”

Influențat și de persoanele apropiate și încurajat de contractul foarte solid pe care l-a semnat cu Becali, Iordănescu intenționează să reziste indiferent de comentariile pe care le va mai produce Becali. 

„A acceptat să vină la FCSB cu un scop și cu convingerea că poate să câștige titlul. Gigi nu-l poate demite fără să-i plătească o jumătate de milion de euro, nici nu-i poate impune titulari, schimbări”, explică oameni care au discutat cu Edi în săptămâna aceasta.

Contractul e greu de „păcălit”, documentul menționează clar că Becali trebuie să-i plătească 500.000 de euro lui Iordănescu dacă îl jignește în public, dacă îi impune titularizarea vreunui fotbalist și chiar dacă doar se laudă în public că o decizie tehnică i-a aparținut lui, nu tehnicianului. 

Doar după ce FCSB dovedește că a transferat 500.000 de euro în contul lui Edi actul devine nul, altfel antrenorul rămâne stăpânul echipei, orice ar spune sau ar face patronul!

Pasaje din contractul imbatabil pe care-l are Edi Iordănescu cu FCSB: 

FCSB are următoarele obligații: 

  • de a respecta independența profesională a antrenorului, de a nu interfera în niciun fel în exercitarea atribuțiilor sale. Clubul își asumă irevocabil că toate deciziile legate de activitatea sportivă a echipei îi aparțin antrenorului: programul de antrenament, lotul primit în antrenament, stabilirea lotului pentru meciuri, alegerea titularilor, a schimbărilor, a sistemului de joc 
  • să se abțină de la oricare acțiune care ar aduce atingere personalității antrenorului sau vreunui jucător din cadrul echipei 
  • antrenorul nu poate fi suspendat sau mutat în vreo altă funcție din cadrul clubului. Clubul nu are dreptul să delege vreo altă persoană care să se ocupe de pregătirea echipei, indiferent de postul în care ar fi angajată acea persoană: delegat, director tehnic etc. Fără acordul expres al antrenorului, nicio persoană nu are dreptul să stabilească programul, să stea pe bancă în timpul meciurilor sau să transmită indicații către jucători 
  • să mențină în vigoare contractele semnate cu colaboratorii antrenorului principal 
  • să nu aibă declarații în presă nicio persoană din club sau afiliată clubului, declarații care să lezeze imaginea și demnitatea antrenorului principal. Oricare acțiune a vreunei persoane din club sau asociate cu clubul, inclusiv George Becali, dar nu numai el, va fi considerată o acțiune a clubului


Tentativa domnului George Becali de a solicita titularizarea unui jucător, scoaterea unui fotbalist din antrenament, eliminarea lui din lot, schimbarea lui în timpul unui meci va duce la denunțarea unilaterală a contractului. 

Același efect îl vor avea declarațiile publice jignitoare, defăimătoare, tendențioase la adresa antrenorului, precum și asumarea de către domnul George Becali a vreunei activități care ține de competența "principalului": impunerea unor jucători, solicitarea unor schimbări în timpul unui meci. 

După denunțarea unilaterală a contractului ca urmare a unui caz dintre cele menționate, antrenorul va primi cu titlul de clauză penală o sumă de 500.000 de euro net, suma pe care părțile o consideră în mod irevocabil ca fiind prejudiciul material și moral anticipat. 

Încetarea contractului antrenorului nu va putea fi înregistrată până când clubul nu va face dovada plătirii efective a sumei de 500.000 de euro. Până când dovedește că a achitat 500.000 de euro net, clubul este obligat să respecte prezentul contract.

- Pasaje din contractul lui Edi Iordănescu 

VIDEO. Lucian Goian și Robert Niță comentează tensiunile de la FCSB: „Ce vrea Gigi, să aibă rezultate sau să aibă control?”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Cât de „accidentat” e Florin Tănase? Ce spun surse din club despre cheia amânării meciului Farul - FCSB

Valeriu Iftime, contrariat de suma de transfer a lui Moruțan: „Cel mai prost transfer făcut de Gigi Becali. Vreau să văd dacă lucrurile stau chiar așa”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (13)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  23 Octombrie 2021, 14:03

Faimoasa tripleta *** din nou in actiune. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ali.bec
ali.bec  •  23 Octombrie 2021, 10:45

Pana una alta, Gigi e defintiv mai bun decât *** kashketa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Berceni
Berceni  •  23 Octombrie 2021, 10:01
Postat de lupu68 pe 23 Octombrie 2021, 09:40

***

Mai usor cu injuraturile la ora asta gigilă.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează