INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

El Clasico, „finala” lui Karim Benzema » Francezul, mai motivat decât oricând: atacă Barcelona cu ochii pe Balonul de Aur

Karim Benzema, Real Madrid // foto: Imago Images +20   FOTO
Karim Benzema, Real Madrid // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 10:30 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 13:39

Karim Benzema (33 de ani), atacantul lui Real Madrid, este extrem de motivat înainte de El Clasico. Francezul știe că o evoluție excelentă în meciul cu Barcelona i-ar spori șansele de a câștiga Balonul de Aur, cea mai importantă distincție individuală acordată fotbaliștilor.

Karim Benzema este cu ochii pe Balonul de Aur. Atacantul lui Real Madrid și al naționalei Franței, care are un început de sezon excelent, se bucură de susținerea unor nume uriașe în cursa pentru premiul acordat de France Football. Printre alții, marii Zinedine Zidane, Ronaldo și Roberto Carlos au declarat că Benzema merită să fie încununat „Balon de Aur”.

El Clasico, „finala” lui Karim Benzema pentru Balonul de Aur. Motivație extra înainte de Barcelona - Real Madrid 

Cu Șahtior Donețk, Benzema a înscris golul cu numărul 290 pentru Real Madrid, devenind al 4-lea cel mai bun marcator din istoria clubului, la egalitate cu Santillana și la 18 goluri în spatele lui Alfredo Di Stefano.

Duminică, Benzema va încerca să se apropie de legendarul argentinian. Și ce scenă este mai bună decât Camp Nou, casa marei rivale, Barcelona?

Benzema a încasat o lovitură puternică în meciul cu Șahtior de marți, ceea ce l-a împiedicat să se antreneze alături de coechipieri în ultimele zile. Chiar și așa, nu concepe să rateze El Clasico. 

El este conștient că o evoluție bună împotriva Barcelonei i-ar spori șansele de a cuceri Balonul de Aur. Mai ales că votarea pentru distincție se încheie duminică, la miezul nopții, scrie ABC.es. Adică la 6 ore după El Clasico.

Real Madrid poate urca pe primul loc în La Liga

În acest sezon, Karim Benzema a înscris 11 goluri și a pasat decisiv de 8 ori în 11 partide pentru Real Madrid. El a contribuit decisiv și pentru Franța în Nations League, reușind să puncteze în semifinala cu Belgia, 3-2, și în finala cu Spania, scor 2-1.

Înainte de El Clasico, Real Madrid ocupă poziția a treia în La Liga, cu 17 puncte, 3 sub Real Sociedad, care a jucat un meci în plus față de „albi”. Barcelona este pe 7, cu 15 puncte. Clasamentul integral din La Liga, AICI

Mai multe știri despre El Clasico, Barcelona - Real Madrid:

Gerard Pique îi pune față în față pe Ansu Fati și Vinicius Junior: „Unul înscrie mai mult, celălalt este mai electric”

Barcelona și-a anunțat coregrafia pentru El Clasico » Cum va arăta Camp Nou la marele meci cu Real Madrid

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
michael
michael  •  23 Octombrie 2021, 15:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close