INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

Stilul lui Dan Petrescu, criticat de un coleg din Generația de Aur: „Trebuie să le dai drumul jucătorilor din lesă!”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 11:39 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 12:55

Fostul internațional Viorel Moldovan (49 de ani) a caracterizat jocul CFR-ului din meciul cu Randers, scor 1-2, drept „subțire pe faza ofensivă”. Moldovan nu s-a declarat impresionat de jocul prestat de campioana României sub comanda fostului său coechipier din „Generația de Aur” a României, Dan Petrescu (53).

CFR Cluj a pierdut în Danemarca, 1-2 cu Randers, rezultat care a eliminat-o matematic din grupele Europa Conference League. Antrenorul Viorel Moldovan, fost atacant cu 25 de goluri pentru prima reprezentativă a României, pune rezultatul pe seama abordării defensive adoptată de antrenorul Dan Petrescu.

Dumitru Dragomir anunță următorul selecționer al României: „Federația l-a ales”
SELECȚIONER
Dumitru Dragomir anunță următorul selecționer al României: „Federația l-a ales”

Viorel Moldovan: „CFR Cluj s-a rezumat la acea organizare de joc care omoară spectacolul”

„Subțire, mai ales pe faza ofensivă, fără viziune, fără idei, fără inventivitate. S-au rezumat la faza defensivă, acea organizare de joc care omoară spectacolul. Trebuie să o ai, dar trebuie și să le dai drumul jucătorilor din lesă, să propună ceva pe faza ofensivă”, a spus Moldovan la Pro X.

El a mărturisit că nu a fost niciodată fanul CFR-ului antrenat de fostul său coleg din Generația de Aur, Dan Petrescu:

„La modul general, o concluzie a mea este că nu mi-a plăcut vreodată fotbalul propus de CFR. Au obținut rezultate cu această rigurozitate defensivă, dar poate au trecut anii peste anumiți jucători, alți jucători s-au schimbat. Ei știu ce au de făcut în continuare. În România nu vor avea mari probleme pentru că nivelul este foarte modest, jocul foarte încâlcit”.

Viorel Moldovan a antrenat ultima dată la Petrolul Ploiești, între august 2020 și martie 2021. Înainte de mandatul pe banca „lupilor galbeni”, le-a mai pregătit pe Chindia, Auxerre, Rapid, Sportul, FC Brașov și FC Vaslui, dar și echipa națională de tineret a României.

CFR Cluj a obținut un singur punct în primele 5 meciuri din grupa D a Europa Conference League, grație unui egal pe teren propriu cu Randers, scor 1-1. În rest, două eșecuri cu AZ Alkmaar, 0-1 și 0-2, unul cu Jablonec, 0-1, și unul cu Randers, 1-2.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Dan Petrescu își arată colții după eliminarea din Conference League: „În ultimii 5 ani doar CFR a făcut ceva. Cluburile 0, naționala nimic!”

Cristi Balaj, tranșant după un nou meci rușinos al CFR-ului în Europa: „Nu meritam să câștigăm. Vom face schimbări în viitorul apropiat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dodo001
dodo001  •  28 Noiembrie 2021, 09:12
Postat de maninblack08 pe 26 Noiembrie 2021, 15:09

Dan Petrescu a demonstrat, e un antrenor foarte bun pentru pentru Liga 1, dar pentru Europa e prea putin. Probabil ca politica patronilor de la CFR nu ii permite sa isi faca o echipa cum ar vrea el, se bazeaza din punctul meu de vedere prea mult pe jucatori trecuti de prima tinerete...

Se va intineri lotul stai linistit. Vei vedea din iarna un alt CFR

maninblack08
maninblack08  •  26 Noiembrie 2021, 15:09

Dan Petrescu a demonstrat, e un antrenor foarte bun pentru pentru Liga 1, dar pentru Europa e prea putin. Probabil ca politica patronilor de la CFR nu ii permite sa isi faca o echipa cum ar vrea el, se bazeaza din punctul meu de vedere prea mult pe jucatori trecuti de prima tinerete...

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  26 Noiembrie 2021, 13:59

Domnu Viorel,ati patit si dv.asa ceva la Chindia,le-ati dat drumul din lesa,dar daca unii sau cei mai multi nu au valoare pentru ce le cereti,e inutil. Imi aduc perfect aminte ca spuneati ca la Targoviste aveati cativa jucatori(nu i-ati nominalizat,dae se vedeau cu ochiul liber care erau) care nu aveau abecedarul fotbalistic,nu stiau sa dea o pasa,sa stea in teren sau sa faca un stop mingiei care sarea ca din gard.Asa e si cu Cefereul.nu mai e echipa de acum cativa ani,prin campionat se descurca,dar pe afara nu mi merge cum mergea,nu mai tine cum tinea.Nu e cazul sai ii iau apararea lui Dan Petrescu,se apara singur,dar lotul e slab si va rog sa va uitati la Chindia-CFR Cluj din etapa a treia a returului.O sa constatati ca nu e o diferenta mare de valoare intre cele doua,indiferent de rezultat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează