FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florin Tănase pleacă de la FCSB: „E foarte posibil ca un transfer să fie perfectat în ianuarie!”

Florin Tănase / Sursă foto: Imago Images +18   FOTO
Florin Tănase / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 07 decembrie 2021 08:26 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 09:00

Florin Tănase a vorbit după victoria cu UTA, 2-1, despre un posibil transfer în Emiratele Arabe Unite. Sunt șanse foarte mari ca mutarea lui să aibă loc în iarnă, pentru 3 milioane de euro. 

FCSB e pe cale să-și piardă căpitanul și marcatorul principal înaintea duelurilor decisive pentru titlu de la începutul anului viitor. Florin Tănase a spus duminică, după ce a transformat două lovituri de pedeapsă în meciul cu UTA, că există discuții pentru un transfer al său în Emiratele Arabe Unite

MM Stoica a răbufnit după FCSB - UTA: „Așa linșaj n-am văzut niciodată, o mizerie!”
FCSB - UTA 2-1
MM Stoica a răbufnit după FCSB - UTA: „Așa linșaj n-am văzut niciodată, o mizerie!”

Șanse mari ca Florin Tănase să plece în iarnă de la FCSB

Surse care cunosc date din negocieri susțin că sunt șanse foarte mari pentru realizarea unei mutări. Discuțiile sunt avansate și ar trebui să fie finalizate în ianuarie. Pe Tănase îl poate cumpăra oricare club dispus să achite către FCSB trei milioane de euro, clauza de reziliere a contractului.

Jucătorul a insistat pentru introducerea acestei clauze când a semnat prelungirea contractului care i-ar fi expirat peste un an. 

Becali s-a asigurat astfel că nu îl pierde gratuit, așa cum l-a pierdut pe Tătărușanu, plecat la Fiorentina la finalul înțelegerii pe care o avea cu FCSB, Florin a obținut și el un preț mai mic. Patronul cerea cinci milioane de euro înainte ca „Tase” să semneze pentru prelungire în noile condiții.

Printre ultimele ocazii

Tănase a vorbit duminică, după meci, ca și cum ar fi interesat de un transfer în Emirate. El a tot insistat că e dornic să plece într-un alt campionat, doar că accidentările serioase și rezultatele slabe ale echipei au împiedicat vreo afacere mare. 

Căpitanul roș-albaștrilor nici nu mai e foarte tânăr, el nu mai face parte din categoria „Man, Mihăilă”, fotbaliști pe care cluburi din Europa îi urmăresc ca să-i ia și să-i dezvolte

Tănase va împlini în decembrie 27 de ani și ocazia aceasta de transfer e una dintre ultimele din carieră, o șansă ca el să dea lovitura și să câștige bani foarte mulți.

Acum e momentul! 

Există negocieri serioase și e foarte posibil ca un transfer să fie perfectat în ianuarie”, spun surse care știu situația lui Tănase. 

Pe el îl presează să se transfere și vârsta, și forma. Se află acum în cel mai bun moment din carieră, chiar dacă nu l-au ajutat și rezultatele pe care le-a înregistrat cu echipa, nu a câștigat vreun titlu de campion și nu a realizat nimic important în cupele europene. 

Dar a marcat 24 de goluri în sezonul trecut din Liga 1, iar acum are șase goluri în 14 partide din campionat. E căpitan, e fotbalistul numărul unu de la FCSB. 

„Dacă e Tănase pe teren, merge echipa, cântă orchestra!”, e placa pe care o tot rostește Becali, atașat de jucătorul pe care l-a cumpărat de la Viitorul cu 1,5 milioane de euro.

6 milioane de euroa încasat FCSB când l-a vândut pe Rădoi la Al Hilal, în Arabia Saudită. Căpitanul de atunci al roș-albaștrilor a fost cel mai scump fotbalist plecat din Liga 1 în Asia

Florin Tănase, cifre din penalty-uri

Tănase e golgeterul FCSB-ului mai ales datorită faptului că el execută loviturile de pedeapsă. Dintre cele mai recente nouă goluri ale lui, șase au fost din penalty-uri, inclusiv cele două pe care le-a înscris în partida cu UTA, ambele din faze în care arbitrul Marian Barbu a inventat loviturile

+14 FOTO

La primul penalty, Octavian Popescu nu a fost faultat, la al doilea, arbitrul le-a permis celor de la FCSB să continue acțiunea, deși balonul ieșise în aut înaintea centrării decisive.

Florin Tănase se îmbogățește

Florin e plătit la FCSB cu 15.000 de euro lunar. Dacă semnează în Emiratele Arabe Unite, el ajunge să câștige de șase-șapte ori mai mult decât câștigă în prezent și se asigură astfel că va rămâne, după retragerea din cariera de jucător, cu o sumă mare în cont. 

I-ar fi mai greu să fie convocat la națională din Asia, dar el nu a fost în nici un moment un fotbalist important pentru echipa națională, a adunat numai zece selecții și un singur gol. 

Datele „internaționalului Tănase” îl fac și mai greu de vândut în străinătate. El a fost titular și în remiza cu Islanda, 0-0 pe Arena Națională, o partidă în urma căreia România a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial. A marcat tot în campania aceasta preliminară, în succesul cu Macedonia de Nord, 3-2 la București.

VIDEO Florin Tănase, declarații după FCSB - UTA 2-1

Citește și alte știri din Liga 1:

Bilanț neverosimil: câte greșeli au făcut arbitrii în 18 etape + FCSB, cea mai ajutată din Liga 1!

MM atacă un oficial de la CFR Cluj: „E un nimeni pe stradă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
3389672854404704
Alexandru Marin  •  07 Decembrie 2021, 21:56

Nu il vrea nimeni nici macar pe un milion el pleaca in fiecare sezon de tranfer doar in articolele GSP dar realitatea este cea pe care o vedem si noi nu ne mai aburiti atata cu Tanase.

valyomanyd
valyomanyd  •  07 Decembrie 2021, 16:01

Iar pleaca Tase ?

cadu_07
cadu_07  •  07 Decembrie 2021, 15:58

Il ia la pachet cu marean barbu,tase da randament exclusiv in combo cu arbitrul care da penalty la liber..

Vezi toate comentariile (24)
Comentează