INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GEST UMANITAR

Video Campania de adopție a câinilor fără stăpân, proiect demarat de LPF, a ajuns și în străinătate » Meciul la care fotbaliștii au ieșit cu câini în brațe

Căpitanii celor de la Botev Plovdiv și Ludogoreț, alături de câini de la adăpostul local
Căpitanii celor de la Botev Plovdiv și Ludogoreț, alături de câini de la adăpostul local

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 20:39 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 21:36

Proiectul „Umple golul din viața ta”, demarat de Liga Profesionistă în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, a ajuns și în străinătate. În Bulgaria, la meciul dintre Botev Plovdiv și Ludogoreț, căpitanii celor două formații au ieșit fiecare cu câte un cățel în brațe pentru a promova adopția acestora.

Pus în aplicare pentru prima dată la meciul Dinamo - FCSB, scor 0-6, atunci când jucătorii alb-roșiilor au ieșit fiecare cu câte un câine în brațe înainte de startul partidei, apoi adoptat de mai multe echipe din Liga 1, gestul formațiilor a devenit motiv de inspirație și pentru vecinii din Bulgaria, care au preluat proiectul.

Astfel, în ultima etapă din Bulgaria, înaintea meciului Botev Plovdiv - Ludogoreț, terminat 1-3, căpitanii celor două echipe, Todor Nedelev și Kiril Despodov, au intrat pe teren cu câini de la un adăpost local.

Proiectul a devenit viral în presa internațională

Fotografiile cu jucătorii lui Dinamo ținând cățeii în brațe au fost preluate de mai multe site-uri de sport din străinătate și au primit zeci de mii de like-uri de la urmăritorii acestora. 

ESPN, The Guardian, Soccer Bible sau FTBL au popularizat gestul roș-albilor. „M-a făcut fericit informația asta, bravo”, „Felicitări băieților din București”, „Soția: cum a fost la meci? Soțul: El e Pongo”, „Bravo, România!”, „Gest de clasă” au fost câteva dintre comentarii.

Fotbaliștii din Liga 1, însoțiți de câini înaintea meciurilor

Consiliul Județean Ilfov a adoptat hotărârea prin care câinii adoptabili vor fi prezentați spectatorilor de pe stadioanele din România înaintea meciurilor din Liga 1 pe 26 august, chiar în Ziua Internațională a Câinelui. Protocolul va dura cel mult 12 luni de la data semnării și a fost parafat de către Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, și Gino Iorgulescu, președintele LPF.

 Proiectul are scopul de a reduce presiunea pusă pe adăposturile de pe raza județului Ilfov, aflate în imposibilitatea asigurării îngrijirii tuturor câinilor abandonați. 

„Mă bucură enorm acest proiect, care va avea o vizibilitate foarte bună, având în vedere că fotbalul este sportul cu cel mai numeros public în țara noastră”, a scris pe Facebook președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Supermeci Barcelona - Boca Juniors, în memoria lui Diego Maradona » Când și unde va avea loc

Cicâldău, gol superb în primul lui derby Beșiktaș - Galatasaray!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează