SPORTURI  »  TENIS  »  NADAL - DJOKOVIC

„Nu trebuie să fii arogant, trebuie să ai dubii” » Rafael Nadal despre Novak Djokovic: „Ca mentalitate, e ca o mașinărie”

Rafael Nadal a încheiat al 17-lea sezon consecutiv în top 10 ATP, dar fără să câștige un Grand Slam, foto: Imago
Rafael Nadal a încheiat al 17-lea sezon consecutiv în top 10 ATP, dar fără să câștige un Grand Slam, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 12:47 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 13:27

Spaniolul Rafael Nadal, 35 de ani, a vorbit într-un podcast despre importanța mentalității în tenis și felul în care se aseamănă cu un alt mare rival, Novak Djokovic. 

  • Rafael Nadal a încheiat al 17-lea sezon consecutiv în top 10 ATP, dar fără să câștige un Grand Slam;
  • Spaniolul este la egalitate cu Roger Federer și Novak Djokovic la numărul de mari trofee, 20, iar marea bătălie se va da anul viitor. 
Nick Kyrgios: „Când intri excitat pe teren, nu poți juca la maximum”
AUSTRALIA
Nick Kyrgios: „Când intri excitat pe teren, nu poți juca la maximum”

Rafael Nadal despre Novak Djokovic: „E ca o mașinărie”

Într-un podcast pe Youtube alături de fostul pilot de Formula 1 Nico Rosberg, Nadal a vorbit despre cât de importantă este rezistența mentală într-un duel la vârful tenisului și care ar trebui să fie atitudinea unui campion. 

Dacă nu ai dubii în viață, înseamnă că ești prea arogant, cred eu. Pentru că, în viața de zi cu zi, lucrurile nu sunt 100% clare. Deci e nevoie să te gândești. Trebuie să te întrebi constant: e corect ceea ce fac?

Am avut o atitudine umilă în întreaga mea carieră, într-atât încât să nu mă gândesc niciodată că sunt prea bun ca să am dubii. De aceea, am muncit cât am putut de mult. Cred că dacă ești arogant și prea încrezător în tine, acest lucru te poate ajuta pe termen scurt. Dar dacă asta te oprește să muncești cum trebuie, va veni un moment când va fi un lucru negativ”, a explicat Nadal. 

„Novak Djokovic e ca o mașinărie, când e vorba de mentalitate. Dar sunt sigur că și el își pune diferite întrebări”, a explicat spaniolul. „Avem caractere diferite. Amândoua sunt bune, fiecare își găsește singur calea. Sunt căi diferite de a ajunge să ai succes, zic eu”. 

Citește și: 

Profesoară pentru fani » Simona Halep se alătură altor nume celebre care vor preda tenis online

Ce a înțeles China din scandalul Shuai Peng: „Încetați cu politizarea și exagerarea”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează