INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Nu renunță la Super Ligă! Planul gândit în spatele cortinelor: 140 de echipe în 3 divizii?!

Florentino Perez (dreapta), creierul din spatele Super Ligii // foto: Imago Images
Florentino Perez (dreapta), creierul din spatele Super Ligii // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 08:14 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 08:25

Apar noi informații despre proiectul Super Ligii Europei. Fondatorii ei, președinții lui Real Madrid, Barcelona și Juventus, nu ar mai vrea o competiție închisă și dedicată doar marilor cluburi, ci o întrecere care să concureze cu Liga Campionilor.

Super Liga ar urma să fie deschisă și echipelor din alte campionate, situate în afara Top 5 Europa. Potrivit jurnaliștilor britanici de la The Athletic, ar putea fi incluse formații din Portugalia, Belgia, Țările de Jos, Scoția, Turcia, Rusia și Ucraina. 

Cum ar putea arăta Super Liga Europei: 20 de echipe în „elită” plus alte două divizii 

Cele 140 de participante ar fi împărțite în trei mari divizii. Elita, cu o singură serie de 20 de echipe, apoi D2 (două serii de câte 20) și D3 (patru serii de câte 20). Ar urma să promoveze și să retrogradeze în funcție de rezultate.

Indiferent de forma sa, proiectul continuă să atragă opozanți. În urmă cu 4 zile, Javier Tebas, președintele Ligii spaniole, a atacat în termeni duri proiectul separatist al marilor cluburi din Europa care a produs revoltă și la UEFA:

„Vor super turnee disputate între ele și asta contravine cu principiile campionatelor naționale. Este împotriva unor considerente etice. Ar fi nevoie de o nouă competiție pentru a putea plăti jucătorilor mai mulți bani, în așa fel încât să-și cumpere zece Ferrari în loc de șapte? Este clar că noi facem ceva greșit dacă de această industrie beneficiază doar 150 de jucători de top”. 

Proiectul inițial a avut 12 cluburi fondatoare 

Proiectul inițial al Super Ligii, lansat în luna aprilie, prevedea 15 cluburi fondatoare plus alte 5 echipe care aveau să se califice în funcție de performanțele din sezonul anterior. 12 cluburi semnaseră pactul, dar nouă dintre acestea s-au retras rapid, după ce au văzut multiplele proteste generate de planul lor. S-au împotrivit atât fanii, cât și oamenii de fotbal. 

Între timp, planurile inițiale s-au destrămat, dar trei cluburi (Real Madrid, Barcelona și Juventus) rămân loiale proiectului. Florentino Perez, liderul lui Real Madrid și promotorul proiectului, ar fi fost președinte, iar patronii lui Manchester United (Joel Glazer), Liverpool (John Henry), Arsenal (Stan Kroenke) și Juventus (Andrea Agnelli) vicepreședinți.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ligue 1 = HAOS! Ultrașii au intrat pe teren și au făcut prăpăd » Decizia Ligii

LIVEBLOG STRANIERI: Start perfect pentru Șumudică: a doua victorie consecutivă cu Yeni Malatyspor » Drăgușin, debut reușit la Sampdoria

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează